LG Laundry Lounge

Informacije o franšiznem sistemu

Opis franšiznega sistema

LG Laundry Lounge je blagovna znamka samopostrežne pralnice, ki ponuja storitve pranja, sušenja in likanja. Koncept je razvilo podjetje LG Electronics. Prva pralnica je svoja vrata odprla v New Yorku leta 2012, sedaj pa imajo podjetniki te regije možnost odprtja franšize. Hrvaško podjetje "Bright World", ki je prejemnik master franšize za države srednje in vzhodne Evrope, bo vodilo razvoj franšizne mreže in bo na takšen način zagotavljalo stalno podporo posameznim prejemnikom franšize "od ideje do realizacije".

Zakaj franšiza LG Laundry Lounge?

Za to, da bi odprli franžizo LG Laundry Lounge ne potrebujete veliko izkušenj, znanja in financ. Ne potrebujete nikakšnega tako imenovanega »Master« strokovnega izpita. Potrebno je le izpolniti minimalne tehnične zahteve. Pri tem je pralnica enostavna in donosna naložba - odprtje in obratovanje zahteva nizko začetno investicijo in minimalno delovno silo, ter na takšen način ne predstavlja velikih fiksnih stroškov. Po drugi plati pa so storitve pralnic vedno potrebne - to omogoča hitrejšo donosnost naložb. Tipični uporabniki samopostrežnih pralnic so turisti, študentje, ljudje brez lastnega pralnega stroja, pa tudi tisti, katerih gospodinjski pralni stroj je trenutno nedelujoč in tisti, ki sicer imajo pralni stroj, pa se pralnic vseeno poslužujejo za hitrejše pranje in sušenje ter zaradi njihove večje zmogljivosti (pranje velikih kosov perila, kot so odeje, jakne itd.). Prav tako so lahko uporabniki tudi hoteli, restavracije, čistilna podjetja, javne ustanove, študentski domovi, apartmaji, kampi, marine, hostli, domovi za ostarele, mala podjetja (frizerski in lepotni saloni, delavnice ...).

Zakaj je LG Laundry Lounge poseben?

Zaradi kakovosti opreme in storitev. Ker so ti stroji izjemno zmogljivi in večje kapacitete, je možno oprati večje kose, kot so jakne, prevleke, odeje ...

Prav tako se lahko pohvalimo s prijetnim ambientom. LG Laundry Lounge pralnice si, ko se gre za perilo, prizadevajo za vzpostavljanje in ustvarjanje "domačega vzdušja". Notranja dekoracija in popolna čistoča prostora ustvarjata prijeten ambient, svojim strankam pa zagotavljamo brezplačen internet, televizijo, aparat za kavo, sokove in prigrizke, otroški kotiček - vse to, da bi se ti počutili kot "doma". Med čakanjem na perilo lahko stranke napolijo svojo pametno napravo ali brezplačno uporabljajo tablične računalnike.

Avtomatizacija. Način plačila v v LG Laundry Lounge pralnicah je prilagojen za plačila s kovanci ali karticami. Drug vidik avtomatizacije je avtomatsko doziranje detergentov.

Lastne poslovne enote

>50 (ZDA, Kitajska, Italija, Španija, Francija, Filipini, ZAE, Indija, Vietnam, Malezija, Avstralija, Čile ...)

Franšize enote

3 na Hrvaškem (Zagreb in Zadar)
1 Črna Gora (Podgorica)
1 Srbija (Beograd)

Fotografija enote sistema
Informacije za franšizije

Podpora za franšizije

Prijemnik Master franšize - podjetje Bright World, nudi vse potrebne stroje in rezervne dele, servis, montažo in knjižico standardov, pa tudi naslednjo podporo in storitve:

 • Načrtovanje
  • razvoj idej
  • analiza potreb in študij izvedljivosti (izbor opreme)
  • pomoč pri ustanavljanju podjetja
 • Risanje
  • osnutki prostora in instalacij
 • Vzdrževanje strojev
 • Podporo
  • trženje
  • prodajno podporo

Ocenjena skupna vrednost naložb

Prijemnik franšize ni treba plačevati redne franšizne takse - potrebno je le uporabljati LG profesionalno operemo.

Višina naložbe je odvisna od izbrane opreme. Navajamo dva primera:

 • Samopostrežna pralnica, ki jo sestavljajo 4 pralni in 4 sušilni stroji, elektronska naprava za menjavo denarja - skupna investicija pribl. 20.000 EUR (naprave in elektronsko napravo za menjavo denarja- pribl. 16.000 EUR, notranje urejanje - približno 4.000 EUR)
 • Storitev pralnice z 2 pralnima strojema, 2 sušilnikoma, likalnikom, likalno mizo - skupna investicija pribl. 12.000 EUR (stroji 10.000 EUR in notranja oprema pribl. 2.000 EUR).

Prav tako je treba zagotoviti finančna sredstva za začetek poslovanja - tekočo poslovno likvidnost.


Osnovne sistemske zahteve

Najmanj 30 kvadratnih metrov na prometni lokaciji - priporočljivo je, da je to mesto z dovolj bližnjega prebivalstva ali kraj v bližini trgovin z velikim obiskom, zagotovo pa je tudi priporočljivo, da ima lokacija parkirišče. Franšiza je primerna za odprtje tudi v hostlih, marinah, kampih, dijaških domovih. Prostor mora izpolnjevati minimalne tehnične zahteve, ki jih določa zakon.


Informacije o franšizorju

Bijeli Svijet d.o.o.

Kranjčevićeva 50, Zagreb

+385 1 309 18 70

info@brightworld.hr

brightworld.hr

Kontaktna oseba za kandidate

Mario Martinek

Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije izpolnite obrazec. Vaši kontaktni podatki bodo posredovani direktno LG Laundry Lounge.

Sporočilo
Ime in priimek *
Mesto *
Telefon *
E-pošta *

Preberite članke

Najbolj brano

Podatki, navedeni v katalogu prihajajo iz samih sistemov. Pred podpisom sporazumov o sodelovanju, vsak kandidat naj bi preveril sistem. Uredniki si pridržujejo pravico, da preverijo podrobnosti o sistemu, ter informacije, vsebovane v katalogu. Če se vam zdi, da so podatki netočni ali zastareli, prosimo, obvestite uredništvo.