Če sešteješ dva in dva

Za začetek Šole matematike 2plus2 potrebujete le 1.800,00 Evrov.
Petek
01.08.2014
Šola matematike 2plus2 išče prejemnike franšize v več evropskih državah. Pogoji za sodelovanje so zelo ugodni in enaki v vseh državah.
 

Ko se približujejo mature in sprejemni izpiti iz matematike, raste napetost med dijaki višjih razredov. Tudi najboljših je strah, praksa pa kaže, da vse več otrok išče pomoč izven šole. Najpogosteje pri učiteljih matematike, ki opravljajo privatne inštrukcije. To dejstvo je vzpodbudilo nekatere privatne šole, da so razvile mrežo izobraževalnih delavnic, ki bi delale po istem, preverjenem programu. Ena izmed njih je tudi poljska šola matematike 2plus2. Program je prilagojen otrokom, ki so nadarjeni za matematiko, kot tudi tistim, ki jim je matematika bolj trd oreh. Poučevanje poteka v skupinah po pet učencev, udeleženci, ki potrebujejo več pozornosti, pa so deležni še dodatnih individualnih ur.

Šola matematike 2plus2 se je odločila, da svoje metode pouka in posebne programe ponudi tudi izven poljskih meja – partnerjem po vsej Centralni in Vzhodni Evropi. Iščejo prejemnike franšize med drugim tudi v Sloveniji, Hrvaški, Srbiji in drugje. Uspešno so že pričeli sodelovati s partnerji na Češkem, v Ukrajini in Kazahstanu. Novo šolsko leto bodo tako začeli s 40  franšiznimi  poslovalnicami.

-Analizirali smo prilike na trgu privatnih šol v Vzhodni in Srednji Evropi in spoznali, da je vredno poskusiti s franšizo. Naš poslovni model je sila lahko prenesti v katerokoli državo te regije. Tudi pogoji so precej podobni za vsako državo posebej. Šolski sistemi v vseh teh državah so praktično enaki, le na Češkem nam je bilo kar težavno pridobiti franšizija, ker matematika ni premet na maturi na Češkem – pojasnjuje Marcin Kruszynski, direktor podjetja BLC, zadolženega za razvoj franšize.

Znano je, da učenci šol tujih jezikov potem, ko osvojijo osnovno znanje, želijo še naprej, na zahtevnejše stopnje tečajev, ker na ta način dosežejo stopnje, na katerih dobijo ustrezen certifikat o znanju tujega jezika. Praksa tudi kaže, da je značilna za udeležence šol tujih jezikov zvestoba, da v kolikor želijo nadaljevati učenje na višjih stopnjah, to storijo na isti šoli. Lahko na takšno vrsto zvestobe računajo tudi šole matematike?

-Seveda. Nekateri učenci obiskujejo naše delavnice vse šolsko leto. Imamo tudi učence, ki hodijo k nam, dokler ne osvojijo določene matematične tematike. Ko naletijo na nove težave pri razumevanju, se vrnejo. Maturanti uporabljajo več vrst oziroma stopenj naših programov, odvisno pač od tega, koliko časa jim je še ostalo do mature – pravi Marcin Kruszynski.

Informacije o franšizi Šole matematike 2plus2 lahko najdete v našem Katalogu franšiz.
Franchising.si
Franchising.rs
Franchising.hr


Zanimivosti na forumu