Diary Queen

Diary Queen
Informacije o master-franšiznem sistemu
Opis master-franšiznega sistema

Dairy Queen Grill & Chill® - Družinska restavracija v ameriškem stilu in slaščičarna – pod eno streho. V mreži se nahaja 6800 franšiznih restavracij v ZDA, poleg tega pa še v 28 državah, hrana in pijača te verige pa se streže že 75 let. Meni DQ® je sestavljen tudi iz slastnih hamburgerjev (najbolj znan je Flamethrower Grill Burger®), "piščančjih prstov", solat, tortilj (wraps), sendvičev. Tisto na čemer je DQ® zgradil ime in kar še dan današnji privlači kupce, pa so tako imenovani soft serve izdelki – točeni sladoledi, sadne in ledene slaščice in napitki, med katerimi so tudi svetovno znani Blizzard®, Flavour Treat sadni smoothie, MooLatte® napitki na kavni osnovi, milkshake, sladoledi v kornetu, sadne kupe s sladoledom, zamrznjene sladice raznih okusov.
Restavracija Dairy Queen nudi več različnih formatov – od restavracij v nakupovalnem središču, klasične restavracije, do restavracije tipa "drive-in".

Po čem se Dairy Queen Grill & Chill® razlikuje od drugih?

  • Popoln meni z bogato linijo sladkih izdelkov (zamrznjene sladice in deserti)
  • Vsi proizvodi se pripravijo po naročilu, postrežejo pa jih natakarji (postrežba za mizo)
  • Podpora, usposabljanje in vzpostavljena nabavna veriga na globalni ravni

Prejemnik franšize v Sloveniji (in/ali regiji) podpiše ekskluzivno pogodbo o regionalnem zastopništvu (Area Development).

Dairy Queen’s Grill & Chill® is Fanfood, not fast food!

Lastne poslovne enote

2 (ZDA)

Franšize enote na svete

6800 franšiznih restavracij

Fotografija enote sistema
Diary Queen
Informacije za master-franšizije
Podpora za master-franšizije

Podpora prejemniku master franšize
-              Močna blagovna znamka
-              Usposabljanje in podpora v vseh fazah poslovanja
-              Globalni dobavitelji

Ocenjena skupna vrednost naložb

Prejemnik franšize plača dve vstopni nadomestili – najprej, area fee, enkratno avansno nadomestilo, s katerim dobi pravice do razvoja na določenem ozemlju, potem pa še unit opening fee nadomestilo, ki se plača pred otvoritvijo vsake posamezne restavracije (cca 15.000 do 35.000 dolarjev, odvisno od formata).

Redno mesečno franšizno nadomestilo znaša 5% od ustvarjenega prometa; Mesečno nadomestilo za marketing prav tako znaša 5% ustvarjenega prometa.

Prejemnik franšize mora razpolagati z znatnimi finančnimi sredstvi, ki bi lahko pokrivala investicije v več restavracij. Pričakovana višina investicije za eno Dairy Queen Grill & Chill® restavracijo znaša med 1,1 in 1,8 milijona USD.

Osnovne sistemske zahteve

DQ® išče partnerje med močnimi, uspešnimi podjetji in podjetniki, ki že imajo izkušnje v sektorjih povezanih s hrano in pijačo (gostinstvo, maloprodaja, distribucija). V poštev pridejo tudi podjetja iz drugih, sorodnih branž – trgovske verige, lekarne, kina, zabaviščni parki, igralnice, bencinski servisi,…

Prav tako je zaželeno da prejemnik franšize:

  • pozna in spoštuje zahodne standarde storitev in kakovosti izdelkov
  • pozna in ima dostop do zanesljive oskrbovalne verige
  • dobro pozna lokalno tržišče

Pogodba se podpiše za obdobje 15 let, z možnostjo podaljšanja za dodatnih 10 let.

Informacije o master-franšizorju
International Dairy Queen
American Dairy Queen Corporation
7505 Metro Blvd.Minneapolis, MN 55439-0286, USA
+381 63 222859
ibogojevic@profitsystem.pl
www.dairyqueen.com
Kontaktna oseba za kandidate

Prosimo, da izpolnite in pošljete obrazec za kontakt (spodaj). Poslali vam bomo predstavitev koncepta, sporazum o varovanju podatkov in vprašalnik za kandidate. Po izpolnitvi vprašalnika in podpisu sporazuma, ju pošljite na kontakt elektronski naslov (naveden zgoraj) in dobili boste podrobne informacije o poslovnem modelu in pogojih za nakup franšize.

Podatki, navedeni v katalogu prihajajo iz samih sistemov. Pred podpisom sporazumov o sodelovanju, vsak kandidat naj bi preveril sistem. Uredniki si pridržujejo pravico, da preverijo podrobnosti o sistemu, ter informacije, vsebovane v katalogu. Če se vam zdi, da so podatki netočni ali zastareli, prosimo, obvestite uredništvo.

želite več?

newsletter Franchising.si

If you see this, leave this form field blank