Na Hrvaškem pod blagovno znamko Vulco posluje 42 franšiznih partnerjev, v Srbiji jih je 50, Sloveniji 44, v Makedoniji pa sedem.
Sobota
13.09.2014
Franšizna veriga hitrih servisov Vulco, je v Sloveniji razvila verigo 44 partnerjev, franšiza pa se uspešno razvija tudi v drugih državah regije.
 

Vulco – franšizna veriga vulkanizerskih servisov – uspešno posluje na štirih tržiščih v regiji: Sloveniji, Srbiji, na Hrvaškem in v Makedoniji. Kot smo že pisali, na Hrvaškem posluje 42 prejemnikov franšize, v Srbiji 50, v Makedoniji sedem.

Vodja razvoja maloprodaje v Sloveniji Andrej Vraničar pravi, da trenutno pod blagovno znamko Vulco posluje 44 vulkanizerjev. Nismo pa uspeli dobiti več informacij o sami mreži, saj so pogoji za sodelovanje in vstop v franšizni sistem, kot pojasnuje Vraničar, izključno del dogovora s partnerji.

Kljub temu lahko na uradni spletni strani podjetja Vulco najdemo podatke, da vstop v njihov sistem omogoča najboljše cene za gume blagovnih znamk Goodyear, poleg tega pa tudi ugodne pogodbe o nakupu drugih avtomobilskih delov. Franšizodajalec organizira tudi izobraževanja, reklamne kampanje in podporo na področju marketinga, svetovanje na področju prodaje, kot tudi vse relevantne informacije v zvezi s tržiščem.

Podjetje Vulco je mednarodna franšizna veriga vulkanizerjev v lastništvu koncerna Goodyear. Poleg tega, da servisi pod blagovno znamko Vulco prodajajo pnevmatike blagovnih znamk holdinga in opravljajo vse storitve v zvezi s pnevmatikami, ponujajo tudi popravilo in zamenjavo amortizerjev, nakup rezervnih delov za izpušne in zavorne sisteme, akumulatorjev ter motornega olja.

Vulco je prisoten tudi v državah zahodne Evrope, poleg tega pa še v državah zahodne Afrike – prav tako preko franšize. Ustanovljen je bil leta 1996 v Franciji, kjer ima danes že več kot 200 vulkanizerjev pod to blagovno znamko. Večina med njimi so franšiziji.


Zanimivosti na forumu