Prejemnik franšize CIPO&Baxx ne plačuje niti vstopnega niti rednega nadomestila. Začetna investicija za otvoritev trgovine je odvisna od velikosti in atraktivnosti lokacije.
Četrtek
05.03.2015
Evropska modna blagovna znamka CIPO&Baxx išče prejemnike franšize tudi v državah naše regije.
 

- Poskusite najprej s franšiznim kotičkom in če se blagovna znamka »prime« - odprite trgovino!
To je strategija, ki jo je sprejelo in jo že uspešno izvaja podjetje Yilba Tekstil, zadolženo za razvoj franšizne mreže modne blagovne znamke CIPO&Baxx v Srednji in Jugovzhodni Evropi. V podjetju opažajo, da je tak nastop na trgu bolj sprejemljiv tudi za podjetnike, ki razmišljajo o tem a se še vedno niso opogumili vzeti franšizo. Franšizni kotiček je posebno primeren za trgovce, ki že imajo lastne trgovine z oblačili različnih blagovnih znamk, kotiček s kolekcijo oblačil blagovne znamke CIPO&Baxx pa bi lahko bil prvi kazalec, kako se bo blagovna znamka obnesla na tem trgu.

- Iščemo nove partnerje, ki bi želeli razvijati blagovno znamko tudi na trgih te regije - pravi Erdal Celik, regionalni menedžer podjetja Yilba Tekstil. Prejemnike franšize iščejo v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori, Srbiji, Makedoniji in na Hrvaškem. Prejemnikom franšize za pristop k sistemu ni potrebno plačati nikakršnega nadomestila.

CIPO&Baxx pa vseeno sugerira, da naj bo franšizni korner oziroma trgovina na lokaciji z večjim pretokom potrošnikov – najraje v nakupovalnem središču ali prometni ulici. Začetna investicija za otvoritev trgovine je odvisna od velikosti in privlačnosti lokacije in lahko znaša le 10.000 evrov.

- Naši partnerji dobijo teritorialno ekskluzivo v mestih ali področjih z več kot 100.000 prebivalcev - dodaja Erdal Celik.

CIPO&Baxx na trgu obstaja od leta 1996. Znani so po svojih kolekcijah oblačil za vsak dan živih barv, ki so namenjene predvsem mladim. Trgovine imajo v Avstraliji, Franciji, Nemčiji, Rusiji, Španiji, Turčiji ter na Nizozemskem, Madžarskem, Švedskem in ZDA.


Zanimivosti na forumu