Franšiza Let’s Pizza je precejšnja novost v svetu. Tudi na Hrvaškem se je koncept zelo izkazal in potrdil predvidevanja, da gre za izredno kvalitetno blagovno znamko, ki potrošnikom nudi kvaliteten, svež in hitro pripravljen proizvod. Naše stranke najbolj fascinira avtomat. Taka vrsta priprave hrane je do sedaj večinoma vključevala zmrznjene pripravke. Kvaliteta in okus pa sta pri hrani seveda najpomembnejši
Četrtek
03.07.2014
Boris Opravić iz podjetja Svesa natura nam pojasnuje kaj je potrebno za uspeh franšize, prednosti koncepta Let’s Pizza in kako je koncept zaživel na Hrvaškem.
 

Razvoj aparata za avtomatsko pripravo in peko pizz je v Italiji trajal skoraj deset let. Takoj po patentiranju je avtomat v zelo kratkem času osvojil cel svet.  V države naše regije je prispel pred dvema letoma, najprej na Hrvaško in takoj zatem tudi v Slovenijo. Nosilec master franšize za področje JV Evrope in Avstrije je podjetje Svesa natura, ki želi to inovativno franšizo po začetnem uspehu na Hrvaškem, razširiti tudi v ostale države v Regiji. Boris Opravić, vodja projekta, nam pojasnuje zakaj so se odločili za franšizo Let’s pizza, kakšne so osnovne prednosti njihovega koncepta, kako sodelujejo s svojimi franšizji in kako se lotevajo različnih preprek pri razvoju poslovanja.

Zakaj ste se odločili za franšizo Let’s Pizza? Kaj vas je najbolj prepričalo?

Let’s Pizza je novost na tržišču, čeprav promovira italijansko jed, ki izvira iz 18.stoletja in jo že več kot 100 let poznajo in jedo po vsem svetu. Koncept omogoča 24-urno pripravo pizz, v izjemno kratkem času in to iz izključno svežih ter skrbno izbranih sestavin.

Ljudje imajo zaradi hitrega življenjskega tempa vedno manj časa, da bi lahko v miru in sede jedli v restavracijah. Poseben način hitre priprave, ki obenem skrbi za naravnost okusov, nudi vsem ljubiteljem pizz topel in svež obrok, ob kateremkoli času.

Investicija v to franšizo ne zahteva veliko dodatnih stroškov. Avtomat Let’s Pizza naredi vse praktično sam. Tudi nas je prepričal na prezentaciji in precej lažje smo se odločili za vstop v franšizni sistem, ki omogoča hitro vračilo investicije.

Franšizo nameravate razširiti tudi v druge države v Regiji in v Avstrijo. Kje bodoči franšizij nabavlja vse potrebne sestavine za pizze? Kako poteka ta del poslovanja?

Franšizij vse sestavine nabavlja izključno pri nas. Sofisticiranost našega avtomata onemogoča uporabo sestavin, ki niso proizvedene po zahtevah sistema Let’s Pizza.

Seveda pa smo v Svesa naturi poskrbeli za pravočasno oskrbo s sestavinami.  V velikih hladilnih komorah centralnega skladišča hranimo sveže sestavine za vse naše franšizije. Dostavljamo jih direktno na njihov sedež, po vnaprej dogovorjenih rokih dobave.

Koliko pizz lahko speče avtomat, ko je enkrat napolnjen z vsemi potrebnimi sestavinami?

Enkratno polnjenje je namenjeno izdelavi 100. pizz, čeprav je prostora za razne nadeve, vsaj še enkrat več. Dodatno polnjenje avtomata je namreč izredno enostavno in hitro. Skrbniku s pomočjo SIM kartice javlja trenutno stanje posameznih sestavin in tako omogoča zelo enostavno planiranje novih polnjenj.

Katere lokacije so najprimernejše za postavitev Let’s Pizza avtomata?

Vsekakor tiste, z veliko fluktuacijo ljudi, kot so avtobusne in želežniške postaje, bližine univerz in šol, trgovski centri, bolnice, kino dvorane, sprehajališča, bencinske postaje in strogi centri posameznih mest. Obenem ne izključujemo tudi posamezne pomembne dogodke, kot so športne ali koncertne prireditve.

Ali so za vašo franšizo primerne tudi sezonske lokacije?

Vsekakor, celo zelo primerne. Ne nekaterih mestih beležimo tudi trikrat višjo prodajo, kot običajno. Razlog je enostaven – ustrezne sezonske lokacije zagotavljajo veliko pretočnost ljudi.

Kako so koncept sprejeli na Hrvaškem?

Franšiza Let’s Pizza je precejšnja novost v svetu. Tudi na Hrvaškem se je koncept zelo izkazal in potrdil predvidevanja, da gre za izredno kvalitetno blagovno znamko, ki potrošnikom nudi kvaliteten, svež in hitro pripravljen proizvod. Naše stranke najbolj fascinira avtomat. Taka vrsta priprave hrane je do sedaj večinoma vključevala zmrznjene pripravke. Kvaliteta in okus pa sta pri hrani seveda najpomembnejši. To so potrdile tudi naše raziskave, kjer je več kot 95% naših strank izrazilo izredno pozitivno mišljenje o naši pizzi oziroma njeni kvaliteti.

Na kakšne probleme ste naleteli pri vašem dosedanjem poslovanju?

Večinoma so bili povezani s pridobivanjem ustreznih soglasij za postavitev avtomatov na določene lokacije. Včasih je komunikacija s pristojnimi institucijami izredno težka. Tu in tam se pojavijo razne službe, ki za izdajo soglasij niso niti pristojne, vendar se vseeno trudijo onemogočiti postavitev avtomatov. Velja poudariti, da ima Svesa natura vse potrebne certificate, ateste in seveda soglasja za postavitev, kot tudi vse zahtevane zdravstvene analize glede kvalitete sestavin.


Zanimivosti na forumu