Novi partnerji za Husse Srbija

Poleg prejemnika master franšize v mreži trenutno posluje še osem prejemnikov single-unit franšize. Zadnji franšizni partnerji so se mreži pridružili na začetku junija in bodo odgovorni za dostavo hrane na območjih beograjskih občin Surčin in Zemun.
Ponedeljek
27.06.2016
Husse nadaljuje s širjenjem svoje franšizne mreže v Srbiji. V tem sistemu zdaj posluje že osem prejemnikov franšize.
 

Franšiza blagovne znamke Husse, proizvajalca in distributerja visoko kakovostne hrane za pse in mačke, se v Srbiji razvija že pet let. Poleg prejemnika master franšize v mreži trenutno posluje še osem prejemnikov single-unit franšize. Zadnji franšizni partnerji so se mreži pridružili na začetku junija in bodo odgovorni za dostavo hrane na območjih beograjskih občin Surčin in Zemun. Saša Milutinović, prejemnik master franšize za srbsko tržišče, pravi, da se bo franšizna mreža v prihodnjem obdobju ponovno razširila. "Prejemniki franšize za Zemun in Surčin so podjetni ljudje, ki jim je bil naš koncept všečen. Kupci, ki smo jih imeli na teh področjih, bodo zdaj pripadli njim, kar je tudi princip našega koncepta", pravi Milutinović.

Zavedajo se dejstva, da mnogi še ne vedo da Husse svojo prodajno mrežo širi skozi dajanje posamičnih (single-unit) franšiz. Kljub temu se mreža počasi širi. "Beograd smo skoraj pokrili. Trenutno se pogajamo z interesenti za primestne občine, kot sta Obrenovac in Lazarevac. Imamo še veliko prostora za širjenje franšize, predvsem v vzhodni in osrednji Srbiji ter Vojvodini saj se posamična franšiza nanaša na območje z 200.000 prebivalci", pravi Milutinović.

Dodaja, da imajo vsi prejemniki enako možnost zaslužka, dobiček pa ni odvisen od same velikosti področja, temveč od zagnanosti prejemnika franšize in lokalnega marketinga. "To bom ilustriral z enim primerom. Preden smo prodali franšizo za občine Novi Beograd in Čukarico v Beogradu, smo imeli komaj 30 kupcev v obdobju treh let. Ko je to območje prevzel prejemnik franšize, je v treh mesecih in pol privabil že 170 kupcev. To kaže kako pomembni za poslovanje so osebno zavzemanje, usmerjenost na lokalno tržišče in lokalni marketing", pojasnjuje Milutinović.

Trdi, da je pozitivno poslovanje možno doseči že v šestih mesecih, celotna investicija pa se povrne v obdobju enega leta. "Prejemnik franšize bi moral zaslužiti precej dobro plačo. Od nas dobi dobro ceno in kakovosten produkt, kar je osnova, s svojim angažmajem pa določajo koliko bodo na koncu zaslužili", pravi Milutinović.


Zanimivosti na forumu