Rast s preverjenim sistemom

Prej smo po nepotrebnem izgubljali čas za podrobnosti, ki niso bile bistvenega pomena za delovanje naše agencije. Sedaj se za vsak problem lahko obrnem na izobražene in usposobljene osebe, ki so vredne mojega zaupanja.
Aleksandar Denčić
Ponedeljek
13.01.2014
Ker kupci iz tujine redko zaupajo neznanim nepremičninskim posrednikom, se je Aleksandar Denčić odločil za franšizo ameriške družbe Century 21.
 

Alexander Denčić je vedel, da mora poslovanje svoje nepremičninske agencije dvigniti na višjo raven. Ko je sledil  dogajanjem na trgih Evropske unije, Amerike in Rusije, je ugotovil, da bo brez prepoznavne blagovne znamke in preizkušenih metod težko uspel tudi domačem srbskem tržišču. Tako se je odločil vstopiti v enega od najbolj znanih franšiznih sistemov na področju nepremičnin - Century 21, ki mu omogoča sodelovanje tudi s kupci iz tujine.

- V svojih stikih z ljudmi, ki živijo v Evropski uniji, Združenih državah Amerike in Rusiji, sem hitro ugotovil, da zelo neradi sodelujejo z nepoznanimi agenti in nepremičninskimi agencijami. To je eden glavnih razlogov, da sem se pred približno letom dni odločil pridružiti ameriškemu franšiznemu sistemu Century 21. Moja agencija sedaj deluje pod okriljem svetovne znane blagovne znamke na področju nepremičnin. Potencialne stranke iz tujine vedo, da je to podjetje sinonim za strokovno vodenje in doseganje najvišjih etičnih načel - pojasnjuje Denčić.

S podrobnostimi franšiznega poslovanja ga je seznanil nosilec master franšize Century 21 za Srbijo. – Zelo  težko je iz ničle začeti kakršnokoli dejavnost. Veliko lažje je vstopiti v nek preverjen poslovni sistem. To nikakor ne pomeni, da lahko podjetnik pričakuje, da bodo rezultati prišli sami od sebe. Edino trdo delo ob ustreznem svetovanju in podpori prinaša dobre rezultate - pravi Denčić.

Po njegovih besedah se je njihovo poslovanje pred vstopom v franšizni sistem precej razlikovalo od obstoječega. - Prej smo po nepotrebnem izgubljali čas za podrobnosti, ki niso bile bistvenega pomena za delovanje naše agencije. Sedaj se za vsak problem lahko obrnem na izobražene in usposobljene osebe, ki so vredne mojega zaupanja. Franšizor nam nudi polno podporo. Njihova ekipa skrbi in nam pomaga, da imamo stalno rast poslovanja - pravi Denčić.

-Poleg tega smo deležni permanentnega usposabljanja in izobraževanja, ki nas izboljšuje v naših prizadevanjih za povečanje zadovoljstva strank. Z vstopom v franšizo smo dejansko uspeli maksimizirati naš potencial – navaja Denčić vse prednosti vstopanja v znani franšizni sistem.

Podpora, ki jim jo nudi franšizor, se odraža se v nenehnem prizadevanju, da poslovanje agencije dvignejo na višjo raven. - Franšizorji skrbijo za trženje, izobraževanje zastopnikov ter promocijo blagovne znamke prek humanitarnih akcij in dobrodelnih dogodkov. Naša obveznost pa je upoštevanje dogovorjenih standardov poslovanja, za katere se je izkazalo, da pospešujejo rast poslovanja - pojasnjuje.

Century 21 v Srbiji še vedno ni tako prepoznaven kot v svetu. V resnici je  RE/MAX  najbolj znana blagovna znamka v dejavnosti nepremičninskega posredovanja, je dejal Denčić. - Kot pri vsakem drugem poslu, bomo potrebovali veliko let trdega in predanega dela, da celoten sistem postavimo na trdne temelje. Vsekakor pa nas veseli, da nas kupci že sedaj prepoznavajo kot agencijo, ki skrbi za njihove interese in kot nekoga, ki jim bo pomagal doseči cilj. - je dejal.

Nepremičninsko agencijo je Denčić odprl tudi z namenom izboljšanja kakovosti storitve v tej dejavnosti. Kot pravi, je na nesrečo strank, v tej dejavnosti še vedno precejšnje število ljudi, ki delo opravljajo nestrokovno in malomarno. Sicer gre pričakovati, da se bo trg nepremičnin oziroma kakovost storitev na njem, nekoliko bolj uredil po sprejetju in veljavnosti ustreznega zakona. - Zakon o mediaciji v prometu in najemu nepremičnin je  pričel veljati v novembru lanskega leta, kar bo zagotovo pomagalo agencijam, ki pošteno opravljajo svoje delo. Od Zakona o prostorskem načrtovanju in izgradnji na osnovi javne obravnave pričakujem hitro in enostavno pridobitev gradbenih dovoljenj ter enostavnejšo uredbo postopka legalizacije - pojasnjuje Denčić.

Plavanje v vodah podjetništva, po njegovih besedah ni enostavno, kar je razvidno iz velikega števila zaprtih podjetij v zadnjem letu. - Država nam nalaga vse več obveznosti, kar je edini način, da enostavno pride do dodatnih sredstev za polnjenje proračuna - pravi na koncu Denčić.