Body Creator

Informacije o franšiznem sistemu

Opis franšiznega sistema

Body Creator je zaščitena blagovna znamka, ki se uporablja v centrih za uravnavanje telesne teže in preoblikovanje ženskega telesa.

Zahvaljujoč večletnim izkušnjam na tem področju, je bil razvit najmodernejši in najbolj popoln sistem uranavanja telesne teže ter oblikovanja ženske postave, z izjemno dobrimi rezultati – tako estetskimi za stranke kot tudi finančnimi za tiste, ki se pridružijo tej uspešni poslovni družini.

Blagovna znamka je na Hrvaškem znana od leta 2001, prisotna pa je tudi v širši regiji: BiH in Hrvaška. Od leta 2001 so s pomočjo te uspešne metode hujšanja, stranke skupno izgubile okoli 32.000 kilogramov (32 ton) in okoli 195.000 centimetrov obsega. Centri so samo v letu 2012 opravili več kot 45.000 tretmajev.


Prekomerna teža in debelost predstavljata v Evropi resno grožnjo in preplah. Prekomerno telesno težo ima 30-80% odraslih in okoli 20% otrok in mladostnikov, tretjina pa jih je predebelih. Pojav debelosti raste neverjetno hitro in je že leta 2010 dosegel 150 milijonov odraslih in 15 milijonov otrok. Dejstvo, da ima danes prekomerno telesno težo desetkrat več otrok kot leta 1970, je alarmantno.


Metoda za uravnavanje telesne teže Body Creator je ena od rešitev za preventivo in zdravljenje motenj v prehrani ter uravnavanje telesne teže, kot tudi za preoblikovanje telesa na popolnoma naraven način z dolgotrajnimi rezultati, s ciljem zdravega življenja posameznikov kot tudi zmanjšanje stroškov zdravstvenega sistema, zavarovalnic in delodajalcev v zvezi s prekomerno telesno težo in debelostjo. Metoda Body Creator to omogoča z interdisciplinarnim pristopom, strokovnim osebjem in konstantnimi raziskavami ter razvojem, ki vključuje sodelovanje z zdravnikom, nutricionistom, kineziologom, psihologom in fizioterapevtom.


Trendi na trgu kažejo, da nenehno raste želja in potreba po zdravju, fizični moči in vzdrževanjem vitke in mladostne telesne postave. Čuti se rast povpraševanja po tretmajih in učinkovitih, naravnih in trajnih metodah za izgubo telesne teže. Praktično vsaka oseba si želi imeti močno, športno in vitko postavo. Posledica tega povečanega zanimanja za »popolno formo« je močan razvoj centrov za hujšanje. Poslovni sektor centrov za hujšanje in estetsko izboljšavo je v stalnem porastu in razvoju ter se smatra za najhitreje rastoči sektor, takoj za IT industrijo. To področje lepote, zdravja in wellness-a ima velike možnosti razvoja in zaslužka, ker je vse več povpraševanja po odpiranju podružnic in poslovnih konceptov na temo »kako se znebiti nepravilnosti na telesu«. Sektor je, z možnostjo širjenja preko franšize, dobil obliko bolj varnega vlaganja in hitrejšega širjenja.


Body Creator v tem tekmovalnem in konkurenčnem scenariju ponuja svojo formulo transparentne franšize, ki vsebuje inovativno metodologijo in zelo dobro vzpostavljen sistem in politiko poslovanja in upravljanja ter predstavlja varno vlaganje v lastno prihodnost v sektorju poslovanja, ki ne pozna krize. Poleg tega je sektor deležen pomoči javnosti in družbe nasploh in sicer z vsakodnevnim osveščanjem o težavah z debelostjo in z ustanavljanjem nacionalnih programov preventive proti prekomerni telesni teži, ki jih imajo že skoraj vse evropske države.

Lastne poslovne enote

1

Franšize enote

2

Fotografija enote sistema
Informacije za franšizije

Podpora za franšizije

 • pomoč pri načrtovanju poslovanja,
 • podpora pred otvoritvijo centra: pri izbiri lokacije in zaposlenih,
 • vsa potrebna oprema,
 • računalniška podpora poslovanja – lastna programska oprema,
 • operativni priročniki,
 • prenos znanja, izkušenj in veščin skozi usposabljanja,
 • v prvih dneh poslovanja pomoč naših strokovnjakov pri vodenju novega centra in
 • set obrazcev, potrebnih za vodenje poslovanja.

Ocenjena skupna vrednost naložb

 • Vstopno nadomestilo: 10% od skupne investicije.
 • V ceno franšize je vključena kompletna oprema.
 • Skupni marketing ni obvezen in se lahko dogovarja sproti od akcije do akcije.
 • Redno nadomestilo: ne.
 • Vzdrževanje internetnih strani: 50 EUR letno.
 • Na vsaki dve leti je potrebno opraviti obvezni nakup opreme iz naše ponudbe (obstaja seznam opreme s cenami, ki je odvisna od namena – od 2.500 do 25.000 EUR).

Prejemnik master franšize ima obveznost in je tudi pooblaščen za prodajo posameznih franšiznih enot, hkrati pa ima ekskluzivo za celotno državo.

Skupna investicija je odvisna od izbrane oblike in količine opreme.

 • Master franšizne pravice: 20.000 EUR
 • (Master pravice je možno plačati tudi iz tekočega poslovanja – po dogovoru)
 • OPTIMA franšiza: 66.000 EUR ("na ključ", z opremo)
 • MINI franšiza: 46.000 EUR
 • COMPACT franšiza: 26.000 EUR

Osnovne sistemske zahteve

Iščemo podjetne in komunikativne partnerje/prejemnike franšiz, ne glede na to s čim se ukvarjajo, tiste z željo, voljo in zmožnostjo vlagati v sektor poslovanja, ki ne pozna krize!

Iščemo tudi prejemnike master franšiz, ki poznajo lokalne trge in bodo pridobili pravico prodajati posamezne franšizne enote, hkrati pa tudi obveznost do odprtja prvega ekskluzivnega centra, ki potem postane center za izobraževanje in novačenje na tem ozemlju.

Za prejemnike posamezne franšize se pogodba sklene za obdobje 5 let, za prejemnike master franšize pa za 10 let.  


Informacije o franšizorju

Body Creator d.o.o.

Magazinska 11 a, Zagreb

(+385) 1 4920625

info@bodycreator.com

www.bodycreator.com

Kontaktna oseba za kandidate

mr. sc. Ljiljana Kukec

prof

Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije izpolnite obrazec. Vaši kontaktni podatki bodo posredovani direktno Body Creator.

Sporočilo
Ime in priimek *
Mesto *
Kontaktni telefon *
E-mail *

Preberite članke

Najbolj brano

Podatki, navedeni v katalogu prihajajo iz samih sistemov. Pred podpisom sporazumov o sodelovanju, vsak kandidat naj bi preveril sistem. Uredniki si pridržujejo pravico, da preverijo podrobnosti o sistemu, ter informacije, vsebovane v katalogu. Če se vam zdi, da so podatki netočni ali zastareli, prosimo, obvestite uredništvo.