Zmagovalna kombinacija za SpinaliS

Inovativne in ergonomske stole SpinaliS je leta 1999 oblikoval in patentiral Tomaž Ham iz Slovenije. Danes ima SpinaliS prodajno mrežo po celotni Evropi.
Nedelja
11.12.2016
Prodajna mreža SpinaliS se na Poljskem razvija s pomočjo franšize. Partnerjem ponujajo dve licenci – "zlato" in "srebrno".
 

Ergonomski stol SpinaliS, ki je bil razvit in narejen leta 1999 v Sloveniji, je danes naprodaj po celi Evropi. SpinaliS ima večini trgov ekskluzivne distributerje, ki so poleg prodaje zadolženi tudi za razvoj prodajne mreže – na Poljskem je to podjetje Medexo Pl. Medexo PL se je v želji pospešiti tempo širjenja na svojem tržišču, odločil za dajanje franšize. Tako je lokalnim podjetnikom, ki so bili zainteresirani za prodajo SpinaliS stolov, ponudil dve opciji – da postanejo prejemniki "območne" franšize (Gold licenca) ali prodajni predstavniki (Silver licenca).

Lastnike "zlate" (Gold) licence imajo trenutno v štirih mestih, kjer imajo partnerji svoje prodajne salone, v katerih je stalno razstavljeno osem modelov teh stolov. V skladu s franšizno pogodbo morajo biti saloni odprti najmanj štiri dni v tednu, vsaj šest ur na dan. Lastniki Gold licence imajo ekskluzivne prodajne pravice v celotnem območju (vojvodstvu), kar vključuje tudi naročila, ki jih dobijo preko spleta, pod pogojem, da so kupci iz tega območja.

"Partner v franšiznem paketu dobi komplet osmih stolov za izložbo, kataloge, roll-up opremo in druge marketinške materiale. Njegova osnovna naloga je aktivna prodaja. Ni potrebno, da kupuje blago na zalogo ali da plačuje franšizna nadomestila. Služi izključno s provizijo od prodaje, ki pa se giblje od 15% do 20% maloprodajne cene stolov" - pojasnjuje Monika Krasowska, generalna direktorica SpinaliSa na Poljskem.

"Prodajni predstavniki oziroma lastniki Silver licence se obvežejo kupiti samo dva stola, ki jih lahko uporabljajo za prodajne predstavitve. Ob tem naj povem, da to licenco pogosto jemljejo podjetniki, ki imajo že razvit zasebni posel in iščejo dodaten vir prihodkov. Med našimi predstavniki imamo na primer tudi enega arhitekta in lastnika fundacije" - pravi Monika Krasowska.


Zanimivosti na forumu