Mini Pani v Sloveniji in na Hrvaškem

Mini Pani ima več kot deset let izkušenj v proizvodnji, skladiščenju in distribuciji globoko zamrznjenega peciva. Svojo franšizno mrežo že 15 let razvija v vse državah regije, kjer ima več sto franšiznih enot. V podjetju trdijo, da njihova peciva izpolnjujejo vse standarde tržišča EU in Rusije ter ima HALAL certifikat.
Torek
01.03.2016
Franšizni sitem Mini Pani je začel s poslovanjem v Sloveniji in na Hrvaškem in je že našel prve prejemnike franšize.
 

Za Mini Pani je bil začetek leta zelo uspešen saj so franšizno mrežo razširili na nove trge – po Madžarski so vstopili tudi v Slovenijo in Hrvaško. Kot pravijo v podjetju, so za te trge pripravili tudi posebne ugodnosti za prejemnike franšize. - Potrudili smo se oblikovati najbolj dostopen franšizni koncept z minimalnimi vlaganji in da večji del dobička ostane pri prejemnikih franšize. Prva prednost je, da ne obstaja zahteva po nakupu določene količine izdelkov, ki bi jih morali imeti na zalogi. Od naših prejemnikov franšize ne zahtevamo ničesar vnaprej, ne vežemo jih dolgoročno v neznano, temveč jim ponujamo preizkusno obdobje, v katerem jim brezplačno dostavimo blago, poleg tega pa lahko brez nadomestila uporabljajo spot-peči in vitrine, kot tudi ekskluzivnost in marketinško podporo - pravi Gabor Kovacs, lastnik podjetja Mini Pani d.o.o.

Za to potezo so se odločili zaradi že prisotne konkurence na teh tržiščih, zaradi česar so pripravili tudi druge ugodnosti. - Opravili smo podrobno analizo trga in ugotovili, da smo cenovno absolutno konkurenčni – tako kar se tiče veleprodajnih cen za naše prejemnike franšize, kot tudi maloprodajnih cen za končne potrošnike. Poleg tega svojo konkurenčno prednost vidimo tudi v bogati in edinstveni ponudbi saj na naših prodajnih mestih lahko najdete bureke, »fingerse«, rogljičke, kavo, ožete sokove - poudarja Kovacs.

Mini Pani je lahko samostojna spot-pekarna, "shop-in-shop" koncept ali stojnica v trgovskem središču, v vsakem primeru pa se pecivo peče neposredno na prodajni lokaciji. Zadnja novost v ponudbi so mobilne prodajne enote, v katerih se prodaja pecivo in so "podaljšana roka" Mini Pani poslovalnic.

Prejemnik, po preteku trimesečnega preizkusnega obdobja in podpisu pogodbe, plača vstopno nadomestilo, ki znaša 390 evrov. Poleg tega plačuje redno nadomestilo za uporabo franšize, ki znaša en odstotek bruto prometa, le to pa je omejeno na največ 100 evrov mesečno. Plačilo za marketing znaša 0,5 odstotka od bruto prometa a ne več kot 50 evrov. V pogodbenem obdobju je potrebno zagotoviti še garancije za uporabo peči in vitrine.

Kovacs poudarja, da je ta poslovni koncept idealen za samozaposlitev in kot družinski posel, ki lahko zagotavlja dostojen zaslužek.

Mini Pani ima več kot deset let izkušenj v proizvodnji, skladiščenju in distribuciji globoko zamrznjenega peciva. Svojo franšizno mrežo že 15 let razvija v vse državah regije, kjer ima več sto franšiznih enot. V podjetju trdijo, da njihova peciva izpolnjujejo vse standarde tržišča EU in Rusije ter ima HALAL certifikat.


Najbolj brano

Kaj je to franšiza? /18.06.2014

Poslovanje svojega podjetja lahko vodite s pomočjo franšizinga v okviru oziroma pod imenom znane svetovne blagovne znamke. Nekatere največje svetovne blagovne znamke uporabljajo ta način poslovanja. Zato torej - poskusite spoznati, kaj je v bistvu franšizno poslovanje.

Definicija franšizinga /12.10.2012

Franšizing je izraz, ki pomeni obliko sodelovanja med partnerji, na podlagi določenih vrst licenčnih pogodb, ki postaja vse bolj priljubljeni način v različnih zvrsteh podjetništva. K franšizingu je možno uvrstiti tudi vrsto oblik podjetništva, ki temeljijo na distribucijskih ali agencijskih pogodbah.

Pripravite se na Pressto /22.12.2017

Pressto, španska veriga za kemično čiščenje in druga specializirana čiščenja, z več kot 500 franšiznimi poslovalnicami, je eden od največjih franšiznih sistemov na svetu. Prejemnike master franšize zdaj iščejo tudi v tej regiji.

Osnovna sredstva in 500 evrov /21.04.2014

Osnovna sredstva so opredmetena osnovna sredstva in neopredmetena sredstva. Prva so urejena s SRS 1, druga s SRS 2, oboja pa so povezana z zneskom 500 evrov, ki računovodjem marsikdaj predstavljajo preglavice, zato pojasnimo pomen tega zneska.

SpinaliS osvaja Poljsko /18.02.2016

Ergonomski stol SpinaliS, ki je razvit in izdelan v Sloveniji, lahko danes kupimo po celotni Evropi. Ekskluzivni distributer za poljsko tržišče si želi razširiti svojo prodajno mrežo na Poljskem, zato se je odločil – da ponudi tudi franšize.

Zanimivosti na forumu