Glede na to, da ne dvomim v metodo dela in vem, da je izdelek, ki ga prodajam kakovosten, pričakujem, da bo vsako naslednje leto uspešnejše. Prav tako upam, da s tem pride tudi boljša finančna situacija., Arna Tomić.
Torek
16.09.2014
Arna Tomić se je po dveh letih dela kot učiteljica v šoli Helen Doron, odločila postati prejemnik franšize in odpreti center za učenje angleškega jezika na Reki.
 

Tudi Arna Tomić se je že, ko je delala kot učiteljica v šoli v Zagrebu, prepričala, da metoda Helen Doron dobro funkcionira. Zato se je po dveh letih dela opogumila, vzela njihovo franšizo ter tudi sama začela voditi center in to ne v glavnem mestu, temveč v primorju, na Reki. Tako je tudi vstopila v samostojni posel.

V centru trenutno poleg nje dela še ena kolegica. Čeprav finančna situacija trenutno ni popolnoma zadovoljiva, ima velika pričakovanja. - Glede na to, da ne dvomim v metodo dela in vem, da je izdelek, ki ga prodajam kakovosten, pričakujem, da bo vsako naslednje leto uspešnejše. Prav tako upam, da s tem pride tudi boljša finančna situacija -  pravi Arna Tomić.

Preden se je zaposlila kot predavateljica v šoli Helen Doron, ni vedela veliko o franšiznem poslovanju. - Šele po zaposlitvi na delovnem mestu učiteljice v šoli Helen Doron sem začela spoznavati način franšiznega poslovanja. Izkušnja je, splošno gledano, pozitivna. Mislim, da je veliko lažje začeti s podjetništvom, če imate neke pretekle izkušnje in sistem podpore - pojasnjuje.

Najbolj ji je všeč to, da so vsa osnovna sredstva za delo (učbeniki, navodila za delo učiteljev) vnaprej pripravljena. Metode dela so že razvite, zato ni potrebno porabljati dodatnega časa, kar bi bilo neizogibno, če bi sama ustanavljala jezikovno šolo. - Poleg tega, se vedno lahko obrnem na katerega od kolegov ali nadrejenih v sistemu s kakršnimkoli problemom, dilemo ali vprašanjem - pravi.

Arna Tomić v samem delovanju franšiznega sistema ne bi menjala ničesar. - Seveda se zna zgoditi, da vam nekatere odločitve v centrali ne ustrezajo, vendar pa nobena od teh odločitev zame ni bila nekaj zaradi česar bi razvila kakršnokoli negativno mnenje - pravi.

Center Helen Doron v Reki je bil odprt leta 2011.

Helen Doron Early English je metoda učenja angleškega jezika, ki otrokom od treh mesecev do 14 let omogoča spoznavanje novega jezika skozi igro, pesem, petje in zabavno gibanje.


Zanimivosti na forumu