Maxifit je lansko leto od proizvajalca opreme Xbody, ki ima v svoji mreži 40 ekskluzivnih distributerjev po celem svetu, za odlične rezultate, ki so jih dosegli, dobil tudi nagrado "Zvezda v vzponu". V obdobju, ki sledi nameravajo franšizno mrežo razširiti v vse države regije, za katere so tudi ekskluzivni distributer opreme Xbody.
Nedelja
15.05.2016
Fitnes studio Maxifit je v enem letu uspel odpreti štiri franšizne studie v Srbiji in Bosni in Hercegovini, načrtujejo pa še nadaljnjo širitev mreže v regiji.
 

Elektro mišična stimulacija se je nekaj desetletij uporabljala izključno za rehabilitacijske namene, v zadnjih nekaj letih pa je postala pravi hit v fitnes industriji. Razlog za to je vsekakor tudi kratkotrajnost treninga, običajno okoli 20 minut, dovolj sta že dva treninga na teden, učinek pa je hitro viden saj spodbuja več kot 90 odstotkov mišičnega tkiva med in celo po treningu. Takšno obliko vadbe nudijo tudi v Maxifit studiih, ki so pred pol leta začeli razvijati tudi franšizno mrežo.

"Podjetje Maxifit je najprej postalo ekskluzivni zastopnik za opremo proizvajalca Xbody iz Madžarske in sicer za vse države bivše Jugoslavije. Glede na to, da je lastnik podjetja Paul Hodis obenem tudi trener na področju EMS fitnesa, se je odločil, da poleg klasične distribucije omenjenih proizvodov, oblikuje tudi franšizni koncept, ki bi se širil po vseh državah regije" - pojasnjuje predstavnik podjetja Nikola Kovačević.

Po samo pol leta dela so že podelili prvo franšizo v Banja Luki, zatem pa je bila odprta še nova franšiza v Novem Beogradu. Tudi letošnje leto se je začelo uspešno saj sta bili odprti že dve Maxifit franšizi – ena v Novem Sadu in druga v Beogradu.

Prejemnik Maxifit franšize bi za studio moral zagotoviti prostor velikosti najmanj 30 kvadratnih metrov z garderobami in tuši. Kot pravi Kovačević, je za začetek dovolj standardni paket opreme, čigar cena je odvisna od izbranega koncepta in paketa opreme. Poleg tega obstaja še vstopno franšizno nadomestilo, pa tudi mesečno, višina pa je odvisna od dogovora s prejemnikom franšize. "Lahko bi rekel, da se Maxifit franšiza uvršča v ugodnejše franšize in investicije niso visoke. Po drugi strani nam izkušnje kažejo, da se investicija lahko povrne v manj kot enem letu" - pravi Kovačević.

Po njegovih besedah, je najustreznejši prejemnik franšize nekdo, ki že ima izkušnje s področja fitnesa in individualnih treningov ter ima podjetniški duh, si želi voditi lasten posel in je pripravljen na delo v franšiznem sistemu, ki zahteva tudi spoštovanje določenih pravil. Vsekakor so to lahko tudi poslovneži, ki v Maxifitu vidijo dobro poslovno priložnost in bi zaposlili profesionalne trenerje. "Ne želimo vsakomur dajati franšize, ker mora biti kakovost storitev enaka v vsakem studiu, ki nosi naše ime, poleg tega pa se moramo tudi osebno dobro ujeti. Zato pred podpisom pogodbe opravimo kar nekaj pogovorov z interesenti, usposabljanja v našem studiu in na sami lokaciji pa so obvezna in so del samega franšiznega paketa" - pravi Kovačević.

Poleg tega se prejemnikom prenese celoten know-how glede organizacije studia, treningov, odnosov s strankami in marketinških aktivnosti. "Prejemniki dobijo tudi programsko opremo, ki je povezana z opremo in jim omogoča, da z druge lokacije, preko osebnega računalnika, spremljajo vsako podrobnost v svojem studiu; od uporabe naprav, aktivnosti trenerjev, števila plačanih članarin oziroma finančnih tokov. Prednost naših studiev je v tem, da uporabljamo res najmodernejšo opremo na področju elektro mišične stimulacije" - poudarja Kovačević. Maxifit je lansko leto od proizvajalca opreme Xbody, ki ima v svoji mreži 40 ekskluzivnih distributerjev po celem svetu, za odlične rezultate, ki so jih dosegli, dobil tudi nagrado "Zvezda v vzponu". V obdobju, ki sledi nameravajo franšizno mrežo razširiti v vse države regije, za katere so tudi ekskluzivni distributer opreme Xbody.


Zanimivosti na forumu