Še je prostor za rast

Marek Halfar
Marek Halfar / S predstavitvijo ponudbe na portalih Franchising.hu in Franchising.rs smo našli partnerje na Madžarskem in v Bosni.
Nedelja
17.02.2019
Leta 1998 se je Modrý slon Publisher s.r.o odločil, da bo češke otroke motiviral z branjem personaliziranih oz. osebno prilagojenih knjig. Lastnik podjetja, Marek Halfar razkriva, kako s franšiznim sistemom upravlja v tujini.
 

Podjetje Modrý slon Publisher s.r.o je bil ustanovljeno leta 1998.  Kakšnih je bilo prejšnjih dvajset let?

V zadnjih dvajsetih letih je bilo nekaj trenutkov, ko smo bili za časom. Vendar smo v zadnjih štirih letih popolnoma pregledali in preuredili naš poslovni model, številke pa zdaj nenehno naraščajo v desetinah odstotkov. Uspelo nam je ustanoviti tiskarno in jo pridružiti Založbi. Od začetne ideje za zgodbo, pa vse do končnega izdelka - danes pod isto streho izdelujemo personalizirane knjige. Zahvaljujoč franšiznemu sistemu smo se uspeli razširiti tudi na mednarodno raven. 

Ponudba založnika je sestavljena iz prilagojenih knjig in didaktičnih pripomočkov. Kaj je najbolj priljubljen izdelek med vašimi strankami?

Poleg personaliziranih knjig standardna ponudba vključuje Tangle knjigo (Tangle Book) ali spominske igre. Najbolj zaželeni pa so osebno prilagojeni leporellosi, ki so edinstveni na svetu in so izdelani prav tukaj, v naši Založbi.

Modrý slon se je uspešno razširil na mednarodno raven. Je podjetje uspešno tudi v tujini?

S strani naših franšiznih partnerjev slišimo le pozitivne odzive. Kot lastniki licence Master-Franšize cenijo to, da so deležni tržne ekskluzivnosti in uživajo veliko podporo z naše strani. Tako se lahko osredotočijo na vodenje spletne trgovine, službo za pomoč uporabnikom in sprejemanje naročil s strani svojih strank. Naročila pošljejo nam, izdelke izdelamo mi, nato pa jih pošljemo našim Master-franšizojemalcem, ki uredijo dostavo izdelka. Dobiček Master-franšizojemalca je 50% prodajne cene izdelka, to pa velja vse države. Po besedah franšizojemalcev je to sanjsko delo. Prodajo izjemno lep izdelek in ne potrebujejo skladišča, pisarn, vse kar potrebujejo je zgolj internetno povezavo.

Kako boste nove partnerje našli v novih državah?

S predstavitvijo ponudbe na portalih Franchising.hu in Franchising.rs smo našli partnerje na Madžarskem in v Bosni. Svojo ponudbo bomo predstavili tudi na drugih franšiznih portalih, kot je Franchising.pl - pa tudi na Franchising.si. Nenazadnje uporabljamo za vzpostavitev poslovanja tudi osebne stike, ki smo si jih pridobili z našimi drugimi poslovnimi dejavnostmi v povezavi z izobraževanjem otrok.


Zanimivosti na forumu