Po podpisu pogodbe o master franšizi, bi naj v Ljubljani odprli do septembra letos, tri trgovine znane blagovne znamke GAP.Foto: Raneko/Flickr
Sreda
30.07.2014
Ameriška blagovna znamke Gap prihaja kmalu v Slovenijo. Do septembra predvidevajo odprtje treh trgovin.
 

Znana ameriška tvrdka Gap Inc. je pred nedavnim s podjetjem Magistrat International podpisala pogodbo o master franšizi za področje Slovenije, kot izhaja iz uradne izjave. Tri takšne trgovine naj bi odprli v Ljubljani in sicer v BTC – v City Parku, kjer naj bi odprli dve in sicer eno za odrasle in eno za otroke, v Trgovini Emporium, pa bo tretja trgovina, ki bo prodajala oblačila za vse generacije.

Poleg master pogodbe za Slovenijo, je družba Gap podpisala master franšizni pogodbo še za Avstrijo in sicer s podjetjem Gottex Brands. Prvo trgovino bodo odprli na Dunaju.

- Navdušeni smo, ker bo odslej Gap tudi na tržiščih Slovenije in Avstrije in komaj čakamo, da bodo prve trgovine v teh deželah odprle svoja vrata. Najlepše od vsega je prav topel sprejem, ki ga doživimo ob vstopu na nova tržišča – je rekel Ismail Seyis, podpredsednik Gap Franchise.

Steve Sunnucks, predsednik Gap Brands še pravi, da je Gap pred kratkim vstopil na pet novih trgov. To so Madžarska, Paragvaj, Peru, Brazilija in Kostarika. – Z odprtjem trgovin v Sloveniji in v Avstriji, bo Gap skupno prisoten na 50 tržiščih- je rekel.

Gap je ena izmed največjih modnih mednarodnih verig. Družba razvija nekoliko blagovnih znamk, kot so: Gap, Banana Republic, Old Navy, Piperlime, Athleta in Intermix brands. Posamezne blagovne znamke lahko kupiš v več kot 90 državah, v 3.100 trgovinah, ki so v lasti Gap in v 350 franšiznih trgovinah. Vse kolekcije so na razpolago tudi on-line. Prihodki družbe Gap Inc. so znašali leta 2013 16,1 milijard ameriških dolarjev.


Zanimivosti na forumu