pregled trga

gastronomija in gostinstvo | 03.05.2017

Subway odprt na Hrvaškem

Največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu odpira svoja vrata na Hrvaškem. Prvi Subway je bil odprt v Arena Centru v Zagrebu, s čimer tudi uradno pričenja z delom in razvojem verige na Hrvaškem.

za otroke | 06.03.2017

Pohod na območje Adriatica

JumpingClay je v Makedoniji odprl prvo akademijo –to je še en korak pri osvajanju območja Adriatica.

gastronomija in gostinstvo | 06.02.2017

Keltski duh iz osrčja Vegasa

Tilted Kilt je veliko več od športnega puba – danes je to mednarodna blagovna znamka, ki se želi razširiti tud na evropskih tleh. Prejemnike franšize iščejo tudi v naši regiji.

gastronomija in gostinstvo | 23.01.2017

Preprostost je recept za uspeh

Kaj je ključnega pomena za Surf’n’Fries, ki posluje na 16 trgih, katere oblike sodelovanja ponujajo ter kako upravljajo zdaj že veliki franšizni sistem, nam odgovarja Andrija Čolak.

gastronomija in gostinstvo | 09.01.2017

Mini Pani širi sistem

Mini Pani, podjetje za proizvodnjo in distribucijo predpripravljenih zamrznjenih peciv, je začelo širiti svoj franšizni sistem na Hrvaškem in sicer so odprli prve franšizne objekte v nekaj mestih. V novem leto bo v središču širitev na Primorje!

gastronomija in gostinstvo | 18.12.2016

"Ameriški dinner" na lovu za partnerji

Denny’s želi osvojiti evropska tržišča. Močni partnerji – prejemniki franšize, ki bi razvijali mrežo restavracij na lokalnih tržiščih – so nenadomestljiva "sestavina" recepta za uspeh.

za otroke | 15.11.2016

Za "veselo glino" ni meja

O prvih reakcijah potrošnikov, zainteresiranih za franšizo ter oblikah sodelovanja, smo govorili z Nediljko Dokozić, JumpingClay Hrvaška.

blago za široko potrošnjo | 07.11.2016

Ideja za posel v skodelici kave

Italijanska veriga specializiranih trgovin s kavo in toplimi napitki 101CAFFE’ išče franšizne partnerje tudi v državah regije.

gastronomija in gostinstvo | 20.09.2016

Težave za Dairy Queen

Dairy Queen, ameriška veriga s hitro prehrano, znana predvsem po sladkem meniju, je zaprla vse svoje prodajne enote na Poljskem. Ali to vpliva na nadaljnjo širitev mreže v Evropi?

gastronomija in gostinstvo | 12.09.2016

Pizza Hut spet na jedilniku

Poljsko podjetje AmRest, vodilni upravitelj restavracij v Srednji in Vzhodni Evropi, je pred kratkim podpisalo franšizno pogodbo s podjetjem Pizza Hut Europe.

gastronomija in gostinstvo | 31.08.2016

Hot’ Horse ponuja franšizo

Hot’ Horse slovenska veriga s hitro prehrano, ki bazira na konjskem mesu, je razvila franšizni model in aktivno išče kandidate v Sloveniji a tudi v drugih državah regije.

gastronomija in gostinstvo | 23.08.2016

Mini Panijeva mini mreža

Vladimir Todorović iz Kragujevca v Srbiji od leta 2007 posluje kot prejemnik franšize Mini Pani. Danes si lasti štiri franšizne mini pekarne, kmalu pa odpira še peto.

gastronomija in gostinstvo | 20.08.2016

Hitra a zdrava prehrana

Kako zdravo je konjsko meso in ali je vključeno v prehrano prebivalcev naše regije, govori Matej Pogačnik, vodja franšiznega poslovanja v podjetju Hot’ Horse.

za otroke | 25.07.2016

"Vesela glina" na Hrvaškem

V Zagrebu se je odprla prva JumpingClay akademija na Hrvaškem.

izobraževanje | 25.07.2016

Indijski koncept osvojil regijo

Brainobrain, program razvoja intelektualnih in življenjskih sposobnosti in veščin pri otrocih, od leta 2010 razvija franšizno mrežo v državah jadranske regije. Do zdaj so odprli 43 centrov.

za otroke | 11.07.2016

Fino modelirana franšiza

Podjetje Mangold je na začetku leta postalo prejemnik JumpingClay master franšize za področje Hrvaške, po nekaj mesecih pa so prevzeli pravice za celotno regijo Adriatika.

blago za široko potrošnjo | 27.06.2016

Novi partnerji za Husse Srbija

Husse nadaljuje s širjenjem svoje franšizne mreže v Srbiji. V tem sistemu zdaj posluje že osem prejemnikov franšize.

poslovne storitve in internet | 20.06.2016

Še en trg za Ticket Com

Francoski franšizni sistem Ticket Com, koncept oglaševanja na zadnji strani fiskalnih računov, je poleg Hrvaške od letos začel poslovati tudi v Sloveniji.

gastronomija in gostinstvo | 13.06.2016

Posel za neumorne

Franšizni sistem Surf’n’Fries že tretje leto posluje na avstrijskem tržišču. O tem kako se je vse začelo in kaj je do zdaj dosegel govori prejemnik franšize Lukas Lenzinger.

gastronomija in gostinstvo | 08.06.2016

Naslednji korak – franšiza

Slovenska veriga hitre prehrane Hot Horse je svoj prvi lokal odprla pred dvajsetimi leti, zdaj pa so se odločili svojo mrežo razširiti skozi franšizo.

1
3
4
5
sledeća  
zadnji