Da bi se serviranje hišne specialitete vtisnilo v spomin, je Lawrence Frank oblikoval poseben voziček, na katerem pripeljejo in razrežejo meso. Ta "stroj" iz nerjavečega jekla tehta 320 kg in stane celo malo bogastvo.
Sreda
04.05.2016
Lawry’s je kultna ameriška restavracija, ki ponuja meni s petimi zvezdicami. Zdaj ponujajo franšizo tudi zainteresiranim partnerjem iz držav naše regije.
 

Uglajen ambient, profesionalna storitev in vrhunski meni – to je tisto, kar odlikuje vse restavracije višjega razreda. Kljub izobilju jedi in okusov na katere so ponosni, ima vsaka od njih tudi svojo specialiteto, ki jo izpostavlja in priporoča. Za Lawry's je to "The Prime Rib" - fino junčje pečeno meso iz ramsteka ali rostbifa, ki se celih 22 ur peče v kosu in s kostmi. In tako že 75 let… Ko sta leta 1938 Lawrence ("Lawry") Frank in Walter Van de Kamp odprla prvi Lawry's na Beverly Hillsu, sta po šestih mesecih na jedilniku lahko pustila samo eno glavno jed – "The Prime Rib". Jedilnik se v vseh letih obstoja ni veliko spreminjal, poleg vrhunskega junčjega mesa pa v Lawry's lahko naročimo še ribe in morske sadeže.

Ime Lawry's trenutno nosijo štiri restavracije v Združenih državah in jih še danes vodijo potomci dveh družin ustanoviteljev. So se pa odločili, da svoje gostinsko znanje prenesejo tudi skozi franšizo. Prve franšizne restavracije so bile odprte na drugi strani Pacifika – v Osaki, Tokiju, Hong Kongu, Tajpeju, Seulu in Singapurju. William Edwards, direktor podjetja EGS, ki zastopa Lawry's na teh prostorih pravi, da so trenutno osredotočeni na evropska tržišča, potencialne partnerje in prejemnike franšize (Area Licensee) pa iščejo tudi v državah naše regije.

"Ker govorimo o restavraciji višjega razreda, iščemo kandidate, ki bodo maksimalno osredotočeni na razvoj koncepta na lokalnem tržišču. Seveda bi to morala biti dobro organizirana in finančno zmogljiva podjetja, ki že imajo izkušnje iz gastronomije in gostinstva in bi bila zmožna financirati otvoritev restavracij na prestižnih lokacijah. Licenca velja za dve restavracije." pojasnjuje Edwards. Začetna investicija v restavracijo tega razreda znaša približno štiri milijone ameriških dolarjev.

IMG:5960:

Tipični Lawry's obsega od 600 do 1200 kvadratnih metrov in se odlikuje s toplim in uglednim interierjem. Edwards pravi, da bo dajalec franšize pomagal pri izbiri lokacije, projektiranju in notranji ureditvi restavracije. "Tako partner kot njegovi sodelavci oziroma menedžerji, ki bodo zadolženi za razvoj ali vodenje restavracij na lokalnem tržišču, bodo usposobljeni v ZDA. Najprej bodo tri tedne v naši restavraciji na Beverly Hillsu, potem pa še tri tedne v restavraciji v Las Vegasu" pravi Edwards.

Partner lahko računa na vseobsegajočo podporo dajalca franšize tako med gradnjo kot med otvoritvijo restavracije. "Seveda bo partner v franšiznem paketu dobil tudi ves potreben marketinški in promocijski material" dodaja Edwards.


Zanimivosti na forumu