Zanimamo se za vse trge.
- Radi bi našli ustrezne franšzije v Nemčiji. Trenutno se pogajamo v Švici, Savdski Arabiji, Dubaju in Nemčiji - Tomaž Ham.
Petek
09.05.2014
SpinaliS stole za aktivno in zdravo sedenje uporablja že več desettisoč ljudi. V zadnjih letih se njihov koncept uspešno širi tudi kot franšiza.
 

Tomaž Ham je 1999. leta, zaradi težav v ledvenem delu hrbta poiskal zdravniško pomoč. Takrat so mu priporočili, da naj med delom sedi na ortopedski žogi. Kmalu je ugotovil , da je sedenje na njej zelo koristno, a pri delu precej nepraktično. Ko je razmišljal o tem, kako rešiti problem, je oblikoval stol, ki je posnemal sedenje na žogi. Pred odločitvijo za proizvodnjo, se je želel posvetovati s strokovnjaki s področja ortopedije. Prof.dr.sci.Janko Popovič, dr.med. je bil med prvim telefonskim razgovorom precej skeptičen. Povedal je, da dobi vsako leto v oceno vsaj 20 stolov, vendar nobenega doslej ni bilo mogoče priporočiti.

 - Precej nesamozavesten sem ga vseeno obiskal, ko pa mi je zanj čestital, sem dobil krila in se odločil, da ga bom pričel izdelovati tudi za druge - pravi Ham.

Izdelek je bil prvič predstavljen na sejmu Alpe Adria Dom 2000. - Na otvoritveni dan sva z ženo Sandro sestavljala štiri stole do petih zjutraj, vendar se je splačalo, saj je bil odziv  obiskovalcev izjemen - pravi Ham.

Njihovo navdušenje se tudi na ostalih domačih sejmih v Ljubljani in Celju, ni poleglo. Danes poznamo devet modelov SpinaliS stolov in njihova prodaja se povečuje iz dneva v dan, pravi Ham.

Po osmih letih uspešnega poslovanja v tujini preko distributerja, smo se odločili širiti naše poslovanje preko franšize. – Verjamemo, da je to ustreznejši način za distribucijo, kjer bomo poskrbeli za poseben videz salonov, prepoznavno blagovno znamko, patente in prenos znanja oziroma know-howa. Naš franšizni koncept ne vključuje plačila rednih letnih pristojbin. Začetni paket je osnovna podpora za odprtje salona. Franšiziji za začetni vložek prejmejo  stole, opremo za salon in podporo pri trženju - pravi Ham.

Obstaja več možnosti franšiznega sodelovanja, v odvisnosti od višine začetne naložbe. Za naložbo v višini 9.900€,  dobi prejemnik 16 stolov, 2000 letakov v lokalnem jeziku, 500 vizitk, franšizni priročnik, usposabljanja za zaposlene, majice, gradivo za trženje, pripravljene oglase, programsko opremo in veliko drugih stvari. Drug model predvideva naložbo v višini 25.500€, ki seveda vključuje bistveno večji začetni paket (24 stolov, trije stoli za promocije, poleg 2000 letakov, tudi 2000 katalogov, itd.).

Franšizor zagotavlja usposabljanje treh zaposlenih v franšiznem centru, medtem ko se prejemnik franšize zavezuje, da se bo držal navodil iz franšiznega priročnika in ne bo prodajal stolov drugega proizvajalca.

Franšizna pogodba se najprej podpiše za eno leto in se nato podaljša za nadaljni dve leti. - Uspešnost prodaje pogojuje našo odločitev o tem, ali ali bomo sklenili franšizno pogodbo - pravi Ham.

Letos smo odprli franšizna centra v Neaplju in Zagrebu. - Kriza je še vedno velika in težko je uspešno poslovati tudi s proizvodi, ki resnično pomagajo ljudem - pravi Ham.

Stoli SpinaliS preprečujejo bolečine v hrbtu in pomagajo pri pravilni drži in sedenju. Mišice so nenehno dejavne, kar izboljšuje prekrvitev, koncentracijo in tonus ter s tem krepijo celoten hrbet. - Ljudje so res navdušeni nad temi stoli - pravi Ham.

Pravi, da jih zanimajo prav vsi trgi. – Še posebej bi radi našli ustrezne franšizije v Nemčiji. Trenutno se pogajamo v Švici, Savdski Arabiji, Dubaju in Nemčiji – dodaja Ham. Tržišča, kot so Avstrija, Belgija, Češka, Madžarska, Nizozemska, Norveška, Poljska, Hrvaška, Slovaška, Italija in Slovenija, so trenutno zastopana preko uradnih distributerjev.


Zanimivosti na forumu