Foto: partner z Gold licenco lahko odpre prodajni salon, ki bi moral poslovati najmanj štiri dni v tednu po šest ur. V njem bo stalno razstavljeno osem modelov stolov SpinaliS.
Četrtek
18.02.2016
Ergonomski stol SpinaliS, ki je razvit in izdelan v Sloveniji, lahko danes kupimo po celotni Evropi. Ekskluzivni distributer za poljsko tržišče si želi razširiti svojo prodajno mrežo na Poljskem, zato se je odločil – da ponudi tudi franšize.
 

Nenavadne, inovativne ergonomične stole je že leta 1999 oblikoval in patentiral Tomaž Ham iz Slovenije. Pri tem je imel v mislih predvsem ljudi, ki trpijo za bolečinami v predelu hrbta. Poleg tega, da je zagnal proizvodnjo in odprl prodajne salone po Sloveniji, je stole SpinaliS z leti ponudil tudi na drugih evropskih tržiščih – od Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, preko Madžarske, Avstrije, Švice, Nemčije, Belgije, Nizozemske, Velike Britanije, Norveške, do Češke, Slovaške in Poljske. SpinaliS ima na večini teh tržišč ekskluzivne distributerje, ki so poleg prodaje, zadolženi tudi za razvoj prodajne mreže. Podjetje Medexo Pl je zadolženo za poljsko tržišče. Lahko rečemo, da je podjetje Medexo Pl, z osmimi prodajnimi saloni v osmih poljskih mestih, praktično šele začelo z osvajanjem tržišča. Za nadaljevanje širitve pa so se odločili ponuditi franšize. Podjetje namreč išče lokalne partnerje, ki bodo zadolženi za distribucijo na določenih območjih poljske tim. vojvodstvih.

Zlata (Gold) in srebrna (Silver) licenca

Območni prejemniki SpinaliS franšize bodo, na nek način, poslovali kot "mali" prejemniki master franšize – kar pomeni, da bodo latniki Gold licence, ki jim bo jamčila tudi teritorialno ekskluzivo. Partner s tovrstno licenco mora odpreti prodajni salon, ki bo odprt najmanj štiri dni v tednu po šest ur. V salonu bo stalno razstavljeno osem modelov stolov SpinaliS.

- Poleg tega, da dobi ekskluzivne pravice na ozemlju celotnega območja, partner dobi tudi odstotek od prodaje na spletu, če kupci živijo na njegovem območju - pravi Krzysztof Socha-Zalewski iz podjetja Medexo Pl. Prejemnik franšize ne plačuje mesečnega nadomestila, ob tem pa je deležen specializiranega izobraževanja o samem proizvodu in tehnikah prodaje. Prejemnik ne rabi skrbeti niti za nabavo blaga in reklamacije saj je to v domeni centrale. Enako velja za spletno prodajo.

- Trenutno imamo tri prejemnike Gold franšize, ki že poslujejo v Varšavi, Vroclavu in Glivicah ter enega iz Krakova, s katerim smo nedavno podpisali pogodbo. Partnerje zdaj iščemo v vseh ostalih poljskih vojvodstvih - pravi Socha-zalewski. Podjetje Medexo Pl pa ponuja še en, nekoliko cenejši in manj zahteven model franšize. Partnerji, ki se odločijo za ta model poslovanja, postanejo lastniki Silver licence in si pridobijo pravico do dela na območju, ki je pod nadzorom prejemnika Gold licence. Ti parterji ne bodo mogli odpirati lastnih prodajnih salonov temveč bodo dodelili del prostora znotraj obstoječih trgovin, v katerih se prodaja podoben sortiment izdelkov; na primer pripomočki za rehabilitacijo ali vzmetnice.


Zanimivosti na forumu