EASY BEER
Informacije o franšiznem sistemu
Opis franšiznega sistema
- Sproščenost, udobje in privlačna atmosfera, kjer vsi, ki imajo radi okus piva in delikatesne hrane, lahko uživajo v več kot 200 različnih vrst piva.
- Gosti lahko, v želenih količinah, poskusijo široko izbiro piva, ki se nahaja na zidu piva. To je samopostrežni zid z 20 ali več izbranimi okusi točenega piva in najmodernejšimi –state of the art-točilnicami za pivo.
- Easy Beer tehnologija omogoča nadzor nad doziranjem piva na pultu in s tem vzdržuje stabilno dobičkonosnost. Točilne pipe so povezane s sodčki, nameščenimi v hladilniku/hladilni sobi, zato se vsako pivo vzdržuje na ustrezni temperaturi, s tem pa se ohrani pravi, optimalen okus. Regulirali smo nadzor nad peno, s tem pa se pri točenju med samopostrežbo na zidu, nivo pene uravna na potreben, minimalen nivo. V Easy Beeru niti en sod piva ne stoji več kot sedem dni in ni nikakršnih ostankov niti izgub. Vsak mililiter piva se obračuna in-zaračuna. Vseeno ali gost natoči par mililitrov piva »čisto za pokušino«, ali napolni kozarec do roba – vse se vedno obračuna in zaračuna.
- Gost dobi kartico, ki jo potem uporablja, ko toči pivo v svoj kozarec – katerokoli pivo, v katerikoli količini. Plača točno toliko, kolikor je natočil in popil – lahko je to 5 ali 500 mililitrov.
- Selekcijo delajo naši poznavalci, izbira točenega piva pa se menja vsak teden.
- Selekcija piva vključuje najboljša lokalna in mednarodna piva, obrtna piva ter druga nenavadna in delikatesna piva, s tem pa obstaja izbira za vsakogar, ki v njem uživa. Piva so dostopna v steklenicah in v točeni obliki.
- Obstaja tudi samopostrežni viski zid in vinski zid, s tem pa lahko zadovoljimo vse, ki pridejo v Easy Beer.
- Predjedi in obroke s širokega menija pripravlja dobro usposobljeno osebje. Kuhinja je odprta in vsak gost lahko vidi proces priprave hrane in občuti vonj kuhinje in svojega obroka.
- Atmosfera je zelo pomembna, selekcija glasbe v mp3 formatu pa omogoča pravo glasbeno ugodje.
- Popularna in najnovejša tehnologija se kombinira z odličnim pivom in ročno pripravljeno hrano. Skupaj ustvarijo zabavno, sproščujočo, priročno, okusno in vznemirljivo izkušnjo za vsakega gosta.
- Poslovno je Easy Beer oblikovan tako, da omogoča dobre prihodke s stabilno rastjo, ter se posel vodi z lahkoto. Medtem, ko večino gostinskih poslov odlikujejo visoki stroški zaposlenih in osebja, so v Easy Beeru ti stroški na minimalnem nivoju, ohranja pa se visok nivo storitev za goste. Našim partnerjem, kot del franšiznega paketa, za vse zaposlene ponujamo vsa potrebna orodja, materiale, izobraževanje v zvezi z barom, kuhinjo in odnose s strankami.
- Dobičkonosnost in vzdržnost posla sta nesporna, zahvaljujoč močnem interesu za pivo pa tudi rasti priljubljenosti obrtnih piv po celem svetu ter več kot ugodnimi maržami.
- Razvili smo inovativno lastniško programsko opremo in jo integrirali v POS blagajno, s tem pa smo omogočili plačevanje z gotovino in karticami, poleg tega pa še nadzor nad porabo in upravljanje programov zvestobe. Programska oprema je razvita na način, da lahko porabo in prihodke nadzirate na daljavo, preko internetne povezave ali pametnega telefona. Programska oprema upravlja tudi POS blagajne ter točilnice piva. Možne so nadgradnje in posodobitve sistema, tako boste vedno imeli najnovejšo različico.
- Naši pivski someljeji so zdaj tudi vaši someljeji. Za ta namen vam ni potrebno zaposliti strokovnega osebja, ki je zelo drago. Naši someljeji vam bodo pomagali, da boste, poleg mednarodnih piv, naredili tudi najboljšo selekcijo lokalnih piv iz vaše regije.
- Upravljanje restavracije ali bara je lahko zelo zapleteno, s kupom podatkov in kalkulacij – nabavne cene, zaloge, marketing, zaposleni, profitne stopnje – s katerimi se morate ukvarjati. Easy Beer je pripravil vse te kalkulacije in obračune, jih večkrat testiral ter vam omogočil lažje poslovanje in vam dal smernice za vsa opravila, s čimer boste dosegli največji dobiček.
- Za vas se izbirajo najbolj priljubljena in najbolj dobičkonosna piva, vključno s tistimi iz vaše regije. Izbira hrane je prav tako vključena v stroškovno analizo in analizo dobičkonosnosti, kot tudi vse ostalo – ponudba, dostopnost in sezonska narava.
- Kljub vsemu, pa vi najbolje poznate lastno območje, zato bo naš brand manager v sodelovanju z vami, previdno delal pri selekciji pravega menija in izbire pijače ter njihovi neprestani izboljšavi.
- Želimo vam maksimalno olajšati poslovanje in zagotoviti dobičkonosen in uspešen posel.
