Nova veriga hitre prehrane v regiji

Prvi franšizna restavracija Goody’s je odprta v Vero centru v Skopju.
Ponedeljek
24.02.2014
Ena izmed večjih grških fast food verig Goody’s je pred kratkim odprla prvo restavracijo v Makedoniji - v Skopju. Prejemnik franšize je gospodarska družba Veropoulos.
 

Potem, ko je McDonalds zapustil Makedonijo, so se začele govorice o prihodu ene največjih grških verig s hitro prehranoi – Goody's. Veriga je pred kratkim v trgovinskem centru Vero v Skopju, odprla svojo prvo restavracijo.

Konstantinos Teodosiadis, direktor podjetja Veropoulos Skopje, je ob otvoritvi prve restavracije dejal, da je vesel, da se je na zemljevidu restavracij v Skopju našel nekdo od ponudnikov z okusnimi sredozemskimi jedmi. – Goody's ponuja kakovostno mediteransko hrano, pripravljeno v skladu z najvišjimi standardi - je dejal.

Na spletni strani družbe Goody's lahko preberemo, da naj bi potencialni prejemnik franšize zagotovil prostor s površino najmanj 200 kvadratnih metrov, vključno s prostorom za sedenje. Nove restavracije naj bi se odpirale v mestih z najmanj 15.000 prebivalcev.

Goody's je bila ustanovljena leta 1975. v Solunu in je ena od vodilnih verig hitre prehrane v Grčiji. Prve franšizne enote so bile odprte že leta 1977. Danes pod blagovno znamko Goody's posluje že več kot 185 restavracij, ki se razen v Grčiji nahajajo še na Cipru, v Albaniji, Bolgariji, Belorusiji in na Portugalskem. Letos načrtujejo odprtje prve restavracije na Kosovu. Goody's kotira na atenski borzi od leta 1994, od leta 2006. je v lasti podjetja Vivartia.


Zanimivosti na forumu