Podjetnik Robert Schoenfeld je ustanovitelj in direktor RSCB Group, ki ima dve master franšizi s področja nepremičnin na Češkem – Century 21 in ABCHI Home Experts.
To je tretji prejemnik master franšize za Century 21 na Češkem in RSCB Group in v družbi upajo, da bo le-ta s to potezo še dodatno okrepila razvoj in širitev poslovanja na področju nepremičninskega posredovanja.
Sreda
11.06.2014
Ena najbolj znanih družb za posredovanje nepremičnin – Century 21 - ima na Češkem novega prejemnika master franšize.
 

Kot piše naš češki portal Franchising.cz, ima ameriška družba Century 21, ki se ukvarja s posredovanjem nepremičnin, po letu dni novega prejemnika master franšize. Vse poslovanje, vključno z upravljanjem franšiznih agencij Century 21, je prevzela družba RSBC Group, ki jo vodi podjetnik in filantrop Robert Schoenfeld.

-Prevzem franšizne mreže družbe Century 21, lahko razumemo kot del dolgoročne strategije, ker je skupina s tem dopolnila svoje obstoječe aktivnosti, ki so med drugimi tudi upravljanje z več nepremičninskimi skladi – pojasnjuje Petr Juza, finančni direktor skupine RSCB. Še posebej pa je zanimivo, da je skupina RSCB, poleg Century 21, prejemnik še ene franšize s področja nepremičnin – in sicer ABCHI Home Experts, ki se ukvarja s cenitvijo nepremičnin in tudi koncepta Residence Vilage, ki se ukvarja z adaptacijami nepremičnin pred njihovo prodajo.

Glavni cilj skupine RSCB bo krepitev poslovanja franšizne mreže. – Želimo se posvetiti osnovni dejavnosti t.i. core businessu. Tudi strokovni nivo naših posrednikov želimo dvigniti precej višje. Poleg tega pa predvidevamo, da bomo zaradi naših številnih kontaktov in poslovne usmeritve, v kratkem zelo razširili našo poslovno mrežo – dodaja Petr Juza.

Na Češkem je na koncu leta 2013 poslovalo 52 nepremičninskih agencij blagovne znamke Century 21. Družba ABCHI Home Experts posluje na Češkem od leta 2012 in nima zaenkrat le 7 franšiznih poslovalnic.

Družba RSBC Group je bila ustanovljena leta 1998. Na začetku je bila usmerjena le na poslovanje s področja nepremičnin, kasneje pa je dejavnost razširila še na obnovljivo energijo, upravljanje s skladi in premoženjem, investicijami in filantropijo.

Robert Schoenfeld, je ne le ustanovitelj in direktor RSCB Group, pač pa je bil tudi svetovalec češkega ministra za pravosodje za področje upravljanja s premoženjem in investicij v nepremičnine (od leta 2007 do 2009). Je tudi ustanovitelj in mecen Mednarodne šole za glasbo in likovno umetnost. (International School of Music and Fine Arts) v Pragi.

Znana revizijska hiša Ernst & Young ga je imenovala leta 2012 za „Podjetnika leta za družbeno angažiranost“ na Češkem.