Danes pod to blagovno znamko posluje več kot 6000 restavracij v 20 državah. Lastnik blagovne znamke Dairy Queen je Berkshire Hathaway, podjetje čigar lastnik je Warren Buffett.
Torek
28.04.2015
Ena od najbolj znanih ameriških gostinskih verig Dairy Queen ima več kot 6000 restavracij po svetu. Kmalu tudi v Evropi
 

Na uradni spletni strani te ameriške verige s hitro prehrano trenutno še vedno stoji: Evropa – Še vedno nas ni tu. Nekega dne… Po zadnjih najavah pa bi znal ta dan priti zelo hitro; za zdaj vemo, da je Dairy Queen izbral trg na katerem bo po 15 letih ponovno predstavil in testiral svoj koncept. Govorimo o Poljskem trgu.

Kot so pravkar objavili, je ameriška veriga podpisala pogodbo s poljskim podjetjem Sparrow 4 iz Krakova. Ta naj bi bil prejemnik franšize ter s tem zadolžen tudi za razvoj mreže na tem trgu. - Blagovna znamka je danes močnejša kot kadarkoli prej in po svetu je vedno bolj prepoznavna. Naš cilj je, da letos, ko podjetje proslavlja 75. leto obstoja, razširimo svojo prisotnost na čim več trgih - pravi Jean Champagne, operativni direktor mednarodne skupine Dairy Queen. Na Poljskem planirajo v naslednjih petih letih odpreti 26 restavracij. - Poljska bi morala biti pravzaprav odskočna deska za vse druge države v tem delu Evrope - dodaja Champagne.

Čeprav v restavraciji Dairy Queen lahko pojemo tako hamburgerje, hot-dog, kot tudi razne vrste sendvičev in solat, je ta sistem svoje ime zgradil na slastnih slaščicah – široki ponudbi sladoleda, torte in okusnih mlečnih napitkov (shake). Prva restavracija je bila odprta davnega leta 1940, samo sedem let pozneje pa je imel Dairy Queen v svoji mreži okoli 100 enot. Danes pod to blagovno znamko posluje več kot 6000 restavracij v 20 državah. Lastnik blagovne znamke Dairy Queen je Berkshire Hathaway, podjetje čigar lastnik je Warren Buffett.

Dairy Queen je imel sicer v 90. letih prejšnjega stoletja restavracijo tudi v Ljubljani. Med evropskimi državami, kjer je Dairy Queen poskusil a se ni obdržal so tudi Italija, Avstrija in Madžarska.


Zanimivosti na forumu