S.Oliver tudi v Sarajevu

Podatki z uradnega portala pravijo da je blagovna znamka s.Oliver prisotna v več kot 30 državah, lahko pa jo najdemo tudi v vseh državah naše regije (razen v Makedoniji)
Ponedeljek
04.05.2015
V Bosni in Hercegovini je bila odprta prva franšizna trgovina nemške modne blagovne znamke s.Oliver.
 

Modna blagovna znamka s.Oliver je prispela v Bosno in Hercegovino, prva prodajalna pa je odprta nedavno v centru Alta v Sarajevu. Kot navajajo tamkajšnji mediji, prejemnik franšize – podjetje Amedex d.o.o. – planira še naprej širiti mrežo. V prvi trgovini v BiH lahko najdemo proizvode iz sortimenta s.Oliver Casual Man & Woman in Accessories.

To modno znamko je ustanovil Bernd Freier, ko je v Wuerzburgu odprl prvo trgovino pod imenom – Sir Oliver. Kasneje so spremenili ime v s.Oliver, pod to blagovno znamko pa se prodajajo oblačila za moške, ženske in otroke, kot tudi razni modni dodatki.

Sredi lanskega leta je podjetje objavilo, da je sprejelo novo strategijo, ki vključuje fokusiranje na osnovno blagovno znamko s.Oliver, ki bo še naprej odlikovala oblačila v sproščenem (casual) stilu. Poleg tega so stare blagovne znamke preimenovali v nove. Tako je s.Oliver postal s.Oliver Premium, QS pa se danes prodaja pod imenom s.Oliver Denim. Blagovne znamke Comma, Triangle by s.Oliver in Liebeskind Berlin pa nadaljujejo z neodvisnim poslovanjem.

Drugi del strategije vključuje ekspanzijo trga. Mathias Eckert, direktor mednarodne veleprodaje in franšizinga je po objavi nove strategije izjavil, da bo s.Oliver še naprej zanesljiv partner na vseh trgih sveta.

Podatki z uradnega portala pravijo da je blagovna znamka s.Oliver prisotna v več kot 30 državah, lahko pa jo najdemo tudi v vseh državah naše regije (razen v Makedoniji). Podjetje zaposluje več kot 7000 ljudi. Sedež podjetja se nahaja v Rottendorfu v Nemčiji.


Zanimivosti na forumu