Interface Financial Group

Informacije o franšiznem sistemu

Opis franšiznega sistema

Zgodovina

Interface Financial Group je eden od vodilnih mednarodnih finančnih sistemov, ki je s svojimi storitvami namenjen predvsem malim podjetjem in podjetnikom, ki so šele pričeli s poslovanjem. Interface svojim strankam olajša pridobitev obratnega kapitala in hitrejši pretok denarja preko "popusta na računu" – invoice discounting.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1972 in se od leta 1990 dalje uspešno razvija tudi kot franšizna mreža, ki ima danes več kot 160 prejemnikov po vsem svetu.

Sedež podjetja je v Makhamu, Ontario, Kanada in Bethasda, država Maryland, ZDA.

Interface Financial Group se v zadnjih osmih letih redno uvršča na seznam Franchise 500 (najboljših franšiz na svetu), revije Enterpreneur. Leta 2102. je bil tudi na seznamu najboljših franšiznih poslovanj, ki jih lahko izvajate od doma (Top 101 Homebased franchises). Obenem je prjemnik nagrade "World Class Franchise", ki jo podeljuje Franchise Research Institute tistim franšizorjem, ki zagotavljajo vrhunsko podporo svojim prejemnikom franšiz.

Poslanstvo

Poslanstvo Interface je preprosto - zagotoviti strankam hitrejši pretok denarja z uveljavljenim poslovnim modelom, ki temelji na invoice-discountingu in svojim prejemnikom franšiz zagotoviti preprost poslovni model ter priložnost za dober zaslužek.

Invoice discounting

Invoice discounting je "zrela" finančna storitev, z razvitim trgom uporabnikov in naraščajočim povpraševanjem po tovrstnih storitvah. Za razliko od faktoring družb, katerih storitve so predvsem namenjene srednje velikim in velikim podjetjem, so storitve invoice discounting usmerjene na manjša podjetja - na novo ustanovljena ali tista, ki so še v razvoju - z letnim prometom, zaradi katerega niso dovolj privlačna za faktoring.
To so pogosto podjetja, ki so podkapitalizirana, oziroma nimajo dovolj obratnega kapitala in nenehno potrebujejo likvidna sredstva. Takšna podjetja ponavadi dobavljajo izdelke ali storitve s plačilnim rokom minimalno 30 dni in realnim pričakovanjem, da se bodo ti računi plačali šele čez 40-60 dni od dneva dobave. Z Interface in invoice discountingom, imajo podjetja zdaj možnost zaračunavanja "takoj" – tako, da na primer račun z določenim popustom, prodajo Interfaceu. Kot odjemalec Interface omrežja, lahko družba sama izbere, katere račune bo prodala in - kdaj, brez kakršnih koli obveznosti ali pogojev, ki se nanašajo na število računov ali višino zneska računa. Na ta način lahko bolj učinkovito, predvidljivo in racionalno upravlja z obratnim kapitalom.

Po drugi strani pa prejemnik Interface franšize lastni interes vidi ravno v omenjenem popustu razliki v ceni, ki omogoča prihodke.

Storitve Interfacea so storitve, ki temeljijo na ustvarjanju "odnosov s strankami", zato so najboljši kandidati za Interface franšizo podjetniki, ki prihajajo iz ali že imajo izkušnje v svetu bančništva, faktoringa, brokerskega dela, računovodstva in z njimi povezanih finančnih storitev ...

Lastne poslovne enote

-

Franšize enote

ZDA (141), Kanada (14), Svet (38)

Fotografija enote sistema
Informacije za franšizije

Podpora za franšizije

 • Usposabljanje na sedežu podjetja (2 dni) in na lokaciji prejemnika (3-5 dni)
 • Redna podpora, newsletter, sestanki, klicni center, internet ...
 • Marketing podpora

Ocenjena skupna vrednost naložb

 • Vstopno franšizno nadomestilo: približno 39.000 $ (odvisno od območja)
 • Redno franšizno nadomestilo (royality): 8%
 • Zahtevan (zaželen), obratni kapital: od 50.000 do 100.000 $
 • Pogodba se sklepa za 10 let, z možnostjo podaljšanja.

Osnovne sistemske zahteve

Od prejemnikov zahtevamo, da osebno vodijo lastno Interface delo.

Spretnosti, ki naj bi imeli prejemniki:

 • Sposobnost pogajanja in komuniciranja (pisno in ustno)
 • Sposobnost sprejemanja odločitev
 • Zmogljivost reševanja problemov - sposobnost za iznajdljivost "v okvirju določenih smernic"
 • Spretnost pri vzpostavitvi odnosov s strankami
 • Samodisciplina
 • Izkušnje v finančnem poslovanju

Informacije o franšizorju

The Interface Financial Group

+386 51 38 66 66

mdeznak@matchpointnetwork.com

interfacefinancial.com

Kontaktna oseba za kandidate

Miloš Dežnak skype: mdeznak_matchpoint

Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije izpolnite obrazec. Vaši kontaktni podatki bodo posredovani direktno Interface Financial Group.

Sporočilo
Ime in priimek *
Mesto *
Telefon *
E-pošta *

Podatki, navedeni v katalogu prihajajo iz samih sistemov. Pred podpisom sporazumov o sodelovanju, vsak kandidat naj bi preveril sistem. Uredniki si pridržujejo pravico, da preverijo podrobnosti o sistemu, ter informacije, vsebovane v katalogu. Če se vam zdi, da so podatki netočni ali zastareli, prosimo, obvestite uredništvo.