Sushi by A's / Prejemniki franšize so v glavnem mladi ljudje, ki imajo nekaj podjetniške žilice.
Ponedeljek
28.10.2019
Sushi by A's, zasnova franšize, ki temelji na pripravi in prodaji sušija v okviru trgovskih verig, je razširil svojo mrežo na Hrvaškem in v Sloveniji, ter napoveduje prihod na nove trge.
 

V Ljubljani je bila nedavno odprta osma franšizna enota zasnove Sushi by A's, ki je v Jadransko regijo prišla pred petimi leti iz ZDA. Prejemnik master franšize je postalo podjetje Grupo Ohana, ki je s tem prevzelo lokalni razvoj franšizne mreže in ki bo na tem območju delovalo tudi kot podeljevalec franšize Sushi by A's.

Kot sporočajo iz tega podjetja, je bila zadnja trgovina odprta v samem središču Ljubljane, v ljubljanskem Maximarketu. - Ljubljana je prepoznala našo kakovost. Od otvoritve naprej, nepretrgamo rolamo sušije, tudi po 12 ur na dan. Enostavno nam ne uspe izdelati dovolj rolic, da bi zadostili povpraševanju - je povedala Aye Maw, nova menedžerka podjetja Grupo Ohana, ki je v Ljubljano prišla s Havajev, da bi nadaljevala s širitvijo in organizacijo novega koncepta po celi Evropi.

- Sushi by A's, je omogočil dostopnost te specialitete širokemu krogu ljudi. Namreč, s prodajo preko supermarketov, smo omogočili cenovno dostopnost sušija vsem potrošnikom - je dodala gospa Maw.

Ob osmih suši "otokih" v Sloveniji, deluje še 30 prodajnih mest na Hrvaškem. Naslednje države, kjer namerava franšiza iskati partnerje, pa so po besedah Aye Maw, Madžarska in Italija, zatem pa Francija. Prejemniki franšize, razlaga Maweja, so v glavnem mladi ljudje, ki imajo nekaj podjetniške žilice. Mlajše generacije hitro prepoznajo potencial izdelka, ker spremljajo trende in vedo, da se povpraševanje po takšni hrani povečuje.

- Idealen prejemnik franšize je tako kot v vsakem drugem poslu oseba, ki je pripravljena na popolno predanost, marljivost in sodelovanje. Seveda pa mora biti pripravljena tudi na širitev svojega poslovanja. Krovno podjetje nudi podporo vsakemu prejemniku franšize pri širjenju mreže poslovanja na lokalni ravni,
torej mestu, v katerem deluje. Ob ustanovitvi nove prodajne lokacije ima seveda prednost franšizojemalec, ki v tem konkretnem mestu že deluje, če mu je širitev poslovanja seveda v interesu
- razlaga Maweja.

Kot smo že omenili, ta franšizni sistem temelji na pripravi in prodaji suši izdelkov v sklopu trgovskih verig. V okviru izbranih supermarketov se postavijo hladilne vitrine Sushi by A's, v katerih se predstavijo vsi suši izdelki, ki so na voljo za prodajo. Partnerstvo s trgovskimi verigami omogoča podeljevalec franšize Grupo Ohana, mreža pa se potem širi naprej z izborom posamičnih franšizojemalcev. Podeljevalec franšize ob tem poskrbi tudi za vso potrebno opremo za nemoteno delovanje - hladilne vitrine, delovne površine, skladiščni prostor...

Prodaja se vrši preko blagajn trgovskih verig, kar pomeni, da imetnik franšize ne potrebuje davčne blagajne. Za redno oskrbovanje z vsem potrebnim materialom, je zadolžen podeljevalec franšize. Zaradi vsega navedenega, Grupo Ohana meni, da je franšizna zasnova Sushi by A’s izredna poslovna priložnost, ki od prejemnika franšize ne zahteva veliko skrbi, ko je govora o lokaciji poslovanja, niti ne zahteva prevelikih vlaganj.


Sushi by A's / Ob osmih suši "otokih" v Sloveniji, deluje še 30 prodajnih mest na Hrvaškem

Zanimivosti na forumu