Dobrodošli v Parizu

Sejem franšiz v Parizu združuje najbolj prestižne franšizne blagovne znamke sveta iz 90 branž
Ponedeljek
27.02.2017
Največji evropski sejem franšiz – Franchise Expo Paris – bo letos potekal od 19. do 22. marca. Bralci portala Franchising.si lahko dobijo brezplačne vstopnice.
 

Pariz je po veliko stvareh neizogibna destinacija – tudi ko govorimo o franšizingu. V glavnem mestu Francije že 36 let konec marca poteka Franchising Expo Paris, največji in najbolj pomemben franšizni sejem v Evropi. Sodelovanje na tem sejmu – je stvar prestiža a tudi zanesljiv dokaz, da za blagovno znamko/razstavljalcem stoji zaokrožen franšizni sistem, dokazan v poslovni praksi in pripravljen na obiskovalce – podjetnike, ki bi radi kupili franšizo in tako ustanovili lasten posel.

Sejem v Parizu se letos prične v nedeljo 19. marca in traja do srede 22. marca, razstavni prostor pa se, kot pretekla leta, nahaja na sejemskem kompleksu Porte de Verseilles.

Na sejmu se predstavi okoli 500 razstavljalcev iz skoraj 90 branž. Med njimi se poleg franšizodajalcev nahajajo tudi odvetniška podjetja, banke, nacionalna franšizna združenja, svetovalna podjetja specializirana za franšizing. Sejem v Parizu je mednarodna manifestacija zato se, poleg pričakovano velikega števila sistemov iz Francije, na sejmu pojavi tudi kakšnih sto franšiznih blagovnih znamk iz tujine. Največ tujih razstavljalcev praviloma prihaja iz Italije, Španije in ZDA, so pa tukaj tudi sistemi iz Češke, Belgije, Nizozemske, Rusije, Velike Britanije,…

Organizator na podlagi izkušenj iz preteklih let najavlja, da bo sejem tudi letos obiskalo več kot 35000 obiskovalcev. Mnogi med njimi prihajajo iz tujine – lansko leto jih je bilo več kot 2900 iz 97 držav celega sveta. Podatki kažejo tudi na to, da 76% obiskovalcev pride z namenom kupiti franšizo in zagnati poslovanje v obdobju enega leta. Zato ne preseneča podatek, da 75% razstavljalcev najde franšizne partnerje in sklene preliminarne pogodbe prav v teh štirih sejemskih dneh.

Za obiskovalce se tradicionalno organizira tudi več kot 100 brezplačnih delavnic in konferenc.

Med organizatorji in uradnimi medijskimi partnerji pariškega sejma se že leta nahaja tudi podjetje PROFIT system, vodilno svetovalno podjetje na področju franšizinga v Srednji in Vzhodni Evropi, urednik Franchising portalov v Adriatic regiji. Zato bodo bralci portala Franchising.si tudi letos lahko dobili brezplačne vstopnice – potrebno se je samo registrirati na spletni strani FranchiseExpoParis.com.