S “hitrim branjem” do lastnega posla

Mihael Babič
Mihael Babič / Glede na to koliko hitro se sistem širi v Srbiji in na Hrvaškem mislim da bo franšizo “Hitrega branja in modrega učenja” v naslednjih dveh letih imelo več kot 40% regijskih centrov v Sloveniji
Petek
16.08.2019
“Šola hitrega branja in modrega učenja” začenja poslovati v Sloveniji. Za to tržišče je podpisan dogovor o master franšizi.
 

Franšizni koncept “Šola hitrega branja in modrega učenja” bo začel poslovati v Sloveniji, kupec franšize je podjetje Mihaela Babiča. Babič je hkrati kupec franšize DOOR International in trener v tem podjetju, isto kot Časlav Mančić, ki je eden od kreatorjev programa “Hitro branje in modro učenje”. Ko je Babič slišal da je njegov bivši kolega Mančić začel program namenjen otrokom, je hitro tudi on vložil v ta posel.

- Odločil sem se za to franšizo, ker program po katerem trenerji podjetja DOOR poučujejo odrasle v mednarodnih podjetij dobro poznam in prav ta program je bil osnova za kreiranje programa za otroke. Verjamem da bodo otroci, ki se udeležijo programa “Hitro branje in modro učenje” znatno poboljšali svoje sposobnosti in dosegli uspeh tako v šoli kot kasneje v karieri. Na ta način se že v zgodnjih letih pri otrocih poveča kreativnost, izboljša sposobnost hitre obdelave podatkov in doseže samozavesten nastop – kar je zelo pomembno pri razvoju Slovenskega gospodarstva. To bo zelo pomembno v časih ki prihajajo – pojasnjuje Babič kaj ga je motiviralo.

Poleg tega da bo naredil nekaj za otroke, mu je bilo všeč tudi to da bo več doma v Kopru in da bo lahko veliko zaslužil. Ker je kupec master franšize ima Babič pravico razvijati mrežo šol v Sloveniji in poiskati nove kupce franšize. Pravi, da na ta način nudi možnost tudi drugim poslovno naravnanim ljudem, ki želijo začeti svoje podjetje na področju izobraževanja. - “Šola hitrega branja in modrega učenja” je odlična priložnost za bodoče potencialne kupce posameznih franšiz, ker v Sloveniji živi več kot 190 tisoč otrok med 6 in 14 letom. To je idealen posel za tiste ki želijo delati z otroci in želijo poboljšati življenjski standard – pojasnjuje Babič.

Po njegovih besedah, v Sloveniji obstajajo mnogi različni programi učenja, a ne obstaja niti eden podoben “Šoli hitrega branja in modrega učenja”, ta na enostaven in zanesljiv način ter pod budnim očesom certificiranih inštruktorjev v šestih mesecih omogoča otrokom da osvojijo tehnike branja in pomnjenja, se naučijo izluščiti ključne stvari iz gradiva in si vizualno mapirajo gradivo, izboljšajo prezentacijske veščine in da to znanje in veščine znajo uporabiti v šoli. - Otroci se enostavno učijo novih veščin a jih ne uporabljajo dovolj in zato ne vidijo rezultatov. To je revolucionarni pristop, ki zagotavlja veliko možnost implementacije – s poudarkom na uspehu v šoli in karieri, ker razvoj funkcionalnih sposobnosti učenja postaja eden od ključnih kriterijev za uspeh v poslovanju na globalni ravni. Ko otroci zaključijo formalno izobraževanje je ta sposobnost poznana kot “learnability”  največji faktor za poslovni uspeh – pojasnjuje Babić.

- Glede na to koliko hitro se sistem širi v Srbiji in na Hrvaškem mislim da bo franšizo “Hitrega branja in modrega učenja” v naslednjih dveh letih imelo več kot 40% regijskih centrov v Sloveniji – verjame Babić.

Miroslav Samardžić, ki si je s Časlavom Mančićem zamislil cel koncept šole pravi, da si niso, ko so pred letom dni začeli širiti franšizno mrežo, niti mogli predstavljati da se bodo šole tako hitro širile po regiji – v samo osmih mesecih so odprli 12 “Šol hitrega branja in modrega učenja”. - Ustvarili smo šolo iz sanj ki jo vsi imajo radi. Imamo veliko načrtov za prihodnost, a naslednji cilj je Italija – pravi Samardžić.