Foto: partner z Gold licenco lahko odpre prodajni salon, ki bi moral poslovati najmanj štiri dni v tednu po šest ur. V njem bo stalno razstavljeno osem modelov stolov SpinaliS.
Četrtek
18.02.2016
Ergonomski stol SpinaliS, ki je razvit in izdelan v Sloveniji, lahko danes kupimo po celotni Evropi. Ekskluzivni distributer za poljsko tržišče si želi razširiti svojo prodajno mrežo na Poljskem, zato se je odločil – da ponudi tudi franšize.
 

Nenavadne, inovativne ergonomične stole je že leta 1999 oblikoval in patentiral Tomaž Ham iz Slovenije. Pri tem je imel v mislih predvsem ljudi, ki trpijo za bolečinami v predelu hrbta. Poleg tega, da je zagnal proizvodnjo in odprl prodajne salone po Sloveniji, je stole SpinaliS z leti ponudil tudi na drugih evropskih tržiščih – od Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, preko Madžarske, Avstrije, Švice, Nemčije, Belgije, Nizozemske, Velike Britanije, Norveške, do Češke, Slovaške in Poljske. SpinaliS ima na večini teh tržišč ekskluzivne distributerje, ki so poleg prodaje, zadolženi tudi za razvoj prodajne mreže. Podjetje Medexo Pl je zadolženo za poljsko tržišče. Lahko rečemo, da je podjetje Medexo Pl, z osmimi prodajnimi saloni v osmih poljskih mestih, praktično šele začelo z osvajanjem tržišča. Za nadaljevanje širitve pa so se odločili ponuditi franšize. Podjetje namreč išče lokalne partnerje, ki bodo zadolženi za distribucijo na določenih območjih poljske tim. vojvodstvih.

Zlata (Gold) in srebrna (Silver) licenca

Območni prejemniki SpinaliS franšize bodo, na nek način, poslovali kot "mali" prejemniki master franšize – kar pomeni, da bodo latniki Gold licence, ki jim bo jamčila tudi teritorialno ekskluzivo. Partner s tovrstno licenco mora odpreti prodajni salon, ki bo odprt najmanj štiri dni v tednu po šest ur. V salonu bo stalno razstavljeno osem modelov stolov SpinaliS.

- Poleg tega, da dobi ekskluzivne pravice na ozemlju celotnega območja, partner dobi tudi odstotek od prodaje na spletu, če kupci živijo na njegovem območju - pravi Krzysztof Socha-Zalewski iz podjetja Medexo Pl. Prejemnik franšize ne plačuje mesečnega nadomestila, ob tem pa je deležen specializiranega izobraževanja o samem proizvodu in tehnikah prodaje. Prejemnik ne rabi skrbeti niti za nabavo blaga in reklamacije saj je to v domeni centrale. Enako velja za spletno prodajo.

- Trenutno imamo tri prejemnike Gold franšize, ki že poslujejo v Varšavi, Vroclavu in Glivicah ter enega iz Krakova, s katerim smo nedavno podpisali pogodbo. Partnerje zdaj iščemo v vseh ostalih poljskih vojvodstvih - pravi Socha-zalewski. Podjetje Medexo Pl pa ponuja še en, nekoliko cenejši in manj zahteven model franšize. Partnerji, ki se odločijo za ta model poslovanja, postanejo lastniki Silver licence in si pridobijo pravico do dela na območju, ki je pod nadzorom prejemnika Gold licence. Ti parterji ne bodo mogli odpirati lastnih prodajnih salonov temveč bodo dodelili del prostora znotraj obstoječih trgovin, v katerih se prodaja podoben sortiment izdelkov; na primer pripomočki za rehabilitacijo ali vzmetnice.


Najbolj brano

Kaj je to franšiza? /18.06.2014

Poslovanje svojega podjetja lahko vodite s pomočjo franšizinga v okviru oziroma pod imenom znane svetovne blagovne znamke. Nekatere največje svetovne blagovne znamke uporabljajo ta način poslovanja. Zato torej - poskusite spoznati, kaj je v bistvu franšizno poslovanje.

Zobozdravstvena oprema in franšiza /06.03.2022

Gruppo Dam je italijansko podjetje, specializirano za proizvodnjo in distribucijo zobozdravstvene opreme. Išče franšizne partnerje na Hrvaškem in v Sloveniji za razvoj distribucijske mreže za izdelke podjetja Fresissima®. Katere pogoje bi morali izpolnjevati bodoči partnerji?

Kreativno izobraževanje s pomočjo franšize /02.03.2022

Trg izvenšolskih dejavnosti za otroke nenehno raste. Je tudi priložnost za koncept Edukida, ki bo od letos otrokom iz tega dela Evrope nudil svoje izobraževalne delavnice z LEGO kockami in izvirne spremljevalne programe.

Kaj je Discovery Day? /18.09.2013

Discovery Day, je skovanka in v našem jeziku pomeni dan, ko oseba, ki izrazi interes za nakup franšize in lahko prvič »v živo« spozna sistem, po katerem želi kot bodoči franšizojemalec poslovati. In tudi obratno – franšizodajalec lahko pobliže spozna kandidata za nakup franšize.

Svet poln priložnosti in izzivov /17.01.2015

Doris Klenert se je po enem letu dela učteljice z licenco Helen Doron odločila za korak dlje – postala je prejemnik franšize Helen Doron in odprla studio za učenje angleškega jezika.

Zanimivosti na forumu