Promet franšizne mreže Body Concept je narastel v lanskem letu za 21 odstotkov, v prvem četrtletju letošnjega leta pa kar za 31 odstotkov. Promet v franšizni mreži Depil Concept je lani narasel za 3,5 odstotkov, v prvem četrtletju letošnjega leta pa za 18 odstotkov
Nedelja
22.06.2014
Portugalski franšizni blagovni znamki Body Concept in Depil Concept osvajata nova evropska tržišča. Prejemnike franšize iščeta tudi v naši regiji.
 

Portugalska tvrdka Grupo Cocept, lastnica blagovnih znamk za negovalne in lepotilne salone Body Concept in Depil Concept, je nedavno tega vstopila na italijanski in trg Velike Britanije. S pomočjo lokalnih partnerjev, bo portugalsko podjetje nadaljevalo širitev poslovanja estetskih centrov na novih trgih. Uspeh je bil dosežen po tem, ko je se je podjetje pojavilo kot nominiranec za dve mednarodni priznanji. Eden od franšizijev Body Concepta je bil nominiran za nagrado "Najboljši franšizij na svetu", ki je bila podeljena v začetku aprila v Firencah, v Italiji. Body Concept pa je bil tudi edini, ki je prišel v najožji izbor za podelitev nagrade "Franchise Marketing Award", ki jo podeljujejo v Londonu.

Tvrdka je bila nominirana v kategoriji za najboljšo marketinško podporo franšizijem.

-To je bilo nedvomno odlično priporočilo in upamo, da bomo na ta način privabili podjetne ljudi tudi na drugih tržiščih – pravijo v podjetju.

Grupo Concept išče franšizne partnerje v Sloveniji in v sosednjih državah. Poleg t.i. master franšizijev, ki jih iščejo prvenstveno, bodo omogočili odpiranje tudi posameznih franšiznih enot oziroma salonov.

Body Concept svojim strankam nudi frizerske usluge in kozmetične usluge torej tistim, ki se borijo estetskimi težavami in zdravstvenimi problemi, kot so celulit, debelost, bolečine v sklepih, težavami s krvnim obtokom itd. Prvi takšen salon so odprli pred devetimi leti na Portugalskem, da bi zadovoljili povpraševanje ljudi, ki so iskali profesionalne usluge po pristopnih cenah.

Depil Concept nudi strankam popolno in trajno depilacijo. Podjetje Grupo Concept sicer spada med tri najboljše franšizne sisteme na Portugalskem.

Zadnje čase imajo v podjetju še dodaten razlog za slavje. Obe blagovni znamki namreč beležita znatno rast prometa na tujih tržiščih. Promet franšizne mreže Body Concept je narastel v lanskem letu za 21 odstotkov, v prvem četrtletju letošnjega leta pa kar za 31 odstotkov. Promet v franšizni mreži Depil Concept je lani narasel za 3,5 odstotkov, v prvem četrtletju letošnjega leta pa za 18 odstotkov. Še posebno pa jih veseli, kot pravijo, da je ena izmed poslovalnic Body Cocept presegla mesečni promet 50.000,00 €.

Več o franšiznih sistemih Depil Concept in Body Concept lahko najdete v našem Katalogu franšiz.


Zanimivosti na forumu