Sejem franšiz v Pragi

Po Poročilu o trgu franšiz svetovalne hiše PROFIT system, na Češkem posluje okoli 200 franšiznih sistemov.
Četrtek
23.04.2015
Glavno meto Češke bo 22. in 23. aprila gostitelj podjetjem, ki želijo svoje dokazane poslovne koncepte predstaviti na Mednarodnem sejmu franšiznega poslovanja.
 

V podjetniškem svetu obstaja kar nekaj načinov za začetek posla s katerimi se lahko izognemo večini začetniških težav. Eden od najboljših načinov je, da vzamemo franšizo saj podjetniki – prejemniki franšize – postanejo del dokazanega poslovnega sistema in poslujejo pod zgrajeno blagovno znamko ter v skladu s poslovnim modelom, ki se je že dokazal v praksi. Takšno priložnost bodo dobili tudi vsi zainteresirani podjetniki, ki bodo letos aprila obiskali Prago. Tam se bo namreč 22. in 23. aprila v kongresnem centru Oksystem odvijal Mednarodni sejem franšiznega poslovanja.

- Sejem bi resnično moral zbrati vse ljudi, ki so zainteresirani za franšizno poslovanje, tako dajalce kot prejemnike franšize. Zato ta sejem ne bo samo čista predstavitev franšiznih sistemov. Naš cilj je obiskovalcem ponuditi vse kar je potrebno za uspešno poslovanje - pravi Jiri Krajča, organizator tega dogodka.

Po do sedaj dostopnih informacijah, bo na sejmu predstavljeno 37 franšiznih sistemov. Obiskovalci bodo lahko, poleg spoznavanja s franšizodajalci, prisotni tudi na veliko spremnih predavanjih, predstavitvah in forumih, organizatorji sejma pa pravijo, da bi lahko pritegnili predvsem majhna in srednja podjetja, ki razmišljajo o prehodu v franšizing. Nekatere od obdelanih tem bodo marketing, osnove franšizinga, poslovna podpora, pravna vprašanja in primeri uspešnih poslovnih rešitev.

Pri organizaciji tega dogodka bosta pomagali češka in slovaška franšizna asociacija, eden od medijskih partnerjev pa bo tudi portal Franchising.cz. Za vse tiste, ki se registrirate na spletni strani sejma, bo vstop brezplačen.