Tisti, ki se odločijo za nakup licence Subway in v prvem letu po podpisu franšizne pogodbe in plačilu vstopnega nadomestila (licence) odprejo restavracijo, lahko računajo na občutno znižanje investicije za licenco.
Sobota
26.03.2016
Največja veriga s hitro prehrano na svetu Subway vzpostavlja franšizni sistem, ki omogoča znižanje investicije v licenco in otvoritev restavracij v Srednji in Vzhodni Evropi.
 

Subway je v decembru 2015 zagnal Kick Start projekt – franšizni program, ki je namenjen državam Srednje in Vzhodne Evrope in je namenjen podjetnim ljudem, ki resno razmišljajo o nakupu franšize na področju hitre prehrane. Tisti, ki se odločijo za nakup licence Subway in v prvem letu po podpisu franšizne pogodbe in plačilu vstopnega nadomestila (licence) odprejo restavracijo, lahko računajo na občutno znižanje investicije za licenco. Ker licenca za Subway znaša 7.500 EUR, lahko partner, ki izpolni zgoraj navedene pogoje, dobi povrnjeno do 3.750 EUR.

Anastassiya Yershova, ki je zadolžena za razvoj blagovne znamke v Srednji in Vzhodni Evropi, pravi, da bo Kick Start program veljal za vse pogodbe sklenjene do novembra 2016, kar velja tudi za potencialne prejemnike Subway franšize iz Hrvaške in Slovenije, kjer ameriška veriga išče nove partnerje.
"Osnovna ideja Kick Start programa je spodbuditi in podpreti bodoče prejemnike Subway franšize. Želimo jih motivirati, da bodo čim bolj aktivni in vključeni v proces odpiranja restavracij" - je za naš portal izjavila Anastassiya Yershova.

Kot pravi Yershova, prejemniki franšize največkrat ne bi smeli imeti težav pri otvoritvi restavracije v roku enega leta, a je to odvisno od veliko dejavnikov. "Največ od samega prejemnika franšize. Zato poudarjamo, da morajo biti neprestano aktivni in vključeni v poslovanje saj so predvsem oni kot lastniki restavracije, odgovorni za lastno podjetje in zaposlene, mi pa smo vedno pripravljeni nuditi podporo in odgovarjati na vsa njihova vprašanja" - pravi Yershova.

Pred otvoritvijo restavracije Subway mora partner, poleg vstopnega nadomestila, investirati tudi v opremo in ureditev poslovalnice. Seveda je skupna investicija odvisna tudi od izbrane lokacije, velikosti lokala ter trenutnega stanja oziroma investicij, ki so potrebne, da se prostor uredi do določenega standarda. Prejemnik franšize mora zagotoviti tudi dodatna likvidnostna sredstva za prve tri mesece poslovanja. "Ker začetni stroški za otvoritev Subway restavracije niso majhni, jih lahko zdaj znižamo, čeprav so že nižji od večine drugih franšiz hitre prehrane. Poleg tega lastnik restavracije Subway, postane partner in del največje verige restavracij na svetu, s čimer dobi neizmerno podporo, ugled ter ogromno izkušenj, ki so se nabirale skozi desetletja poslovanja" - poudarja Yershova.


Najbolj brano

Kaj je to franšiza? /18.06.2014

Poslovanje svojega podjetja lahko vodite s pomočjo franšizinga v okviru oziroma pod imenom znane svetovne blagovne znamke. Nekatere največje svetovne blagovne znamke uporabljajo ta način poslovanja. Zato torej - poskusite spoznati, kaj je v bistvu franšizno poslovanje.

Definicija franšizinga /12.10.2012

Franšizing je izraz, ki pomeni obliko sodelovanja med partnerji, na podlagi določenih vrst licenčnih pogodb, ki postaja vse bolj priljubljeni način v različnih zvrsteh podjetništva. K franšizingu je možno uvrstiti tudi vrsto oblik podjetništva, ki temeljijo na distribucijskih ali agencijskih pogodbah.

Pripravite se na Pressto /22.12.2017

Pressto, španska veriga za kemično čiščenje in druga specializirana čiščenja, z več kot 500 franšiznimi poslovalnicami, je eden od največjih franšiznih sistemov na svetu. Prejemnike master franšize zdaj iščejo tudi v tej regiji.

Osnovna sredstva in 500 evrov /21.04.2014

Osnovna sredstva so opredmetena osnovna sredstva in neopredmetena sredstva. Prva so urejena s SRS 1, druga s SRS 2, oboja pa so povezana z zneskom 500 evrov, ki računovodjem marsikdaj predstavljajo preglavice, zato pojasnimo pomen tega zneska.

SpinaliS osvaja Poljsko /18.02.2016

Ergonomski stol SpinaliS, ki je razvit in izdelan v Sloveniji, lahko danes kupimo po celotni Evropi. Ekskluzivni distributer za poljsko tržišče si želi razširiti svojo prodajno mrežo na Poljskem, zato se je odločil – da ponudi tudi franšize.

Zanimivosti na forumu