Na vrsti so manjša mesta

V manjših krajih je ravno tako veliko možnosti za dober razvoj poslovanja. Ni pomembno število prebivalcev, temveč dejstvo, ali so prebivalci dovolj osveščeni glede prehranjevanja na zdrav način. Andrzej Gładysz, odgovoren za razvoj franšizne mreže na Poljskem
Petek
25.04.2014
Španska veriga dietetsko-prehranskih centrov Naturhouse ima 200 podružnic samo na Poljskem. Od velikih mest, se zdaj ozirajo tudi na manjša mesta
 

Naše poslanstvo je naučiti ljudi, kako se pravilno prehranjevati in kako ohraniti svojo idealno težo - pravijo v Španskem podjetju Naturhouse, ki je v svojih 20 letih obstoja uspelo doseči mednarodni uspeh. Pod blagovno znamko Naturhouse danes deluje skoraj 2.000 specializiranih dietetsko-prehranskih centrov - od katerih jih je celo 900 izven Španije. Za Špansko podjetje je Poljska eden izmed najbolj obetavnih trgov v Evropi. Imajo mrežo centrov, ki pokrivajo vsa večja in srednja mesta (marca je odprto skupno 200 prodajnih mest), in večino centrov vodijo franšiziji. Naturhouse zdaj namerava nadaljevati iskanje novih franšiznih partnerjev v manjših mestih na Poljskem.

- V manjših krajih je veliko možnosti za delo, ki ga opravljamo. Za uspeh Naturhouse koncepta populacija ni ključnega pomena, vendar njihov način življenja - ali imajo željo pravilno se prehranjevati in skrbeti za svoje zdravje – pravi Andrzej Gładysz, odgovoren za razvoj franšizne mreže na Poljskem

Na policah Naturhouse je mogoče najti izdelke za uravnavanje telesne teže, prehranska dopolnila na rastlinski osnovi, naravne kozmetične izdelke in multivitamniska dopolnila. Stranka, ki se odloči za uporabo storitev Naturhouse centra, je najprej deležna brezplačnega strokovno svetovanja nutricista, ki mu bo naredil podroben načrt prehranjevanja in priporočil katere izdelke in prehranska dopolnila naj uporablja. - Večina naših strank so ljudje, ki želijo shujšati. Ampak, poleg tega k nam pridejo tudi športniki in ljudi, ki želijo ohraniti svojo idealno linijo, ali pa preprosto ljudje, ki želijo živeti zdravo življenje. Pridejo tudi tisti, ki želijo pridobiti težo. Najpomembneje je, da naši strokovnjaki k vsakem kupcu pristopajo posebej, ustvarjajo in spreminjajo način prehranjevanja glede na njihovo zdravstveno stanje in potrebe. Učinkovitost in rezultati se spremljajo tedensko - pojasnjuje Gładysz.

Ni nujno, da bi bili prejemniki Naturhouse franšize izobraženi na tem področju, ampak v vsakem centru mora vsekakor biti zaposlena oseba, ki ima znanje s področja dietetike - to so lahko strokovnjaki za prehrano, prehranski biotehnologi, biologi, zdravniki ali farmacevti. Ker daje družba velik poudarek na kadre, zaposlovanje delavcev v franšiznem centru se vedno opravlja v povezavi s centalo. Ker naša družba veliko pozornost pripisuje ravno razvoju kadrov, se zaposlovanje koordinira s centralo. Zaposleni se tudi udeležujejo obveznih rednih usposabljanj.

Franšizni center bi lahko odprli v katerem koli kraju, z najmanj 20.000 prebivalcev. - Nimamo nič proti, če so naši centri v bližini nekaterih drugih konkurenčnih objektov, in predvsem ne želimo odpirati poslovalnic "na silo", da bi jih bilo čim več. Za vsako lokacijo za novo poslovalnico se premišljeno odločamo, in končno odločitev sprejme naš regionalni predstavnik - pravi Andrzej Gładysz.

Naturhouse ima poslovalnice tudi na Hrvaškem - štiri v Zagrebu in eno v Zadru. Prejemnik master franšize, odgovoren tudi za razvoj omrežja na celotnem področju Htrvaške, je Animi d.o.o.

Glede na seznam 100 najboljših franšiz v svetu, ki ga je letos izdal portal FranchiseDirect.com je Naturhouse edina uvrščena evropska franšiza v svoji panogi. Letos je na 41. mestu, kar je izjemen premik za 50 mest, v primerjavi s prejšnjim letom.

Temelji na članku iz našeg poljskeg portala Franchising.pl


Zanimivosti na forumu