Franšiza trgovin Second Hand

Zaradi hitre širitve mreže in dobrih poslovnih rezultatov, je podjetje začelo širiti poslovanje tudi izven matične države. Pozornost je sedaj usmerjena na sosede: Romunijo, Srbijo, Ukrajino in Slovenijo.
Ponedeljek
09.06.2014
Madžarska družba Ír Használtruha uvaža in distribuira rabljena oblačila preko svoje verige second hand trgovin. Franšizno mrežo želi pod blagovno znamko „Irish Second Hand“ razširiti tudi v naše kraje.
 

V prodajalne second hand zadnje čase ne zahajajo le kupci s plitkejšimi žepi. Predvsem odkar sev njih najdejo tudi posamezni kosi oblačil zelo zanih znamk po zelo ugodnih cenah.

Prodaja oblačil „iz druge roke“, je zelo zanimiv posel, kar nam kaže kar nekaj franšiznih sistemov, ki poslujejo v tej panogi. Koncept second hand trgovin z oblačili, je na Madžarskem začela razvijati družba Ír Használtruha. Od leta 2008 uvaža rabljena oblačila iz Velike Britanije in Irske in jih distribuira preko verige svojih poslovalnic. Z rastjo poslovanja, so se leta 2010 odločili, da bodo širili poslovanje s pomočjo franšiz.

Poleg 10 trgovin, ki jih ima družba Ír Használtruha v svojem upravljanju, ima tudi še 24 franšiznih trgovin po vsej Madžarski. – Zadovoljni smo z doseženimi rezultati v preteklih dveh letih glede večanja števila trgovin in glede rasti prometa – pravi Akos Bedo, ustanovitelj in direktor družbe Ír Használtruha.

- Prva polovica letošnjega leta je bila nekoliko negotova, vendar smo uspešno odprli še nekaj novih prodajaln in uspeli predstaviti popolnoma nov koncept Ír Használtruha Outlet trgovine, ki nudi izdelke znanih modnih blagovnih znamk. Trenutno imajo ta koncept le nekatere trgovine, vendar ga bomo uvedli v vse, če se bo pokazal kot uspešen – pravi Bedo.

Zaradi hitre širitve mreže in dobrih poslovnih rezultatov, je podjetje začelo širiti poslovanje tudi izven matične države. Vstopili so na slovaški trg in upajo, da bodo dobili dovolj zainteresiranih partnerjev tudi drugod. – Zanimajo nas trgi v soseščini, kot je Romunija, Srbija, Ukrajina in Slovenija – pravi Bedo. – Prejemnike franšize smo zaenkrat našli le na Slovaškem, vendar se nam je v Romuniji odzvalo veliko zainteresiranih za ta posel – dodaja Bedo.

Majhna investicija in nizki stroški poslovanja gredo na roko podjetnikom, ki bi se radi vključili v  franšizni sistem „Irish Second Hand“. – Naš osnovni cilj je, da mi in vsi naši partnerji, poslujemo kot enoten sistem: da imajo vsi partnerji  zagotovljen enak sistem distribucije, enoten izgled trgovine, dopolnjevanje zalog, politiko nizkih cen, - vse kar zadovoljuje naše kupce in na koncu prinese dobiček – pravijo v podjetju Ír Használtruha.


Zanimivosti na forumu