Subway se vrača na Hrvaško!

Postati hočemo prepoznavna blagovna znamka, številka ena ne le v postrežbi, temveč tudi v kvaliteti in ugodnih cenah. In tudi kot drugje po svetu, bomo širili mrežo restavracij preko lokalnih franšiznih partnerjev, ki bodo najpomembnejši za uspeh koncepta Subway na hrvaškem tržišču.
Martin Princ
Torek
10.06.2014
Največji svetovni franšizni sistem Subway, se vrača na hrvaško tržišče. V naslednjih nekaj letih načrtujejo najmanj 20 novih restavracij in že iščejo franšizne partnerje.
 

Potem, ko se je lani Subway uspešno vrnil na slovenski trg, zdaj največji svetovni ponudnik hitre prehrane namerava povratek tudi na hrvaško tržišče in že išče potencialne kandidate za franšizo. Kot je povedal za naš portal Martin Princ, ki je v Srednji in Vzhodni Evropi zadolžen za ekspanzijo te ameriške verige, ima Subway tako, kot povsod drugod po svetu, kjer posluje, popolnoma enake cilje. - Postati hočemo prepoznavna blagovna znamka, številka ena ne le v postrežbi, temveč tudi v kvaliteti in ugodnih cenah. In tudi kot drugje po svetu, bomo širili mrežo restavracij preko lokalnih franšiznih partnerjev, ki bodo najpomembnejši za uspeh koncepta Subway na hrvaškem tržišču. Hrvaška je sedaj del EU, zaradi tega lahko brez problema zagotavljamo, da bo kvaliteta surovin na enako visokem nivoju, kot drugod v EU, na tako imenovanem Subway Golden standard ali Zlatemu standardu, kar pred vstopom Hrvaške v EU ni bilo vedno možno. – pojasnjuje Princ.

Subway se na je Hrvaškem prvič pojavil leta 2004 in tedanji prejemnik franšize je uspel odpreti 6 restavracij. S tržišča se je umaknil leta 2009 in eden od razlogov za to je bil nedvomno ta, da ni mogel zadostiti standardom Subway, zaradi vsemogočih ovir, tako cenovnih kot carinskih. Sedaj so naša pričakovanja veliko večja. – Vemo, da so potrošniki na Hrvaškem zelo zahtevni in zahtevajo kvalitetne usluge. Vemo, da je bil Subway zelo popularen na Hrvaškem, zato tokrat, ko smo pripravili visoko kvaliteten proizvod, pričakujemo pravi rezultat. – pravi Princ

Po trenutnih načrtih, bi naj odprli na Hrvaškem vsaj 22 restavracij, v mestih z najmanj 50.000 prebivalcev. Najboljše lokacije so tam, kjer je veliko prometa, najbolj v peš conah in kjer se zbira veliko ljudi. – Ne želimo hiteti in nam je jasno, da bo potrebno veliko časa, da bomo odprli prvo restavracijo. Na vsak način moram reči, da so pričakovanja, kar zadeva Hrvaško, res velika.

Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati za franšizor so standardni, ki veljajo v sistemu Subway, višina investicije je odvisna predvsem od izbrane lokacije in velikosti lokala in stanju v katerem je, kar pomeni, koliko bo potrebno še vložiti denarja v prenovo, da bi dosegli zahtevani standard. Pričakovana investicija v opremo lokala znaša približno 40.000,00 €, začetni franšizni prispevek znaša za prvo restavracijo 7.500,00 € in za vsako nadaljnjo,  polovico od tega. Z vstopom v franšizni sistem Subway, franšizij ne dobi samo pravico uporabe največje svetovne  verige restavracij, ampak tudi know-how in zelo bogate izkušnje.

Vse pogoje in podroben opis franšiznega sistema lahko poiščete v našem Katalogu franšiz.

Trenutno se Subway nima namena širiti v druge države regije, čeprav je to dolgoročno tudi to eden izmed ciljev. – Gotovo bi si želeli vstopiti tudi na tržišča Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore in Makedonije, vendar smo šele lani odprli Ljubljano, zdaj je naš naslednji cilj Hrvaška in tako dalje, korak za korakom. – dodaja Princ.


Zanimivosti na forumu