Doktor za poučevanje

Tutor Doctor je bil ustanovljen leta 2000 v Kanadi, kot alternativa obstoječim konceptom "skupinskega poučevanja". Podjetje je, s ponujanjem edinstvenega koncepta poučevanja "ena-na-ena", doseglo hitro rast, ki ga je leta 2003 pripeljala do vzpostavitve franšiznega modela, takoj za tem pa tudi mednarodne ekspanzije.
Ponedeljek
24.11.2014
Tutor Doctor, vodilni svetovni franšizni koncept za "poučevanje doma", nadaljuje z ekspanzijo in vstopa na avstralski trg.
 

Kot kažejo najnovejše raziskave, je v Avstraliji trg izobraževanja »težak« kar 6 miljard dolarjev in kar je še bolj pomembno, v zadnjih petih letih beleži kar 40 odstotno rast. Ne gre torje za slučaj, da je konec oktobra na trg najmanjšega kontinenta "vstopila" tudi najhitreje rastoča franšiza iz te branže – Tutor Doctor. Prva franšiza bo delovala v Sidneyu, naslednja pa bo odprta v Melbournu.

Kot piše Business Wire, je prejemnik franšize Hugh Moore, bivši investicijski bančnik z dvema desetletjema izkušenj v bančništvu. Mooreov prvi cilj bo vsekakor – vzpostavitev kvalitetne mreže tutorjev oziroma učiteljev in predavateljev, ki bodo na tem trgu promovirali samo blagovno znamko in metode učenja. Tutor Doctor je sicer koncept, ki bazira na tako imenovanem poučevanju učenca "ena-na-ena", kjer tutorji učencem nudijo dodatne ure iz več predmetov, celoten pouk pa je organiziran pri učencu doma.

Odločitev, da Tutor Doctor "pripeljem" v Avstralijo, sem sprejel, ker sem bil navdušen nad načinom njihovega poslovanja v zadnjih desetih letih, še posebno pa s konceptom individualiziranega in prilagojenega poučevanja v hiši učenca, ki upošteva, da vsak klient oziroma učenec, dobi adekvatnega tutorja, ki mu bo nudil kompletno in celovito storitev – od začetnih analiz in konzultacij, do poročanja o napredku - pravi Moore.

Program Tutor Doctor se začne prav s podrobno analizo učenca, njegovih trenutnih šolskih dosežkov, pa tudi stila učenja. S tem se omogoči ujemanje s tutorjevimi tehnikami poučevanja. Istočasno poteka tudi sodelovanje z učenčevimi šolskimi učitelji, ker se s tem zadovoljijo tudi njihova pričakovanja in s čimer se doseže še dodatna usklajenost v poučevanju. Tekom celotnega procesa se intenzivno komunicira tudi z učenčevimi starši, ki tudi sami dobijo podporo in smernice za delo. Tutor Doctor s takšnim obsežnim in hkrati individualiziranim pristopom dosega odlične rezultate v dodatnem poučevanju, s čimer stranke naredi dovzetnejše za nadaljnje šolanje in bolj uspešno kariero.

Tutor Doctor je bil ustanovljen leta 2000 v Kanadi, kot alternativa obstoječim konceptom "skupinskega poučevanja". Podjetje je, s ponujanjem edinstvenega koncepta poučevanja "ena-na-ena", doseglo hitro rast, ki ga je leta 2003 pripeljala do vzpostavitve franšiznega modela, takoj za tem pa tudi mednarodne ekspanzije.

Podjetje danes posluje v ZDA, Kanadi, Latinski Ameriki, na Srednjem in Bližnjem Vzhodu, v Afriki in Evropi (trenutno v Angliji in na Irskem). Nameravajo se še naprej širiti, še posebno v tiste dele sveta, kjer je dodatni pouk del družbene tradicije. Upoštevajoč, da trg dodatnega poučevanja, zaradi intenzivnih sprememb skozi katere so šli in še vedno gredo šolski sistemi, močno raste tudi v naši regiji in če vzamemo v obzir navado obiskovanja dopolnilnih učnih ur, kot tudi neurejenost, ki vlada na tem trgu – ne bi bilo nič presenetljivega, če bi v doglednem času koncept Tutor Docotr videli tudi na teh prostorih!

Za več informacij o tej franšizi izpolnite spodnji OBRAZEC. 


Osebni podatki
Osebni podatki
If you see this, leave this form field blank

Zanimivosti na forumu