AmRest bo, kot prejemnik master franšize blagovne znamke Pizza Hut, zadolžen za širitev verige restavracij tudi na hrvaških, srbskih in slovenskih trgih.
Ponedeljek
12.09.2016
Poljsko podjetje AmRest, vodilni upravitelj restavracij v Srednji in Vzhodni Evropi, je pred kratkim podpisalo franšizno pogodbo s podjetjem Pizza Hut Europe.
 

S tem je AmRest postal prejemnik master franšize za blagovno znamko Pizza Hut in je odgovoren za širjenje verige v državah srednje in Vzhodne Evrope. V sporazumu je določeno, da bo AmRest razvijal mrežo restavracij Pizza Hut na Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Bolgariji, pa tudi na Hrvaškem, ter v Sloveniji in Srbiji. Kot prejemnik franšize bo poljsko podjetje dobilo pravice do blagovne znamke Pizza Hut za naslednjih 10 let, lahko pa bo dodeljevalo tudi posamične franšize. AmRest se je zavezal, da bo odprl minimalno število lastnih Pizza Hut restavracij, čeprav podrobnosti še vedno niso objavljene. "Naš načrt je, da v prihodnjih letih močno povečamo prisotnost blagovne znamke na omenjenih trgih" - navajajo v uradnem sporočilu podjetja. Končna pogodba je bila podpisana ob koncu julija 2016.

AmRest Holdings je največji neodvisni upravitelj restavracij s hitro prehrano in neformalnega prehranjevanja v Srednji in Vzhodni Evropi z več kot 1000 restavracij v 13 državah. Trenutno vodijo 78 Pizza Hut restavracij v treh državah – Poljski, Rusiji in Madžarski. AmRest si lasti franšizne pravice za razvoj v Srednji in Vzhodni Evropi tudi za blagovne znamke KFC, Burger King in Starbucks.