Na mladih svet stoji

Ena od najbolj znanih, šola za zgodnje učenje angleškega jezika Helen Doron ima svoje centre v vseh državah bivše Jugoslavije. Poleg tega pa sta Šola matematike 2plus2 in Modri slon še dva sistema, ki trenutno v Sloveniji iščeta prejemnike franšize.
Torek
28.10.2014
Franšizni sistemi, ki so specializirani za otroke in mladostnike, iz leta v leto privlačijo vse več strank, poleg njih pa tudi prejemnike franšiz.
 

Podjetja, ki so se odločila, da svoje poslovanje razvijajo v dejavnosti tako imenovanih personaliziranih storitev (nudenja pomoči drugim), spadajo med najhitreje rastoče v franšizni industriji – izobraževanje, fitnes, skrb za starejše osebe so dejavnosti, ki beležijo konstantno rast števila strank. Podatki pa kažejo, da raste tudi število prejemnikov franšiz. To še posebej velja za sisteme, ki so svoje storitve namenili otrokom pa naj gre za izobraževanje, pomoč pri učenju, dnevnem varstvu ali fizičnim aktivnostim. Namreč kot kažejo tri neodvisna poročila – revije Enterpreneur, portala FranchiseDirect in svetovalne hiše World Franchise Associates – so franšize iz te dejavnosti  poleg tega, da beležijo rast na domačem trgu, vedno bolj iskane tudi na trgih izven matičnih držav.

- Franšizni sistemi, ki so usmerjeni na otroke, so v zadnjih nekaj letih dosegli neverjetno rast. Svetovna ekonomska kriza in zaostrovanje konkurence na trgu dela sta mnoge starše in izobraževalne sisteme pripeljala do tega, da otroke čim bolj pripravijo na tak svet - opaža Martin Hancock, izvršni direktor WFA, zadolžen za razvoj franšiz v Severni Ameriki.

- Zato starši iščejo nekaj kar bo njihovim otrokom omogočilo prednost in to so lahko razni izven šolski izobraževalni programi, glasbeno izobraževanje, šport ali učenje tujih jezikov. Take "otroške" franšize, zaradi ozko specializiranih storitev in pozornosti, ki jo namenjajo vsakemu posamezniku, dosegajo veliko boljše rezultate kot tradicionalni sistemi kot je šola. Mnogi med njimi so to dejstvo potrdili, ko so svoje koncepte začeli širiti tudi skozi franšizo - pojasnjuje Hancock.

Blagovne znamke FasTracKids, Bricks4Kids, Kumon, School of Rock, The Little Gym, KidzArt, Goddard Systems ali Tutor Doctor so samo nekatere od hitro rastočih franšiz. Ena od najbolj znanih, šola za zgodnje učenje angleškega jezika Helen Doron ima svoje centre v vseh državah bivše Jugoslavije. Poleg tega pa sta Šola matematike 2plus2 in Modri slon še dva sistema, ki trenutno v Sloveniji iščeta prejemnike franšize.

Več o pogojih in opise franšiznih sistemov Modri slon in 2plus2 lahko preberete v našem Katalogu franšiz.