Svet poln priložnosti in izzivov

Res je malo težje, a ko pogledam napredek od trenutka, ko sem odpredavala svojo prvo uro kot učiteljica Helen Doron – nasmejane obraze otrok in njihovih ponosnih staršev, moj tim zanesljivih učiteljev Helen Doron – se pravzaprav zavem, koliko mi ta franšiza pomeni.
Doris Klenert
Sobota
17.01.2015
Doris Klenert se je po enem letu dela učteljice z licenco Helen Doron odločila za korak dlje – postala je prejemnik franšize Helen Doron in odprla studio za učenje angleškega jezika.
 

V začetku avgusta 2014 je bil v Lendavi odprt studio za učenje angleškega jezika Helen Doron. Prejemnica franšize Doris Klenert je najprej eno leto delala kot samostojni učitelj z licenco Helen Doron metode, potem pa se je na podlagi pozitivnih izkušenj odločila za korak dlje. Čeprav studio obratuje le nekaj mesecev, priznava da se ji je s tem korakom odprl "cel svet novih priložnosti in izzivov" za katere ni vedela, da so možni.

- Ko sem bila učiteljica, je bila moja služba polna zanimivih trenutkov z dijaki in njihovimi starši, upravljanje z lastnim studiom pa vseeno pomeni veliko več. Čeprav še naprej uživam v delu z otroki, zdaj obstaja tudi nekaj pisarniškega dela, koordinacije, skrbi za marketing in prodajne aktivnosti. Res je malo težje, a ko pogledam napredek od trenutka, ko sem odpredavala svojo prvo uro kot učiteljica Helen Doron – nasmejane obraze otrok in njihovih ponosnih staršev, moj tim zanesljivih učiteljev Helen Doron – se pravzaprav zavem, koliko mi pomeni ta franšiza - pravi Doris Klenert.

Doris je bila, pred vstopom v svet Helen Doron, učiteljica angleškega in nemškega jezika v lokalni osnovni šoli. To delo je opravljala deset let. Obiskovala je številne seminarje in uživala v odkrivanju novih metod in principov učenja angleškega jezika. Ko je odkrila Helen Doron, je takoj želela biti "del gibanja".  - Rada sem opravljala svoje predhodno delo, a se le to ne more primerjati s trenutnim delom. Metoda Helen Doron je zares posebna in verjamem, da se z njeno pomočjo vsi lahko veliko naučimo. Otroci imajo radi naš način predavanja in tega ne gledajo kot obveznost temveč kot zanimivo in živo igro - pojasnjuje Klenert.

Poudarja, da je velika prednost franšize tudi to, da je - del skupine. Čeprav je navajena delati sama, priznava, da občasno potrebuje nekoga za pogovor o poučevanju, deljenju izkušenj, oglaševanju. - Zdaj imam redne sestanke prejemnikov franšiz in predavateljev, pogovarjamo se po telefonu, zares veliko si med seboj pomagamo. Mi smo kot velika družina v kateri vedno lahko poiščem pomoč, pa čeprav mogoče pokličem kolega samo za nasvet. Po drugi strani podpora obstaja na več nivojih – imamo dostop do portala, kjer lahko najdemo vse gradivo za pouk, kot tudi že izdelan material za marketing. Takšna podpora je zelo učinkovita in prihrani čas, posebno v zgodnji fazi saj sem še vedno "mladi prejemnik franšize". Za zdaj opažam same prednosti tega, da sem del franšiznega sistema - poudarja in dodaja, da ji pomagajo vsi člani njene družine.

Mož in sin ji pomagata pri pripravi rekvizitov, ki se najpogosteje izdelujejo v garaži ali kuhinji. Oba ji pomagata tudi med promocijo. Njena mama je zelo dobra pri šivanju, oče pa ima vedno zanimive ideje. Pomagajo ji celo prijatelji. - Kljub vsemu, je najbolj pomembna moralna podpora mojega moža - poudarja.

Dela je dovolj za vsakega in ni potrebno kot izgovor uporabljati neugodnih ekonomskih razmer. Doris poudarja, da je Nina Žerjal, prejemnik master franšize za Slovenijo, odprla prva dva centra leta 2011, ko je bila kriza v Sloveniji na vrhuncu. Kot pravi, je vsekakor imela težke trenutke, a je uspela zgraditi zanesljiv franšizni model za vse, ki verjamejo v metodo Helen Doron. - Njen uspeh je vzpodbuda tudi zame, ker je pokazala, da je možno vse, čeprav se na poti do cilja pojavijo ovire. Potrebno je samo biti predan in vztrajen - izpostavlja Klenertova.

Letos je šlo skozi njen studio 70 učencev, za prihodnje leto pa načrtuje vsaj sto. - Upam, da bom ustvarila 100 odstotno rast, kot je uspelo nekaterim drugim prejemnikom franšize Helen Doron v Sloveniji. Če se močno trudite, rezultati prej kot slej pridejo. K sreči sem jaz našla priložnost v dejavnosti, ki je bila že pomemben del mojega življenja. Zato je bila tudi otvoritev studia naravna in logična odločitev - pravi ona.