Najboljši okusi Amerike
Uglajen ambient, profesionalna storitev in vrhunski meni – to je tisto, kar odlikuje vse restavracije višjega razreda. Kljub izobilju jedi in okusov na katere so ponosni, ima vsaka od njih tudi svojo specialiteto, ki jo izpostavlja in priporoča. Za Lawry's je to "The Prime Rib" - fino junčje pečeno meso iz ramsteka ali rostbifa, ki se celih 22 ur peče v kosu in s kostmi. In tako že 75 let… Ko sta leta 1938 Lawrence ("Lawry") Frank in Walter Van de Kamp odprla prvi Lawry's na Beverly Hillsu, sta po šestih mesecih na jedilniku lahko pustila samo eno glavno jed – "The Prime Rib". Jedilnik se v vseh letih obstoja ni veliko spreminjal, poleg vrhunskega junčjega mesa pa v Lawry's lahko naročimo še ribe in morske sadeže.
Ime Lawry's trenutno nosijo štiri restavracije v Združenih državah in jih še danes vodijo potomci dveh družin ustanoviteljev. So se pa odločili, da svoje gostinsko znanje prenesejo tudi skozi franšizo. Prve franšizne restavracije so bile odprte na drugi strani Pacifika – v Osaki, Tokiju, Hong Kongu, Tajpeju, Seulu in Singapurju. William Edwards, direktor podjetja EGS, ki zastopa Lawry's na teh prostorih pravi, da so trenutno osredotočeni na evropska tržišča, potencialne partnerje in prejemnike franšize (Area Licensee) pa iščejo tudi v državah naše regije.
"Ker govorimo o restavraciji višjega razreda, iščemo kandidate, ki bodo maksimalno osredotočeni na razvoj koncepta na lokalnem tržišču. Seveda bi to morala biti dobro organizirana in finančno zmogljiva podjetja, ki že imajo izkušnje iz gastronomije in gostinstva in bi bila zmožna financirati otvoritev restavracij na prestižnih lokacijah. Licenca velja za dve restavracije." pojasnjuje Edwards. Začetna investicija v restavracijo tega razreda znaša približno štiri milijone ameriških dolarjev.
Tipični Lawry's obsega od 600 do 1200 kvadratnih metrov in se odlikuje s toplim in uglednim interierjem. Edwards pravi, da bo dajalec franšize pomagal pri izbiri lokacije, projektiranju in notranji ureditvi restavracije. "Tako partner kot njegovi sodelavci oziroma menedžerji, ki bodo zadolženi za razvoj ali vodenje restavracij na lokalnem tržišču, bodo usposobljeni v ZDA. Najprej bodo tri tedne v naši restavraciji na Beverly Hillsu, potem pa še tri tedne v restavraciji v Las Vegasu" pravi Edwards.
Partner lahko računa na vseobsegajočo podporo dajalca franšize tako med gradnjo kot med otvoritvijo restavracije. "Seveda bo partner v franšiznem paketu dobil tudi ves potreben marketinški in promocijski material" dodaja Edwards.
Preberite članke
Priprava in prodaja sušija je lahko izjemno ugodna poslovna priložnost - še posebej, če posel poteka pod franžizo Sushi by A’s, pravi Blagoje Spasojević, prejemnik te franšize v Sloveniji.
Sushi by A's, zasnova franšize, ki temelji na pripravi in prodaji sušija v okviru trgovskih verig, je razširil svojo mrežo na Hrvaškem in v Sloveniji, ter napoveduje prihod na nove trge.
Denny’s bo prvo restavracijo na evropskih tleh odprl v Veliki Britaniji. Ameriška veriga je zainteresirana tudi za tržišča naše regije.
V čem se Mini Pani razlikuje od podobnih sistemov, kakšna je komparativna prednost za prejemnike te franšize ter kateri format je najbolj zastopan, nam odkriva Zsolt Polhe
Gostinska koncepta Easy Wine in Easy Beer sta že nekaj let prava atrakcija za stanovalce in turiste glavnega mesta Latvije. Kaj naredi to franšizo tako posebno?
Najbolj brano
Pogodba o franšizingu je temelj na katerem se gradi odnos med franšizorjem in franšizijem.
Evropski kodeks etike za franšizing (http://www.eff-franchise.com/spip.php?rubrique13) vsebuje zbirko pravil ravnanja članov nacionalnih franšiznih združenj, pogojev za vstop in ravnanje včlanjenih franšiznih družb.
Podjetnik, ki želi postati franšizij in v poslovnem smislu prevzeti franšizni sistem, lahko pričakuje številne ugodnosti
Ali obstaja jasna meja med distribucijo in franšizo? Če obstaja, po čem se razlikujeta?
Gruppo Dam je italijansko podjetje, specializirano za proizvodnjo in distribucijo zobozdravstvene opreme. Išče franšizne partnerje na Hrvaškem in v Sloveniji za razvoj distribucijske mreže za izdelke podjetja Fresissima®. Katere pogoje bi morali izpolnjevati bodoči partnerji?
Zanimivosti na forumu
Načrtujemo nadaljnja odprtja
https://www.sunrose7.com/sl/restavracija-bohinj
Načrtujemo nadaljnja odprtja
res je tako. https://www.sunrose7.com/sl/restavracija-bohinj
Mini Panijeva mini mreža
res zanimiva zgodba, ki ti da misliti. od njega se lahko marsikaj naučimo https://ergonomske-resitve.eu/