Okusi Budimpešte na Dunaju
Za madžarski Szamos je to prva slaščičarna v tujini in petindvajseta v verigi. Kot pravijo je Dunaj v tem segmentu dobra izbira kljub dolgi tradiciji in močni konkurenci – po uradnih podatkih je v zadnjih letih največje število turistov na Madžarskem prav iz Avstrije, kar na posreden način priča o zanimanju sosedov za madžarsko kulturo in dediščino. Lokal na Dunaju je bil odprt v sodelovanju z dunajskimi slaščičarji, družino Haderer, v dveh tednih poskusnega dela pa se je izkazalo, da imajo Dunajčani, enako kot Madžari, najraje Esterhazi torto.
To priznano madžarsko slaščičarno je že davnega leta 1935 ustanovil Mladen Savić, ki je odraščal v Sentandreji, posel pa je začel razvijati pod imenom Mátyás Szamos. Šolal se je v prestižni slaščičarski delavnici lastnika Augusta Jožefa v Budimpešti, kjer se je skrivnosti izdelovanja slaščic iz marcipana učil tudi od mojstra iz Danske. Prvi lokal je odprl v Pilišverešvaru, kasneje pa je posel in strast slaščičarske obrti prenesel tudi na otroke, tako da "kraljestvo marcipana" še dan današnji upravljajo potomci družine Szamos.
Szamos Marcipan ima na matičnem tržišču 24 prodajnih enot, od tega največ v Budimpešti (19), tovarno in Muzej marcipana pa imajo v Sentandreji. Maloprodajno verigo razvijajo tudi s pomočjo franšize.
Članek z našega madžarskega portala priredila redakcija Franchising.si.
Preberite članke
Priprava in prodaja sušija je lahko izjemno ugodna poslovna priložnost - še posebej, če posel poteka pod franžizo Sushi by A’s, pravi Blagoje Spasojević, prejemnik te franšize v Sloveniji.
Sushi by A's, zasnova franšize, ki temelji na pripravi in prodaji sušija v okviru trgovskih verig, je razširil svojo mrežo na Hrvaškem in v Sloveniji, ter napoveduje prihod na nove trge.
Denny’s bo prvo restavracijo na evropskih tleh odprl v Veliki Britaniji. Ameriška veriga je zainteresirana tudi za tržišča naše regije.
V čem se Mini Pani razlikuje od podobnih sistemov, kakšna je komparativna prednost za prejemnike te franšize ter kateri format je najbolj zastopan, nam odkriva Zsolt Polhe
Gostinska koncepta Easy Wine in Easy Beer sta že nekaj let prava atrakcija za stanovalce in turiste glavnega mesta Latvije. Kaj naredi to franšizo tako posebno?
Najbolj brano
Doris Klenert se je po enem letu dela učteljice z licenco Helen Doron odločila za korak dlje – postala je prejemnik franšize Helen Doron in odprla studio za učenje angleškega jezika.
Po dveh letih zatišja se Burger King vrača na romunske trge.
Lansko leto je v Beograd prispela slovenska franšiza – pekarna za pse "Hov-Hov". Prvo poslovalnico so odprli v naselju Belville.
Pogodba o franšizingu je temelj na katerem se gradi odnos med franšizorjem in franšizijem.
Osnovna sredstva so opredmetena osnovna sredstva in neopredmetena sredstva. Prva so urejena s SRS 1, druga s SRS 2, oboja pa so povezana z zneskom 500 evrov, ki računovodjem marsikdaj predstavljajo preglavice, zato pojasnimo pomen tega zneska.
Zanimivosti na forumu
Načrtujemo nadaljnja odprtja
https://www.sunrose7.com/sl/restavracija-bohinj
Načrtujemo nadaljnja odprtja
res je tako. https://www.sunrose7.com/sl/restavracija-bohinj
Mini Panijeva mini mreža
res zanimiva zgodba, ki ti da misliti. od njega se lahko marsikaj naučimo https://ergonomske-resitve.eu/