Ideje za posel? V Varšavi!

Glavni organizator sejma je PROFIT system, največja svetovalna hiša na področju franšizinga v Srednji in Vzhodni Evropi, izdajatelj številnih časopisov in portalov, med katerimi je tudi Franchising.si.
Nedelja
24.09.2017
Priprave na največji sejem franšiz Srednje Evrope so se že začele. Pričakujejo 200 razstavljalcev in več kot 7000 obiskovalcev.
 

Od 26. do 28. oktobra 2017 se bo v Palači kulture in znanosti v Varšavi odvijal 15. Sejem franšiz (XV Targi Fraczyza). Po prvih najavah organizatorja, bo sejem tudi letos upravičil status največjega franšiznega srečanja Srednje in Vzhodne Evrope saj se bo na njem predstavilo okoli 200 franšiznih sistemov, pričakujejo pa več kot 7000 obiskovalcev iz Poljske in tujine.

Sejem je idealna priložnost za neposredno srečanje »obeh strani« franšiznega posla – podjetij, ki podeljujejo franšize in podjetnikov, ki razmišljajo o nakupu preverjenega poslovnega koncepta. Ker je Poljska danes eno od najbolj razvitih evropskih franšiznih tržišč, je večina »domačih« obiskovalcev dobro seznanjena s franšiznim modelom poslovanja, izkušnje pa kažejo, da na sejem prihajajo, ker se želijo neposredno seznaniti s predstavniki franšiznih sistemov in pričeti z resnimi pogovori o nakupu franšize. »Vsi smo vsaj enkrat v življenju razmišljali o lastnem poslu. Pred desetimi leti je večina obiskovalcev pri tem tudi ostala. Danes, ko je visoka stopnja razvoja tržišča in veliko število dostopnih konceptov, pa je malo tistih, ki pridejo na sejem in ne najdejo ideje za posel in sistema, ki jim je všeč,« pojasnjuje Michał Wiśniewski, direktor franšiznega razvoja v podjetju PROFIT system, ki je tudi organizator sejma.

- Že leta sodelujemo na sejmu in vsako leto se dogaja, da že nekaj mesecev po sejmu odpremo nove franšizne poslovalnice. Prednost tega sejma je tudi to, da k nam večinoma prihajajo ljudje, ki so resnično zainteresirani za nakup franšize, vedo kaj iščejo in kaj sprašujejo, zato so bila tudi ta srečanja zelo specifična - Potrjuje Wojciech Godunski, lastnik podjetja Wojtex, ki razvija nekaj gostinskih franšiznih sistemov (Biesiadowo, Western Chicken, Rybkodajnia, Western Tortilla, Cofeelofee i Mangatto).

Bodoči prejemniki franšize bodo lahko izbirali med koncepti iz desetine branž (izobraževanje, finance, maloprodaja, moda, lepota, zdravje, turizem,…). Kot vsako leto pa bo največ sistemov iz gastronomije in gostinstva, tradicionalno pa je veliko zanimanja tudi za partnerske sisteme priznanih trgovskih verig.

Glavni organizator sejma je PROFIT system, največja svetovalna hiša na področju franšizinga v Srednji in Vzhodni Evropi, izdajatelj številnih časopisov in portalov, med katerimi je tudi Franchising.si.