Modri slon

Informacije o franšiznem sistemu

Opis franšiznega sistema

Glavna poslovna aktivnost založniške hiše  Modri slon je izdaja "personaliziranih knjig".

Od leta 1998 do danes, je založniška hiša Modri slon izdala 20 originalnih naslovov, napisanih in ilustriranih izključno po tem inovativnem konceptu. Kar se tiče naklade, je vsak od teh naslovov postal prodajna uspešnica. Modri slon je tako leta 2001 izdal didaktični pripomoček "Montanice" ("Zaplet"), ki so ga strokovnjaki razglasili za "izjemno igračo". Prva avdio izdaja pripovedi HAVRAN TIK je bila objavljena leta 2006 in sicer kot personalizirana avdio zgodba, kjer lahko s pomočjo računalniškega programa, v zgodbo  vstavimo "lik po želji". Baza podatkov vsebuje 250 fantovskih in dekliških imen, ki lahko postanejo junaki zgodbe HAVRAN TIK.

Tako češki Inštitut za spodbujanje izobraževanja, kot Ministrstvo za izobraževanje, mlade in šport, sta leta 2006, ko je bil lansiran nacionalni projekt za promocijo branja pri mladih, ocenila projekt Modri slon kot najbolj stimulativen način promocije branja. Od leta 2010 je založnik angažiral tudi neafirmirane avtorje in ilustratorje, ki so v projekt vključeni z namenom, da bi tudi sami promovirali branje. Cilj je bil doseči mlade bralce in jim pokazati čar pisane besede.

Vodenje založniške hiše Modri slon je urejeno po franšiznem modelu. Vsak, ki izpolni potrebne pogoje, lahko postane nosilec licence in se pridruži rasti in poslovanju založnika. Trenutno se založniške hiše (franšize) nahajajo na Češkem, Poljskem in na Slovaškem.

Modri slon je na češkem tržišču prisoten že 16 let, svojo in prodajno mrežo svojih partnerjev pa razvija še naprej. Močan poudarek je na posebnem pristopu do obstoječih ali potencialnih partnerjev (prejemnikov franšize). Ne smemo pozabiti, da je poleg osnovne dejavnosti, ena od najbolj pomembnih nalog partnerja, da sodeluje v unikatnem projektu spodbujanja branja pri mladih. Zahvaljujoč izkušnjam s projekti na nacionalnem nivoju in različnih modelih sodelovanja, zagotavljamo, da bomo s partnerji vedno našli ustrezno obliko sodelovanja – sprejemljivo za obe strani.

Lastne poslovne enote

1 (Opava, Češka)

Franšize enote

31 (Češka), 2 (Slovaška), 43 (Poljska)

Fotografija enote sistema
Informacije za franšizije

Podpora za franšizije

  • know-how, ki je potreben za tisk in uporabo personaliziranih knjig ter njihovo predstavitev in promocijo,
  • dobava materiala (prazne knjige pripravljene za personalizacijo),
  • nepogrešljiva tehnologija za izdelavo personaliziranih knjig (kupec vedno dobi želeno knjigo vrhunske kakovosti),
  • marketinška podpora,
  • promocijski material ter,
  • podpora in svetovanje.

Ocenjena skupna vrednost naložb

4.000 EUR (Master licenca).


Osnovne sistemske zahteve

Sodelovanje z nami ne zahteva niti posebnih znanj ali predhodnih izkušenj, niti visokih investicij – naš cilj je, da poslovanje naredimo čim bolj enostavno, zato da se lahko osredotočimo na uspeh koncepta. Od vas pričakujemo da:

  • Poleg naše pomoči pri tisku in uporabi personaliziranih knjig, se ravnate po navodilih, ki vam jih damo kot franšizodajalec.
  • Sodelujete z našimi pooblaščenimi osebami v vseh aspektih poslovanja – tehničnih, marketinških, svetovalnih,…

Kakšne kandidate iščemo?

  • Partnerja, ki spoštuje in verjame v pisano besedo ter verjame, da skozi personalizirane knjige skupaj pomagamo otrokom odkriti čar besed.
  • Partnerja, ki je samozavesten in ima željo ter možnost uspeti na tržišču.

Informacije o franšizorju

MODRÝ SLON s.r.o.

Nám. Osvoboditelů 6/7, 746 01 Opava, Češka

mhalfar@profitsystem.cz

modryslon.cz

Kontaktna oseba za kandidate

Marek Halfar (english)

Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije izpolnite obrazec. Vaši kontaktni podatki bodo posredovani direktno Modri slon.

Sporočilo
Ime in priimek *
Mesto *
Telefon *
E-mail *

Preberite članke

Podatki, navedeni v katalogu prihajajo iz samih sistemov. Pred podpisom sporazumov o sodelovanju, vsak kandidat naj bi preveril sistem. Uredniki si pridržujejo pravico, da preverijo podrobnosti o sistemu, ter informacije, vsebovane v katalogu. Če se vam zdi, da so podatki netočni ali zastareli, prosimo, obvestite uredništvo.