Pohod na območje Adriatica

Prva JumpingClay akademija v Makedoniji je bila odprta konec decembra 2016 v Strumici. Za letošnje leto so si zastavili zelo ambiciozen načrt – pokriti celotno Adriatic regijo z JumpingClay akademijami.
Ponedeljek
06.03.2017
JumpingClay je v Makedoniji odprl prvo akademijo –to je še en korak pri osvajanju območja Adriatica.
 

Po Hrvaški je JumpingClay akademija, delavnica in prodajalna gline, konec leta odprla svoja vrata v Strmici v Makedoniji. "Za JumpingClay smo izvedeli od prijateljev iz Zagreba. Zdelo se nam je zanimivo in zato smo odšli pogledat za kaj gre. Koncept nam je bil takoj všeč in z dajalcem franšize smo se zelo hitro uspeli dogovoriti za zagon posla v Makedoniji" - pravi Mitko Andonov, prejemnik franšize in lastnik makedonskega podjetja JumpingClay.

Čeprav poslujejo komaj en mesec, so potrošniki navdušeni nad konceptom. "K nam prihajajo družine iz vseh mest, da pri nas z otroci preživijo nekaj kreativnih uric. Tudi cena jih prijetno preseneti" - o prvih vtisih potrošnikov govori Andonov.

Poleg potrošnikov se javljajo tudi zainteresirani, ki bi želeli prevzeti in zagnati franšizo JumpingClay v mestih po celi Makedoniji. "Ni se lahko odločiti kdo je pravi partner. Z interesenti se previdno pogajamo, pričakovano pa največ povpraševanja prihaja iz Skopja" - pojasnjuje Andonov in dodaja, da je njihov letošnji cilj odpreti vsaj dve dodatni franšizi.

Nediljka Dokozić, lastnica podjetja Mangold, ki si lasti franšizne pravice za celotno Adriatic regijo pravi, da vsak dan dobijo povpraševanja za franšizo iz vseh držav. "Trenutno imamo največ interesentov iz Slovenije in Srbije, pa tudi Bosne in Hercegovine" - pravi ona.

"Iz velikega števila vprašanj opažamo, da franšizno poslovanje pri nas še vedno ni prepoznavno in se vsi sprašujejo v čem je »trik«, mi pa imamo pravzaprav neverjetno fleksibilen sistem" - pravi Dokozićeva.

JumpingClay je možno postaviti kot samostojno akademijo, ki združuje delavnico in prodajalno gline (JumpingClay Store), lahko pa je tudi franšizni kotiček. Obstajajo različne kombinacije ter se prodajni kotički lahko postavijo v hotelih, igralnicah, lahko pa JumpingClay delavnice organiziramo tudi kot dopolnilno dejavnost v vrtcih.


Zanimivosti na forumu