Franšizing je dokazan model poslovanja, kljub temu pa je še vedno potrebno vložiti 110 odstotkov svojega časa, še posebno v prvem letu poslovanja. Zato je pomembno, da so kandidati predani temu poslu, da si želijo poučevati otroke in da uživajo, ker jim bodo dali priložnost za učenje na povsem drugačen način- Nina Žerjal, Helen Doron, Slovenija
Četrtek
27.11.2014
Franšizni sistem Helen Doron v Sloveniji v prihajajočem obdobju pričakuje širjenje svoje mreže, rast števila učencev in dobro poslovanje.
 

Ko je Nina Žerjal želela svojo takrat eno in pol letna hči učiti angleščine, še sama ni vedela kako in od kod naj začne, čeprav je bila izkušena profesorica angleščine. Iskala je nekaj drugačnega, prilagojenega majhnim otrokom in ugotovila, da takšnih metod in šol na slovenskem trgu ni bilo. Med brskanjem po spletu je izvedela za Helen Doron in njeno metodo učenja angleškega jezika, ki je slonela ravno na delu  z majhnimi otroci. Zato je izpolnila obrazec in zahtevala več informacij. Lahko bi rekli, da je bil to prvi korak za vstop slavnega franšiznega sistema na slovenski trg.

Nina Žerjal, oziroma njeno podjetje Omnilingua, je v februarju 2011. postalo prejemnik master franšize Helen Doron za Slovenijo. Po nekaj mesecih je v Ljubljani odprla tudi svoj prvi center Helen Doron.  - Če pogledam na zadnja štiri leta, sem zelo ponosna na vse kar smo v tem času dosegli. Zadovoljna sem z rastjo, ki jo dosegamo tako v številu učencev, kot tudi v prihodkih in dobičku. Ne glede na to, da smo s poslovanjem začeli med recesijo, ki se vsak dan poglablja, je Helen Doron v Sloveniji ustvarila kar 80% rast letno v številu učencev - pravi Žerjalova.

V tem trenutku v Sloveniji tečaje po metodi Helen Doron obiskuje 906 učencev. Trenutno so jim na voljo trije veliki jezikovni centri, štirje studii in trije licencirani profesorji Helen Doron. Kot pojasnjuje Žerjalova, veliki centri pokrivajo območja s 50000 do 100000 prebivalci, studii pa se odpirajo na področjih z ne več kot 25000 prebivalcev. "Samozaposleni" profesorji angleščine si lastijo licenco Helen Doron in lahko delajo na območjih, kjer še vedno ne obstajajo franšizni centri ali studii. Kot pravi si oni sami iščejo svoje učence in zaslužijo veliko več od profesorjev, ki delajo v centrih in studiih.  - V prihajajočem letu načrtujemo odpreti še tri franšize in rast števila učencev na 1300 -  pravi Žerjalova.

Žerjalova poudarja, da je pri izbiri prejemnikov franšiz zelo pomembna marljivost.  - Franšizing je dokazan model poslovanja, kljub temu pa je še vedno potrebno vložiti 110 odstotkov svojega časa, še posebno v prvem letu poslovanja. Zato je pomembno, da so kandidati predani temu poslu, da si želijo poučevati otroke in da uživajo, ker jim bodo dali priložnost za učenje na povsem drugačen način -  pojasnjuje Žerjalova.


Zanimivosti na forumu