Qjob

Informacije o franšiznem sistemu

Opis franšiznega sistema

Qjob je inovativna spletni C2C trg, ki lokalne strokovnjake povezuje z rezidenčnimi kupci, ki želijo strokovnjake za opravljanje opravil (gospodinjskih, poslovnih ali ustvarjalnih) oz. nalog. Na Qjobu lahko hitro najdete zanesljivega strokovnjaka, primernega za želeno delo, ki bo tudi do 40% cenejši od cene na trgu.

Registrirani uporabnik je lahko stranka in strokovnjak z istim profilom. Stranke lahko ustvarijo naloge na podlagi težav, ki jih želijo rešiti, in te objavijo na spletnem mestu.

Strokovnjaki, ki so prijavljeni v določeno kategorijo, so obveščeni o novih odprtih nalogah / delovnih mestih. Strokovnjaki imajo nato možnost poslati ponudbo za tiste naloge oz. opravila, ki jih zanimajo. Kupci za svoje naloge oz. naročila zberejo ponudbe in se lahko s potencialnimi strokovnjaki glede teh tudi pogajajo. Kupci imajo prav tako možnost brskati po bazi strokovnjakov, ki so registrirani v določeni kategoriji, ter strokovnjake zaprositi za ponudbo. Kupec za nalogo izbere enega strokovnjaka, vsi drugi pa prejmejo obvestilo o zavrnitvi.

Po opravljeni nalogi mora strokovnjak na Qjobu zaključiti opravljeno nalogo. Kupec potrdi, da je naloga dokončana. Med zaključkom naloge imata obe strani možnost oceniti drug drugo. Ta ocena je nato prikazana v profilu stranke in strokovnjaka in je kot takšna upoštevana pri njuni uvrstitvi.

Storitev deluje na Madžarskem že od januarja 2020, v 9 mesecih pa se je na to spletno stran prijavilo 20 000 uporabnikov.

Ustanovitelji Qjoba želijo pospešiti mednarodno širitev z novimi partnerji in franšizojemalci. Prejemniki lahko zakupijo določeno mesto (in strnjeno naselje) ali celo celo državo. Glavni partnerji, ki kupujejo nacionalne pravice, lahko prodajo dodatne franšizne pravice.

Tašen trg za profesionalce ni povsem nov koncept, saj obstaja že več uspešnih primerov tako na zahodu (TaskRabbit, Thumbtack) kot tudi vzhodu (YouDo, Kabanchik). Po nedavnih podatkih javnomnenjskih raziskav trenutno le približno 5-7% gospodinjstev uporablja za svoje vsakodnevne opravke spletne storitve, vendar se zaradi pandemije ta odstotek spreminja. To pomeni, da obstaja velik potencial za širitev profesionalnih trgov.

Trg srednje in vzhodne Evrope na tem področju je precej segmentiran, kljub večkratnim poskusom in milijonom naložb tveganega kapitala na tem področju ni nobene prav utrjene blagovne znamke.

Uspeh poslovnega modela Qjob je v tem, da združuje dinamiko in fleksibilnost zagonskih podjetij s prednostmi klasičnega poslovnega upravljanja, ki prek franšiznega modela omogoča lokalno zastopanje in upravljanje, kar prispeva h končnemu uspehu naših partnerjev.

Lastne poslovne enote

Madžarska, Budimpešta

Franšize enote

-

Fotografija enote sistema
Informacije za franšizije

Podpora za franšizije

Našim partnerjem ponujamo široko paleto storitev, vključno z IT podporo, SEO in spletnim trženjem, pa tudi splošno poslovno svetovanje.

Zahvaljujoč modelu Qjob lahko vsakdo začne svoje lastno in uspešno IT zagonsko podjetje, tudi brez ustreznih poslovnih izkušenj. Z našo podporo se lahko franšizojemalci osredotočijo na regionalno trženje.

5 razlogov, da se pridružite Qjobu:

1. Tehnološke rešitve

Vaše vsakodnevno delo podpiramo s poslovnim trgom, ki smo ga razvili za vas. Preko integrirane administratorske strani boste dobili najnovejše informacije o poslovnih procesih.

2. Zagotovljena rast in blagovna znamka

Qjob je dinamično in razvijajoče se spletno podjetje, ki se lahko pohvali s pozitivnimi prednostmi tehnološkega zagonskega podjetja. Temelji na spreminjajočih se potrebah današnjih potrošnikov in se osredotoča na delo na daljavo in varno komunikacijo.

3. Trženje

Tržne dejavnosti podjetja Qjob se za potrebe doseganja čim boljših rezultatov osredotočajo na močno in aktivno komunikacijo in lokalni PR.

4. Usposabljanje

Ponujamo vam postopno in po korakih osnovano izobraževanje o delovanju in strukturi trgam ter vam pomagamo pri prilagajanju lokalnim potrebam.

5. Poslovne rešitve

Posebno pozornost namenjamo zavestnemu poslovnemu načrtovanju. Prav zato vam ponujamo interni program načrtovanja projektov, s katerim pomagamo našim partnerjem.


Ocenjena skupna vrednost naložb

Investicijski stroški so predmet individualnega dogovora. Odvisni so od lokalne populacije. Najmanjše število prebivalcev: 200 000.

Investicija je sestavljena iz naslednjih enkratnih in rednih postavk:

 • Franšizna provizija: enkratna
 • Tehnična podpora: mesečna naročnina
 • Tržni prispevek: mesečna naročnina
 • Licenčnina: 0% v prvem letu, po 13. mesecih postopoma temelji na prihodku

Osnovne sistemske zahteve

Koncept franšize Qjob ponuja dobre rešitve vsem tistim, ki bi si želeli ustanoviti svojo lastno IT zagonsko podjetje. Omenjene rešitve kombiniramo z že preizkušenim in dobro delujočim poslovnim modelom.

Prejemnik franšize je odgovoren za naslednje:

 • Priključnino (Entry franchise fee)
 • Naj bo središče delovanja v mestu z najmanj 200 000 prebivalci
 • Uporaba orodij, ki jih je razvil dajalec franšize
 • Zavezanost dolgoročnemu poslovnemu partnerstvu
 • Aktivno in idejam odprto držo
 • Vsaj 2-4 ure prostega časa vsak dan, za potrebe lokalnega upravljanja projekta
 • Vsaj osnovno razumevanje angleškega jezika

Informacije o franšizorju

Webtech Group Kft.

H-1095 Budapest, Soroksári str. 44 2nd floor

+36309380892

robert@qjob.hu

qjob.hu

Kontaktna oseba za kandidate

Róbert Kaszó

Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije izpolnite obrazec. Vaši kontaktni podatki bodo posredovani direktno Qjob.

Sporočilo
Ime in priimek *
Mesto *
Telefon *
E-pošta *

Preberite članke

Najbolj brano

Podatki, navedeni v katalogu prihajajo iz samih sistemov. Pred podpisom sporazumov o sodelovanju, vsak kandidat naj bi preveril sistem. Uredniki si pridržujejo pravico, da preverijo podrobnosti o sistemu, ter informacije, vsebovane v katalogu. Če se vam zdi, da so podatki netočni ali zastareli, prosimo, obvestite uredništvo.