Prvi Arby’s je bil odprt davnega leta 1964 v mestu Boardman v ameriški državi Ohio. Restavracija je po enem letu že dobila prve franšize. Arby’s danes poleg ZDA posluje še v Kanadi, Turčiji in državah Bližnjega Vzhoda.
Torek
05.04.2016
Ameriška veriga restavracij s hitro prehrano Arby’s je prepoznavna po sendvičih iz kvalitetnega mesa. Prejemnike franšize zdaj išče tudi na našem območju.
 

Raziskava ameriškega tržišča kaže, da poleg ugodne cene tudi kakovost hrane postaja vedno bolj pomemben faktor pri odločitvi, kje bodo ljudje porabili svoj denar. Glede na to, da trend zdrave prehrane preplavlja skoraj vsa svetovna tržišča, je Arby's, ki pod svojo blagovno znamko upravlja 3400 restavracij, svojo konkurenčno prednost videl ravno v visoki stopnji kakovosti hrane, kjer uporabljajo meso vrhunske kakovosti, kot tudi storitev, ki jih po navadi ponujajo razred višje restavracije (fast-casual).

Njihovi obroki iz dimljenega mesa, bifteka, slanine, puranjega in piščančjega mesa so namenjeni vsem ciljnim skupinam, čeprav število obiskovalcev Arby's v ZDA najbolj narašča ravno med mladimi. Ta veriga v svojih restavracijah v zadnjih nekaj letih beleži konstantno rast prihodkov. Poleg mesnih sendvičev se v Arby's streže še svojevrsten spiralni krompirček in sladice tipa "shake".

Kot pravijo v podjetju, nam klasične Arby's restavracije s svojo leseno notranjostjo, moderno osvetlitvijo in črno belimi grafikami, nudijo posebno ugodje, čeprav se velik del prodaje ustvari v restavracijah oblike "drive-through".

Ta poslovni koncept je zdaj dostopen tudi v Sloveniji in ostalih državah iz področja Adriatika, iščejo namreč prejemnika franšize, ki bi podpisal ekskluzivno pogodbo o regionalnem zastopništvu (Area Development). "Zelo pomembno je, da je prejemnik franšize resno podjetje, ki pozna ta segment poslovanja in ima tudi izkušnje v gostinstvu. Prejemnik franšize mora v nekaj letih odpreti določeno število restavracij, kar pomeni, da je potreben tudi znaten začetni kapital. Zaželeni so prejemniki, ki že imajo pretekle izkušnje v franšiznem poslovanju in poznajo visoke standarde priprave in strežbe hrane" - pojasnjuje William Edwards, direktor podjetja EGS, ki zastopa to blagovno znamko na tržiščih naše regije.

Prvi Arby's je bil odprt  davnega leta 1964 v mestu Boardman v ameriški državi Ohio. Restavracija je po enem letu že dobila prve franšize. Arby's danes poleg ZDA posluje še v Kanadi, Turčiji in državah Bližnjega Vzhoda. Ena od zanimivosti restavracij je tudi zvonec, ki je obešen na zid ob strežnem pultu in je namenjen temu, da stranke, ki so zadovoljne s hrano in postrežbo, pozvonijo – to smatrajo za veliko pohvalo in motivacijo za zaposlene. Cilj, ki so si ga zastavili v tem podjetju je: "Želimo si, da so vsi nasmejani in to velja tako za goste, kot tudi za vse vključene v ta posel – prejemnike franšize, zaposlene."


Zanimivosti na forumu