Pizza Hut prihaja v Slovenijo!

Pizza Hut si lasti mrežo več kot 15.000 restavracij v skoraj 100 državah sveta, od tega ima 13.000 franšiz. S 1.3000 restavracijami v 30 državah Evrope je tudi največja veriga picerij v Evropi.
Ponedeljek
15.09.2014
Najslavnejša in največja svetovna veriga picerij Pizza Hut namerava vstopiti na slovensko tržišče!
 

Slavna ameriška veriga, številka ena v svetovnem merilu v segmentu picerij, blagovna znamka številka ena po številu picerij v Evropi, vidi dodatni potencial za razvoj na evropskih trgih. Podjetje je za naš portal potrdilo, da nameravajo vstopiti v Slovenijo in na Hrvaško, kjer že iščejo prejemnike franšiz. Kot nam je potrdil Matjaž Plausteiner, svetovalec PROFIT system* zadolžen za novačenje prejemnikov Pizza Hut franšize v Sloveniji in na Hrvaškem, slavna veriga išče resne kandidate, ki bi bili pripravljeni in zmožni odpreti vsaj tri restavracije.

- To predvsem pomeni, da mora biti prejemnik franšize Pizza Hut ne samo kvaliteten kandidat z močno voljo in poslovno vizijo, ampak tudi finančno sposoben odpreti najmanj tri restavracije. Kandidati vsekakor lahko del investicije financirajo z bančnimi krediti, je pa v osnovi pomembno, da imajo tudi dovolj lastnega kapitala, ker je potrebno poleg začetnega nadomestila, v začetku pokriti tudi stroške opremljanja in zagona restavracije. Lastnik blagovne znamke Pizza Hut Yum! Brands enostavno želi svojo premium blagovno znamko oddati v varne roke -  pravi Plausteiner. - Začetno nadomestilo sicer znaša 46.900 dolarjev na restavracijo. Važno je poudariti, da prejemnik franšize ne pridobi avtomatično tudi ekskluzivnih pravic, ker je politika Yum! Brands, da ekskluzivnih pravic preprosto ne dajejo - opozarja Plausteiner.

Prejemnik franšize z vstopom v franšizni sistem Pizza Hut ne dobi zgolj priložnosti poslovati pod svetovno znano blagovno znamko, kar je že samo po sebi solidna garancija za uspeh, ampak tudi ogromno izkušenj in know-how, ki se je »brusil« več kot 50 let na različnih trgih sveta, od tega v 30 evropskih državah.  - Ravno zaradi teh razlogov verjamemo, da je Pizza Hut odlična poslovna priložnost tako v Sloveniji kot na Hrvaškem – blagovna znamka je enostavno uspešna na vseh trgih na katerih posluje in ne vidimo razloga, zakaj bi bilo tukaj drugače - pravi Plausteiner.  
Izobraževanje traja tri do štiri mesece in pokriva vse segmente poslovanja – vodenje restavracije, kadrovsko upravljanje, marketing, upravljanje financ,… Sistem je preprosto toliko »izpiljen«, da je prenos znanja enako odličen, kot je blagovna znamka svetovno priznana. Zato je za otvoritev posamezne restavracije potrebnih od dva do štiri mesece - pojasnjuje Plausteiner.

Več o pogojih, kot tudi opis franšiznega sistema, lahko preberete v našem Katalogu franšiz.

Prva restavracija Pizza Hut je bila odprta davnega leta 1958 v Wichiti, v Združenih državah Amerike. Avtorja koncepta brata Dan in Frank Carney sta leta 1969 blagovno znamko uspela "izvoziti" v Nemčijo in odpreti prvo restavracijo Pizza Hut v Evropi, kjer je danes Pizza Hut s 1.3000 restavracijami v 30 državah največja veriga picerij. 
Pizza Hut je v dobrih 50 letih poslovanja, spletel mrežo skupno 15.000 restavracij, od tega 13.000 franšiz v skoraj 100 državah sveta in postal največja veriga picerij na svetu.

Pizza Hut je od leta 1997 last podjetja Yum! Brands, ki si lasti še dve svetovno znani blagovni znamki – Taco Bell in Kentucky Fried Chicken.

*PROFIT system je od podjetja Yum! Brands pooblaščen za izbor kandidatov za ozemlja Slovenije in Hrvaške.

Če ste zainteresirani za Pizza Hut franšizo, izpolnite obrazec z Vašimi podatki, mi pa bomo z Vami vzpostavili stik:


Osebni podatki kandidatov
Osebni podatki kandidatov
If you see this, leave this form field blank

Najbolj brano

Kaj je to franšiza? /18.06.2014

Poslovanje svojega podjetja lahko vodite s pomočjo franšizinga v okviru oziroma pod imenom znane svetovne blagovne znamke. Nekatere največje svetovne blagovne znamke uporabljajo ta način poslovanja. Zato torej - poskusite spoznati, kaj je v bistvu franšizno poslovanje.

Definicija franšizinga /12.10.2012

Franšizing je izraz, ki pomeni obliko sodelovanja med partnerji, na podlagi določenih vrst licenčnih pogodb, ki postaja vse bolj priljubljeni način v različnih zvrsteh podjetništva. K franšizingu je možno uvrstiti tudi vrsto oblik podjetništva, ki temeljijo na distribucijskih ali agencijskih pogodbah.

Pripravite se na Pressto /22.12.2017

Pressto, španska veriga za kemično čiščenje in druga specializirana čiščenja, z več kot 500 franšiznimi poslovalnicami, je eden od največjih franšiznih sistemov na svetu. Prejemnike master franšize zdaj iščejo tudi v tej regiji.

Osnovna sredstva in 500 evrov /21.04.2014

Osnovna sredstva so opredmetena osnovna sredstva in neopredmetena sredstva. Prva so urejena s SRS 1, druga s SRS 2, oboja pa so povezana z zneskom 500 evrov, ki računovodjem marsikdaj predstavljajo preglavice, zato pojasnimo pomen tega zneska.

SpinaliS osvaja Poljsko /18.02.2016

Ergonomski stol SpinaliS, ki je razvit in izdelan v Sloveniji, lahko danes kupimo po celotni Evropi. Ekskluzivni distributer za poljsko tržišče si želi razširiti svojo prodajno mrežo na Poljskem, zato se je odločil – da ponudi tudi franšize.

Zanimivosti na forumu