Fotografija enote sistema
Informacije za franšizije
Podpora za franšizije
Easy Beer je dostopen v treh različnih in fleksibilnih formatih:
- Bar/restavracija na priljubljenih turističnih območjih,
- Bar/restavracija v nakupovalnih središčih in letališčih (brez terase) in
- Bar/restavracija na prometnih lokacijah, za domače goste (z manj sezonskega vpliva, s prilagojenim menijem)
Več opcij za poslovno sodelovanje:
- Prostor lahko obsega od 150 do 500m2;
- Franšiza poslovnega formata (dostopna tudi opcija franšizne konverzije – ko se obstoječi posel, bar-restavracija spremeni v franšizni);
- Posamična franšiza, več enot ali area development.
Easy Beer franšizni paket vsebuje:
- Začetno izobraževanje za ključne zaposlene
- Obsežen operativni priročnik
- Knjiga vizualnih standardov (fotografije, grafike, logotipi, slogi pisave, barve,…)
- Podroben finančni model za vsako od opcij poslovnega sodelovanja
- Evaluacija in odobritev lokacije in prostora
- Lokalizacija menija in karte pijač
- Principi politike cen in merchandisinga
- Easy Beer tehnologije in programska oprema
- Projekt (oblikovanje)
- Moderna oprema za točilnice in programska oprema za nadzor, pod posebno ugodnimi pogoji nakupa, ki so namenjeni izključno prejemnikom franšize
- Opcija najema opreme
- Dobavitelji (pohištva, opreme, itd.) po ugodnih cenah
- Predloga za spletno stran in spletno domeno
- Redna podpora in kontrola
- Podpora pri marketingu in orodja za marketing
- Redno ažuriranje menijev (recepti in navodila)
Ocenjena skupna vrednost naložb
- Višina skupnih investicij je odvisna od vrste faktorjev, vključno z: ureditvijo prostora, depozitom za najem, itd.
- Tipičen Easy Beer bar/restavracija zahteva investicijo približno 150.000 EUR (vključno z opremo in programsko opremo v vrednosti okrog 80.000 EUR). Na voljo so tudi možnosti najema opreme. Več o tem na zahtevo.
- Ocenjen čas za vračilo investicije: 14 – 30 mesecev.
- Franšizna pogodba: 10 let (z možnostjo podaljšanja)
- Vstopno nadomestilo: 23.750 EUR
- Znesek vstopnega nadomestila je nižji za prve prejemnike v novi državi in prejemnike, ki imajo več enot.
- Redno nadomestilo se plačuje od četrtega meseca poslovanja.
Area Development:
- Pogoji za area developer franšize so stvar posebnega dogovora. Stopite v stik z nami.
Osnovne sistemske zahteve
Osnovne zahteve sistema: Ne potrebujete posebnih znanj ali izkušenj iz vodenja bara ali restavracije. To vam bomo zagotovili MI. Potrebujete ljubezen in strast do piva in dobre hrane, ter družabne veščine, da lahko ustvarite pravo vzdušje za svoje goste. Seveda morate imeti dovolj finančnih sredstev za investiranje.
Informacije o franšizorju
Kontaktna oseba za kandidate
Juris Roganovs (engleščina)
Dodatne informacije
Preberite članke
Najbolj brano
Slovenijo ocenjujemo kot perspektivno tržišče in smo se zato odločili iskati franšizojemalce za blagovno znamko Pizza Hut
Priprava in prodaja sušija je lahko izjemno ugodna poslovna priložnost - še posebej, če posel poteka pod franžizo Sushi by A’s, pravi Blagoje Spasojević, prejemnik te franšize v Sloveniji.
Sushi by A's, zasnova franšize, ki temelji na pripravi in prodaji sušija v okviru trgovskih verig, je razširil svojo mrežo na Hrvaškem in v Sloveniji, ter napoveduje prihod na nove trge.
Denny’s bo prvo restavracijo na evropskih tleh odprl v Veliki Britaniji. Ameriška veriga je zainteresirana tudi za tržišča naše regije.
V čem se Mini Pani razlikuje od podobnih sistemov, kakšna je komparativna prednost za prejemnike te franšize ter kateri format je najbolj zastopan, nam odkriva Zsolt Polhe
Kaj potrebujemo za zagon Mini Pani franšize in po čem se razlikujejo od podobnih konceptov govori Kornelia Šild-Ferenc
Največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu odpira svoja vrata na Hrvaškem. Prvi Subway je bil odprt v Arena Centru v Zagrebu, s čimer tudi uradno pričenja z delom in razvojem verige na Hrvaškem.
Tilted Kilt je veliko več od športnega puba – danes je to mednarodna blagovna znamka, ki se želi razširiti tud na evropskih tleh. Prejemnike franšize iščejo tudi v naši regiji.
Kaj je ključnega pomena za Surf’n’Fries, ki posluje na 16 trgih, katere oblike sodelovanja ponujajo ter kako upravljajo zdaj že veliki franšizni sistem, nam odgovarja Andrija Čolak.
Mini Pani, podjetje za proizvodnjo in distribucijo predpripravljenih zamrznjenih peciv, je začelo širiti svoj franšizni sistem na Hrvaškem in sicer so odprli prve franšizne objekte v nekaj mestih. V novem leto bo v središču širitev na Primorje!
Denny’s želi osvojiti evropska tržišča. Močni partnerji – prejemniki franšize, ki bi razvijali mrežo restavracij na lokalnih tržiščih – so nenadomestljiva "sestavina" recepta za uspeh.
Podatki, navedeni v katalogu prihajajo iz samih sistemov. Pred podpisom sporazumov o sodelovanju, vsak kandidat naj bi preveril sistem. Uredniki si pridržujejo pravico, da preverijo podrobnosti o sistemu, ter informacije, vsebovane v katalogu. Če se vam zdi, da so podatki netočni ali zastareli, prosimo, obvestite uredništvo.