Taco Bell v jurišu na nove trge

Taco Bell, restavracija: V tem trenutku ima Taco Bell 5800 restavracij v Ameriki in 250 restavracij na 26 tujih trgih.
Foto: Mike Mozart/Flickr
Četrtek
18.12.2014
Ameriška veriga restavracij Taco Bell napoveduje močno mednarodno ekspanzijo.
 

Kot je uradno objavljeno namerava Taco Bell, franšizna veriga restavracij znana po mehiških specialitetah, znatno povečati število restavracij v tujini – natančneje do leta 2023 odpreti 1300 novih poslovnih enot na trgih izven Združenih Držav Amerike. Taco Bell je "v jurišu" na evropske, azijske in južnoameriške države, predvsem pa na Veliko Britanijo, Korejo, Japonsko, Čile, Peru in Indijo.

Povečanje števila restavracij naj bi s prodajo, po ocenah korporacije, navrglo dodatni dve milijardi dolarjev.

Trenutno ima ta franšizna veriga 250 restavracij v 26 državah – kar je znatno manj v primerjavi s »sestrskima« podjetjema – KFC in Pizza Hut – ki se, enako kot Taco Bell, nahajajo na portfelju podjetja Yum! Brands. Prav izkušnje teh blagovnih znamk pa zelo opogumljajo. KFC namreč največ prihodkov od prodaje ustvari prav na tujih trgih – največ na Kitajskem, kjer ima več kot 4600 restavracij, kar je ena tretjina vseh KFC restavracij v tujini.

Za Taco Bell je fokus na mednarodne trge samo del širšega razvojnega načrta, ki vključuje tudi rast mreže na matičnem trgu. Do leta 2022 načrtujejo odpreti 2000 restavracij v Ameriki, kar bi prineslo tudi novih 14 milijard dolarjev od prodaje. V tem trenutku ima Taco Bell 5800 poslovnih enot v Ameriki, z otvoritvijo 200 novih restavracij v letu 2014 pa je podjetje podrlo tudi lasten rekord.

Vir: Entrepreneur Magazine


Zanimivosti na forumu