Denny’s išče močne in izkušene franšizne partnerje – to bi morala biti podjetja ali investitorji z dokazanimi rezultati iz gostinstva ali podobne branže. Glede na to, da bi imeli obveznost odpreti večje število restavracij na enem tržišču, bi franšizni partnerji, poleg znanja in izkušenj, morali zagotoviti tudi znatna finančna sredstva
Nedelja
03.12.2017
Denny’s bo prvo restavracijo na evropskih tleh odprl v Veliki Britaniji. Ameriška veriga je zainteresirana tudi za tržišča naše regije.
 

Denny’s je v Ameriki dobro znano ime, sinonim za klasični ameriški »diner« - družinsko restavracijo, ki streže tipično ameriško hrano. Veriga je lansko leto napovedala, da bo pospešila razvoj v Evropi, prvi korak pa je že narejen - Denny’s je nedavno podpisal franšizno pogodbo z britanskim podjetjem Denny’s Magic Diners UK. To podjetje bo, kot prejemnik Denny’s franšize, v naslednjih nekaj letih v Združenem Kraljestvu odprlo 10 restavracij. Kot pravi službena najava, je prva otvoritev napovedana konec letošnjega leta v Swansea, Wales.

Je pa to komaj prvi korak. Denny’s je zainteresiran tudi za tržišča Srednje in Vzhodne Evrope, vključno s Slovenijo in države naše regije. "Prepričani smo, da ima blagovna znamka velik potencial za razvoj na evropskih tržiščih" - pravi John Miller, predsednik in izvršni direktor podjetja Denny’s. "Vzporedno s širitvijo naše mreže raste tudi število zainteresiranih za franšizo. Poskušali bomo obdržati ta tempo rasti, še posebno zdaj, ko smo pospešili razvoj na tržiščih izven Severne Amerike" - pravi Miller.

Denny’s išče močne in izkušene franšizne partnerje – to bi morala biti podjetja ali investitorji z dokazanimi rezultati iz gostinstva ali podobne branže. Glede na to, da bi imeli obveznost odpreti večje število restavracij na enem tržišču, bi franšizni partnerji, poleg znanja in izkušenj, morali zagotoviti tudi znatna finančna sredstva – v tem primeru okoli pet milijonov dolarjev, kar bi zadostovalo za otvoritev najmanj petih restavracij.

Partnerjem, ki bi kupili franšizo in razvijali mrežo na lokalnem tržišču, Denny’s ponuja tri formate restavracij. Mali Denny’s, s površino od 70 do 250 m2, je idealen za nakupovalna središča, letališča, železniške postaje, območja okoli fakultet. Standardni Denny’s, s površino od 300 do 800 m2, je projektiran za samostojne objekte, lokale v centralnih delih mesta ali velikih nakupovalnih središčih. Tretji tip lokala Denny’s on-the-go je namenjen za lokacije ob avtocestah in velikih križiščih ter obsega površino od 250 do 500 m2.

Denny’s bo svojim partnerjem zagotovil polno podporo in nadzor nad pripravo, izgradnjo in vodenjem restavracij.


Najbolj brano

Kaj je to franšiza? /18.06.2014

Poslovanje svojega podjetja lahko vodite s pomočjo franšizinga v okviru oziroma pod imenom znane svetovne blagovne znamke. Nekatere največje svetovne blagovne znamke uporabljajo ta način poslovanja. Zato torej - poskusite spoznati, kaj je v bistvu franšizno poslovanje.

Definicija franšizinga /12.10.2012

Franšizing je izraz, ki pomeni obliko sodelovanja med partnerji, na podlagi določenih vrst licenčnih pogodb, ki postaja vse bolj priljubljeni način v različnih zvrsteh podjetništva. K franšizingu je možno uvrstiti tudi vrsto oblik podjetništva, ki temeljijo na distribucijskih ali agencijskih pogodbah.

Pripravite se na Pressto /22.12.2017

Pressto, španska veriga za kemično čiščenje in druga specializirana čiščenja, z več kot 500 franšiznimi poslovalnicami, je eden od največjih franšiznih sistemov na svetu. Prejemnike master franšize zdaj iščejo tudi v tej regiji.

Osnovna sredstva in 500 evrov /21.04.2014

Osnovna sredstva so opredmetena osnovna sredstva in neopredmetena sredstva. Prva so urejena s SRS 1, druga s SRS 2, oboja pa so povezana z zneskom 500 evrov, ki računovodjem marsikdaj predstavljajo preglavice, zato pojasnimo pomen tega zneska.

SpinaliS osvaja Poljsko /18.02.2016

Ergonomski stol SpinaliS, ki je razvit in izdelan v Sloveniji, lahko danes kupimo po celotni Evropi. Ekskluzivni distributer za poljsko tržišče si želi razširiti svojo prodajno mrežo na Poljskem, zato se je odločil – da ponudi tudi franšize.

Zanimivosti na forumu