Denny’s išče močne in izkušene franšizne partnerje – to bi morala biti podjetja ali investitorji z dokazanimi rezultati iz gostinstva ali podobne branže. Glede na to, da bi imeli obveznost odpreti večje število restavracij na enem tržišču, bi franšizni partnerji, poleg znanja in izkušenj, morali zagotoviti tudi znatna finančna sredstva
Nedelja
03.12.2017
Denny’s bo prvo restavracijo na evropskih tleh odprl v Veliki Britaniji. Ameriška veriga je zainteresirana tudi za tržišča naše regije.
 

Denny’s je v Ameriki dobro znano ime, sinonim za klasični ameriški »diner« - družinsko restavracijo, ki streže tipično ameriško hrano. Veriga je lansko leto napovedala, da bo pospešila razvoj v Evropi, prvi korak pa je že narejen - Denny’s je nedavno podpisal franšizno pogodbo z britanskim podjetjem Denny’s Magic Diners UK. To podjetje bo, kot prejemnik Denny’s franšize, v naslednjih nekaj letih v Združenem Kraljestvu odprlo 10 restavracij. Kot pravi službena najava, je prva otvoritev napovedana konec letošnjega leta v Swansea, Wales.

Je pa to komaj prvi korak. Denny’s je zainteresiran tudi za tržišča Srednje in Vzhodne Evrope, vključno s Slovenijo in države naše regije. "Prepričani smo, da ima blagovna znamka velik potencial za razvoj na evropskih tržiščih" - pravi John Miller, predsednik in izvršni direktor podjetja Denny’s. "Vzporedno s širitvijo naše mreže raste tudi število zainteresiranih za franšizo. Poskušali bomo obdržati ta tempo rasti, še posebno zdaj, ko smo pospešili razvoj na tržiščih izven Severne Amerike" - pravi Miller.

Denny’s išče močne in izkušene franšizne partnerje – to bi morala biti podjetja ali investitorji z dokazanimi rezultati iz gostinstva ali podobne branže. Glede na to, da bi imeli obveznost odpreti večje število restavracij na enem tržišču, bi franšizni partnerji, poleg znanja in izkušenj, morali zagotoviti tudi znatna finančna sredstva – v tem primeru okoli pet milijonov dolarjev, kar bi zadostovalo za otvoritev najmanj petih restavracij.

Partnerjem, ki bi kupili franšizo in razvijali mrežo na lokalnem tržišču, Denny’s ponuja tri formate restavracij. Mali Denny’s, s površino od 70 do 250 m2, je idealen za nakupovalna središča, letališča, železniške postaje, območja okoli fakultet. Standardni Denny’s, s površino od 300 do 800 m2, je projektiran za samostojne objekte, lokale v centralnih delih mesta ali velikih nakupovalnih središčih. Tretji tip lokala Denny’s on-the-go je namenjen za lokacije ob avtocestah in velikih križiščih ter obsega površino od 250 do 500 m2.

Denny’s bo svojim partnerjem zagotovil polno podporo in nadzor nad pripravo, izgradnjo in vodenjem restavracij.