Indijski koncept osvojil regijo

Ponedeljek
25.07.2016
Brainobrain, program razvoja intelektualnih in življenjskih sposobnosti in veščin pri otrocih, od leta 2010 razvija franšizno mrežo v državah jadranske regije. Do zdaj so odprli 43 centrov.
 

Koncept Brainobrain je leta 2010 iz Indije prispel na naše območje. Prvi franšizni center je bil odprt v Makedoniji, danes pa v tej državi posluje že 18 franšiznih centrov.

Brainobrain je pravzaprav inovativen program razvoja miselnih in življenjskih sposobnosti in veščin pri otrocih starih od štiri do štirinajst let. To metodo je skupaj s svojima dvema sinovoma postavil gospod Subramaniam iz Indije, pri tem pa je sodeloval s priznano trenerko nevrolingvističnega programiranja Sue Knight ter matematičnim genijem Spancerjem Colinom. Ideja je zaživela v Indiji leta 2003, v 13 letih pa se je skozi franšizo prebila v 28 držav v katerih posluje 900 franšiznih centrov.

V Sloveniji in na Hrvaškem pod blagovno znamko Brainobrain posluje devet centrov, v Makedoniji jih je 18, v Bosni in Hercegovini štirje, v Srbiji dva in eden na Kosovu

Foto: Brainobrain Hrvatska, Brainobrainfest 2016

"Brainobrain povečuje mentalne kapacitete. Ob dveh urah izobraževanja tedensko, je dovolj že 15 minut vadbe na dan, da otrok poveča svoje mentalne in spominske kapacitete" - pravi Klaudija Ehmer Vorgić, lastnica podjetja Brainobrain Europa iz Zagreba. Kot pojasnjuje gospa Vorgić, je Brainobrain "podaljšana roka" Brainobrain International iz Indije in je zadolžena za razvoj franšize na Starem kontinentu. Klaudija Ehmer Vorgić pravi, da je ona pravzaprav "regionalni koordinator za države Evrope", sama pa je prejemnik master franšize za področji Makedonije in Hrvaške. Za vse ostale evropske države je našla prejemnike master franšize, ki mrežo širijo naprej skozi podeljevanje posamičnih franšiz. Poleg tega, da Brainobrain Europa razvija franšizno mrežo v Evropi, so trenerji tega podjetja edini pooblaščeni za nadaljnje izobraževanje novih trenerjev, ki bodo delali v franšiznih centrih.

Pogodbo o master franšizi se podpiše za pet let, plača se vstopno nadomestilo, prejemnik master franšize pa mora odpreti dva lastna centra. Obenem plača tudi izobraževanje trenerjev, ki bodo delali v njegovih centrih. Na drugi strani, prejemniki posamičnih franšiz podpišejo pogodbo za tri leta, plačajo franšizna nadomestila in izobraževanje trenerjev. "Brainobrain nudi podporo v smislu svetovanja okrog organizacije dela, predstavitev programa, marketinga" - pravi Klaudija Ehmer Vorgić.

Brainobrain program traja tri do štiri leta in je razdeljen na 10 oziroma 12 nivojev. Skupine so sestavljene iz manjšega števila učencev (od pet do petnajst) in se oblikujejo glede na starost otrok. Program je dvojezičen saj pouk poteka v maternem in angleškem jeziku. Po besedah Klaudije Ehmer Vorgić, je cilj programa razviti hitrost obdelave informacij, boljši spomin, koncentracijo, osredotočenost, odličnost pri reševanju matematičnih in logičnih nalog. Poleg tega se doseže zavedanje o osebnih in tujih kvalitetah in vrednostih ter spodbuja ustvarjalnost. Programi temeljijo na Abacus mentalni aritmetiki in NLP tehnikah.

Foto: Brainobrain Hrvatska, Brainobrainfest 2016

V Sloveniji in na Hrvaškem pod to blagovno znamko posluje devet centrov, v Makedoniji jih je 18, v Bosni in Hercegovini štirje, v Srbiji dva in eden na Kosovu (ki pa ima kar 350 udeležencev!). Klaudija Ehmer Vorgić je najavila otvoritev prvih centrov v Avstriji in na Češkem in sicer septembra letos.

Poleg držav naše regije, Brainobrain posluje še v Veliki Britaniji, na Norveškem, Švedskem, Tajskem, v Kuvajtu, Keniji, Novi Zelandiji, Kanadi,…

"Dolgoročni cilj in želja Brainobrain akademije je, da se vsakemu otroku omogoči obiskovanje programa. S tem bi imel vsak otrok enakopraven status in priložnost za intelektualni in čustveno-socialni razvoj" - pravi Klaudija Ehmer Vorgić.


Zanimivosti na forumu